پسته دریایی یک نوع خاص از پسته است که از بذر گل نیلوفر دریایی به دست میآید، و باید گفت با پسته های دیگر تفاوت زیادی دارد. در این مقاله از مغز و پسته با هم به بررسی اینکه پسته مرداب، پسته نیلوفر آبی یا همان پسته مرداب انزلی چیست خواهیم پرداخت.
پسته دریایی با ویژگیها و طعم منحصر به فرد خود، جایگاه خاصی در تغذیه افراد یافته و به خصوص در بین گروههای گیاهخوار، به عنوان یک جایگزین مطلوب برای منابع پروتئین حیوانی مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف پسته دریایی به عنوان یک ماده غذایی با ارزش، خواص مفید زیادی دارد. این خوراکی معمولاً دارای طعم خوشمزه و خواص تغذیهای متنوعی است. با این حال، همواره مهم است توجه به میزان مصرف و تنوع در رژیم غذایی را داشته باشیم تا از مزایای بهینه آن بهرهمند شویم.
پس از مطالعه این مقاله، با خصوصیات و مصرف پسته دریایی آشنا شدید و میتوانید تصمیم به استفاده یا تنوع در رژیم غذایی خود با این خوراکی دلچسب بگیرید. این نوع پسته به عنوان یک خوراکی محبوب و لذیذ شناخته شده است و افراد زیادی از آن به عنوان یک ماده غذایی با ارزش و خوشمزه بهره میبرند.
پسته دریایی چیست
واقع پسته دریایی یکی دیگر از انواع پسته ها می باشد که اصلا پسته نیست! یعنی این نوع پیته تنها از پسته بودن نام آن را یدک می کشد و سایر مشخصاتی که پسته ها دارند را ندارد. برخی از افراد پسته دریایی را به نام های او باکله و سله باقلا می شناسند.
پسته دریایی یکی دیگر از انواع پسته می باشد که در شمال کشور و در تالاب های نیلوفر آبی دیده می شوند. پسته دریایی یکی از پسته هایی می باشد که ممکن است هر شخصی بعد از شنیدن نام آن به این سوال که آیا پسته دریایی هم وجود دارد فکر کند بنابراین می توان در پاسخ به سوال اینکه پسته دریایی چیست گفت که پسته دریایی یا همان پسته مرداب از بذر گل نیلوفر دریایی به دست می آید و به شکل های خشک شده، خام و بو داده مورد استفاده قرار می گیرد.
پسته دریایی از طعم بسیار خوب و خوشمزه ای برخوردار است و همه افرادی که این پسته را مصرف کرده اند با طعم متفاوت این پسته آشنا هستند.
همان طور که می دانید نیلوفر آبی یکی از زیبا ترین گل های جهان می باشد که جایگاه بسیار والایی در فرهنگ های مختلف دارد در واقع در هر فرهنگی معنای متفاوتی دارد اما معنای واقعی و شناخته شده نیلوفر آبی حیات شمسی می باشد و گل نیلوفر آبی را نمادی از کمال می دانند که مفهوم کمال به شکل دایره شکل گل نیلوفر مربوط می باشد و در فرهنگ مردم چین گل نیلوفر آبی را به عنوان نماد نجابت می شناسند و دلیل آن این است که نیلوفر در آب کثیف مرداب رشد می کند اما خودش کثیف نمی باشد.
پسته دریایی از گل نیلوفر آبی به دست می آید و هر گل پسته مرداب چیزی حدود پانزده الی بیست عدد پسته دارد که به شکل های بسیار زیبایی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و پس از اینکه آنها را از داخل گل نیلوفر بیرون می آورید دارای یک پوست سبز می باشند، مغز پسته دریایی کمی نسبت به پسته معمولی سفت می باشد و از چربی کمی برخور دار است، همچنین بذر پسته دریایی فقط در مرداب رشد می کند.
پسته دریایی در گویش زیبای گیلکی ها به سله باقلا معروف می باشد و از گیاهان زیبای تالاب انزلی به شمار می رود. امروزه پسته دریایی یکی از محصولاتی می باشد که مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است، این پسته از خواص دارویی و درمانی بسیار بالایی برخوردار می باشد که در طب سنتی هم کاربرد دارد.
پسته دریایی با نام علمی لوتوس هم شناخته می شود و در کل یک گیاه آب شیرین می باشد که قدمتی بیش از پنج هزار سال در مدیترانه و جنوب شرقی آسیا دارد و در کشور های ژاپن و چین نیلوفر آبی را به عنوان یک گیاه طبقه بدی می نمایند.
در بخش بالا به صورت کامل در رابطه با اینکه پسته دریایی چیست توضیحاتی را برای شما بیان کردیم، در واقع پسته دریایی در کشور های دیگر به شکل های مختلفی شناخته شده است که در بخش بعدی به جایگاه پسته دریایی در سایر کشور ها خواهیم پرداخت.
جایگاه پسته دریایی در سایر کشور ها
در این بخش از مقاله می خواهیم به بررسی اینکه جایگاه پسته دریایی چیست و چه جایگاهی در سایر کشور ها دارد بپردازیم تا با هر یک از نام های مختلف پسته دریایی و نماد آن در سایر کشور ها آشنا شوید. به طور کلی جایگاه پسته دریایی در هر کشوری متفاوت می باشد که در ادامه آنها را برای شما توضیح داده ایم.
جایگاه پسته دریایی در برخی از کشور ها عبارت است از موارد زیر:
جایگاه پسته دریایی در هند
پسته دریایی در کشور هند با نام ماخانا در بین مردم شناخته شده است و دارای ظاهری کوچک، سفید و گرد می باشد. مردم هند معمولا از دانه های نیلوفر آبی به صورت سرخ شده یا بود داده استفاده می کنند.
دانه های پسته دریایی به دلیل داشتن خواص غذایی و درمانی زیاد در طب چینی مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع دانه های نیلوفر آبی از نظر فواید غذایی بسیار مفید می باشند و دارای سدیم، کسترول و چربی اشباع شده کمی هستند و همچنین این دانه های خوشمزه سرشار از فسفر، تیامین، منیزیم و پتاسیم می باشند. بذر های نیلوفر آبی علاوه بر اینکه خوراکی هستند دارای فواید زیادی برای زیبایی و سلامتی می باشند و مردم کشور هند از دانه های ماخانا در تهیه انواع دسر ها، سوپ، غذا های سرخ شده و فرنی برنج برای خوشمزه شدن غذا های خود استفاده می کنند.
جایگاه پسته دریایی در ژاپن و چین
در کشور های ژاپن و چین ریشه های نیلوفر آبی با نام ریزوم معروف می باشند و مردمان کشور های ژاپن و چین از ساقه ها و برگ های نیلوفر آبی به عنوان خوراکی استفاده می کنند و از گلبرگ های نیلوفر آبی برای تهیه چای استفاده می کنند.
در بسیاری از فروشاه های کشور های ژاپن و چین بذر های نیلوفر آبی به صورت خشک شده وجود دارند که از آنها می توان مانند ذرت بو داده برای تهیه پاپ کورن استفاده کرد.
دانه های نیلوفر آبی فواید بسیار زیادی برای سلامت دارند و همه افراد می توانند از آن استفاده کنند و از خواص بی شمار آن بهره مند شوند.
جایگاه پسته دریایی در ایران
پسته دریایی همان گونه که در کشور های دیگر جایگاهی دارد در ایران هم در بین مردم به عنوان یک خوراکی خوشمزه محبوب می باشد و در جایگاه بالایی در بین مردم قرار دارد. در ایران می توانید در مناطق شمال کشور مانند تالاب انزلی که مملو از نیلوفر های آبی می باشد این خوراکی خوشمزه را بیابید.
مردم محلی این مناطق بذر های نیلوفر آبی را در اواخر ماه های مرداد و شهریور برداشت می کنند و در بازارچه های محلی می فروشند که در این ماه ها می توانید پسته دریایی را از بازار های محلی رشت و انزلی تهیه نمایید و از طعم بی نظیر و متفاوت آن لذت ببرید.
پسته دریایی بر خلاف پسته معمولی دارای طعمی شیرین تر می باشد اما مغز پسته دریایی سفت تر می باشد، که طرفداران خاص خودش را دارد.
در بخش بالا شما را با اینکه پسته دریایی چیست و چه جایگاهی دارد آشنا کردیم، همان طور که می دانید پسته دریایی هم مانند پسته معمولی از خواص ها و فواید زیادی برخوردار می باشد. در ادامه به بررسی اینکه فواید پسته دریایی چیست خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.
فواید پسته دریایی چیست
پسته دریایی یکی دیگر از انواع پسته می باشد که هم مانند پسته معمولی از خواص بسیار بالایی برخوردار می باشد و بسیاری از افراد از پسته دریایی به دلیل داشتن خواص دارویی و درمانی ای که دارد استفاده می کنند. برخی از خواص های این نوع از پسته مشابه با پسته های معمولی می باشد، می توانید برای آشنایی بیشتر با انواع پسته معمولی و خواص هایی که دارد به مقاله های انواع پسته و خواص پسته مراجعه نمایید و با هر یک از آنها آشنا شوید. در ادامه به بررسی خواص های بی شمار پسته دریایی پرداخته ایم.
خواص های پسته دریایی عبارتند از موارد زیر:
پسته دریایی مناسب برای جلوگیری از پیری
یکی از خواص های بی نظیر پسته دریایی خاصیت ضد پیری آن می باشد. پسته دریایی سرشار از آنزیم های ضد پیری می باشد که می توانند روند پیری را کند نماید و پروتئین های آسیب دیده بدن را ترمیم کند. بنابراین می توانید از پسته دریایی به عنوان یک داروی ضد پیری استفاده نمایید و روند پیری خود را معکوس نمایید. امروزه دانشمندان به دلیل وجود آنزیم های ضد پیری در پسته دریایی به دنبال راهی برای استفاده از دانه های گل نیلوفر آبی در محصولات آرایشی و بهداشتی می باشند اما توصیه می شود که به جای استفاده از محصولات آرایشی، پسته دریایی را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.
پسته دریایی مناسب برای درمان بی خوابی
پسته دریایی یکی از خوراکی های مفیدی می باشد که می تواند برای درمان اختلالات خواب یک داروی بسیار مفید باشد و همه افراد نسل جوان و مسن می توانند از آن استفاده کنند. معمولا اختلالات خواب مربوط به استرس می باشند و حتی ممکن است زمینه ساز مشکلات دیگری در سلامتی بدن باشند. بنابراین می توانید از دانه های گل نیلوفر آبی برای درمان اختلالات خواب استفاده نمایید، این دانه ها دارای اثر آرام بخش می باشند که برای درمان بی قراری بسیار موثر می باشند و سبب ایجاد یک خواب آرام می شوند.
پسته دریایی مناسب برای بیماران دیابتی
پسته دریایی یکی از خوراکی های بسیار مفید برای افرادی می باشد که درگیر بیماری دیابت هستند. دانه های گل نیلوفر آبی به دلیل داشتن فیبر زیاد و کالری کم می توانند به کاهش سطح قند خون کمک نمایند بنابراین می توان از آنها به عنوان یک میان وعده خوشمزه و سالم برای بیماران دیابتی استفاده کرد.
پسته دریایی مناسب برای کاهش فشار خون
یکی دیگر از خواص های پسته دریایی کاهش فشار خون می باشد، بذر های داخل گل نیلوفر آبی به دلیل داشتن آلکالوئید های ایزوکینولین که سبب دادن طعم تلخ به پسته دریایی می شوند دارای اثر ضد اسپام و اثر آرام بخشی می باشد که می توانند کمک بسیاری به کاهش فشار خون و اتساع رگ های خونی بکنند.
پسته دریایی مناسب برای درمان اسهال
تحقیقات انجام شده در طب چینی برروی پسته دریایی نشان داده است پسته دریایی به دلیل داشتن طعم شیرین برای درمان اسهال و طحال بسیار مفید می باشند. از دانه های نیلوفر آبی یا همان لوتوس در طب چینی برای درمان اسهال استفاده می کنند. تحقیقات انجام شده نشان داده است که دانه های لوتوس برای کاهش اسهال، افزایش سلات طحال و تقویت هضم غذا بسیار مفید می باشند.
پسته دریایی مناسب برای لثه ها
یکی دیگر از خواص های لوتوس درمان بیماری های لثه می باشد و بسیار مناسب برای افرادی است که از بیماری های لثه رنج می برند. مصرف روزانه و منظم از دانه های لوتوس می تواند به تدریج کمک فراوانی به التیام لثه های شما بکند.
پسته دریایی مناسب برای مشکلات ادراری
یکی دیگر از خواص های بی نظیر دانه های گل نیلو آبی یا همان پسته دریایی درمان مشکلات ادراری می باشد و یکی از بهترین گزینه ها برای درمان مشکلات ادراری می باشد و همچنین ترکیب دانه لوتوس با ماده های دیگر می تواند برای درمان مشکلاتی مانند پروستات هم مفید باشد.
پسته دریایی مناسب برای افزایش انرژی
همان طور که می دانید پسته دریایی یک منبع بسیار عالی از منیزیم، فسفر، پتاسیم و پروتئین می باشد که می توانید آن را به عنوان یک تغذیه خوشمزه و سالم در وعده های غذایی خود قرار بدهید. لوتوس می تواند به سرعت انرژی شما را افزایش بدهد. از دانه های لوتوس می توانید به صورت پاپ کورن استفاده نمایید. پسته دریایی علاوه بر طعم خوشمزه ای که دارد بسیاری مقوی است و یک خوراکی عالی و زود هضم برای همه گروه های سنی می باشد.
پسته دریایی مناسب برای رشد سیستم عصبی جنین
یکی دیگر از خواص های دانه های لوتوس افزایش رشد سیستم عصبی در جنین می باشد به همین دلیل یکی از خوراکی های مفید برای مادران باردار محسوب می شود، پسته دریایی یکی از خوراکی هایی می باشد که دارای بهترین منبع پروتئین می باشد و می تواند کمک بسیاری به رشد سیستم های عصبی بکند. مادران باردار می تواند از این دانه مقوی بلافاصله پس از غذا استفاده نمایند، پسته دریایی می تواند در داشتن یک بارداری سالم کمک بسیاری به آنها بکند.
پسته دریایی مناسب برای افزایش اشتها
همان طور که می دانید پسته دریایی از خواص های زیادی برخوردار است که در بخش بالا به برخی از فواید پسته دریایی چیست پرداختیم، یکی دیگر از خواص شگفت انگیز پسته دریایی افزایش اشتها می باشد و به همین دلیل یک خوراکی مفید برای افرادی است که اشتهای خود را از دست داده اند. همچنین این دانه های خوشمزه برای سلامت کلیه ها و پیشگیری از انواع عفونت ها در مجاری ادرار بسیار مفید می باشد.
پسته دریایی مناسب برای بیماری های جنسی
پسته دریایی علاوه بر همه خواص هایی که دارد می تواند یک داروی مناسب برای درمان بیماری های جنسی باشد. دانه های لوتوس به عنوان یک داروی گیاهی خانگی می توانند کمک بسیاری به درمان بیماری های جنسی بکند بنابراین می توانید با استفاده از این دانه های خوشمزه مشکل خود را برطرف نمایید.
پسته دریایی مناسب برای درمان زخم های دهان
پسته دریایی یکی از خوراکی هایی می باشد که دارای خاصیت ضد التهابی است و به عنوان یک داروی ضد التهاب می توان از آن برای درمان زخم های دهان و درد های دهان استفاده کرد بنابراین استفاده روزانه از پسته دریایی می تواند زخم های دهان و درد های آن را برطرف نماید.
پسته دریایی مناسب برای درمان کبد چرب
گاهی اوقات ممکن است به دلیل وجود اضطراب و استرس چربی های موجود در غذا هایی که مصرف می کنید در بدن تجزیه نشوند و د بدن جمع بشوند و حتی ممکن است در اندام های بن و اطراف آنها رسوب کنندکه به آن چربی احشایی می گویند، این وع ربی می تواند مشکلات زیادی را برای سلامتی شما ایجاد کند. اگر از ما بپرسید که خواص پسته دریایی چیست به شما خواهیم گفت که این خوراکی خوشمزه و مقوی تا چه اندازه ای برای سلامت بدن شما مفید بوده است و می تواند به عنوان یک داروی شگفت انگیز برای درمان بیماری کبد چرب و چربی خون مورد استفاده قرار بگیرد.
پسته دریایی مناسب برای بیماری های گوارشی و قلبی
از خواص های دیگر پسته دریایی می توان به درمان بیماری های قلبی و مشکلات گوارشی اشاره کرد. دانه های لوتوس به دلیل داشتن مقدار کم سدیم و منیزیم به خبی می تواننددر سلامت قلب تاثیر گذار باشند و همچنین از بیماری های دیابت، چاقی و افزایش فشار خون جلوگیری می کند.
خواص دیگر پسته دریایی درمان مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه و اسهال می باشد که به صورت عمده در طب چینی مورد استفاده قرار می گیرد و در سراسر جهان برای درمان بیماری ها مورد استفاده افراد زیادی قرار می گیرد.
پسته دریایی مناسب برای کاهش خونریزی زخم ها
پسته دریایی یکی از خوراکی هایی می باشد که شامل فلاونوئید هایی مانند کوئرستین است و همچنین دارای خاصیت ضد خونریزی می باشد و می تواند دیواره مویرگ ها را به خوبی استحکام بدهد و از خونریزی های بیش از حد جلوگیری نماید. بنابراین می توانید بذر های نیلوفر آبی را بسوزانید و آنها را به زغال تبدیل کنید و از خاکستر آن برای جلوگیری از خون ریزی استفاده نمایید. زغال به تنهایی می تواند به لخته شدن خون در زمان خونریزی کمک کند.
در بخش بالا به صورت صورت کامل در رابطه با اینکه فواید پسته دریایی چیست پرداختیم، همان طور که می دانید استفاده از پسته دریایی می تواند به سلامت بدن شما کمک بسیاری کند و برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید می باشد اما استفاده بیش از حد از پسته دریایی هم مانند سایر خوراکی ها می تواند موجب عوارضی هم بشود بنابراین در مصرف این خوراکی خوشمزه اعتدال را رغایت نمایید. در ادامه به بررسی اینکه عوارض مصرف بیش از اندازه پسته دریایی چیست خواهیم پرداخت.
عوارض مصرف بیش از اندازه پسته دریایی چیست
در بخش بالا به بررسی کامل در رابطه با اینکه فواید پسته دریایی پیست پرداختیم در واقع مصرف این خوراکی می تواند در سلامتی بدن نقش های مهمی را داشته باشد اما استفاده مکرر از هر چیزی ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد که پسته دریایی هم از این قاعده مستثناء نمی باشد.
عوارض استفاده بیش از حد از پسته دریایی عبارتند از موارد زیر:
- کاهش سطح قند خون: پسته دریایی سبب کاهش قند خون می شود بنابراین بیماران دیابتی ای که از انسولین استفاده می کنند باید قبل از مصرف پسته دریایی با پزشک خودشورت نمایند.
- آلرژی: برخی از افراد ممکن است پس از خوردن پسته دریایی دچار آلرژی بشوند بنابراین اگر پس از استفاده از آن علائمی را حس میکنید با پزشک خود مشورت نمایید.
- ضد آریتمی: بیمارانی که در حال درمان می باشند و از دارو استفاده می کنند باید قبل از استفاده از پسته دارویی با پزشک خود مشورت کنند.
- بارداری: مصرف بیش از اندازه دانه های لوتوس ممکن است برای مادران باردار خطرناک باشد بنابراین پیشنهاد می شود از مصرف بیش از حد آن جلوگیری کنید.
- یبوست: همان طور که می دانید دانه های نیلوفر آبی مناسب برای درمان اسهال می باشند بنابراین اگر دچار یبوست هستید از مصرف پسته دریایی خودداری کنید.
مواردی که در بالا بیان کردیم از عوارض استفاده لوتوس می باشند بنابراین در صورت داشتن هر یک از بیماری های بالا از خوردن پسته دریایی خودداری نمایید.
ارزش غذایی پسته دریایی چیست
پسته دریایی علاوه بر خواص هایی که برای سلامت بدن دارد از ارزش غذایی بالایی هم برخوردار می باشد، پسته دریایی علاوه بر طعم شیرینی که ارد یک منبع بسیار خوب از مواد معدنی، مواد مغذی و ویتامین ها می باشد و هر صد گرم پسته دریایی حاوی مقداری فسفر، منیزیم، کربوهیدرات، اسید آمینه ها، ایزولوسین، لوسین، متیونین، ویتامین B1 و B6 می باشد که تنها با مصرف صد گرم پسته دریایی می توانید همه این ویتامین ها را به بدن خود تقدیم کنید.
دستور پخت پسته دریایی
در آشپزی چین، دانه لوتوس به طور معمول در تهیه دسرها، خوراک ها و نان ها به کار می رود. همچنین، در کشورهای دیگر آسیایی مانند ژاپن، کره، و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا، دانه لوتوس به عنوان مؤلفه اصلی در غذاها و شیرینی ها استفاده می شود. دانه لوتوس همچنین ارزش غذایی بالایی دارد و باعث پرورش و تولید محصولات متنوعی شده است. از دانه لوتوس می توان روغن، آرد، شیرینی، دسرها، و حتی نوشیدنی های محلی مانند چای دانه لوتوس تهیه کرد. به عنوان یک قسمت مهم از تاریخچه فرهنگی و غذایی آسیا، دانه لوتوس به عنوان یکی از عناصر بارز آشپزی سنتی این مناطق محسوب می شود.
در این بخش از مقاله قصد داریم با هم دستور پخت هایی از پسته ردیایی یا همان دانه لوتوس را بررسی کنیم و ببینیم که چطور می توانیم از این دانه مغذی غذاهایی خوشمزه تهیه کنیم. در ادامه دو مورد از این غذا ها را با هم خواهیم دید.
سوپ پسته دریایی یا همان سوپ دانه لوتوس
یکی از غذاهای محبوب با پیته دریایی “سوپ دانه لوتوس” است که می توان آن را معروف ترین غذایی دانست که میب شود با پسته ردیایی درست کرد. در ادامه یک دستور آشپزی برای تهیه این سوپ خوشمزه و خاص ارائه خواهیم کرد تا شما بتوانید آن را درست کرده و از ان لذت ببرید:
مواد لازم | |
پسته دریایی | ۱۵۰ گرم (خشک یا کنسرو شده) |
گوشت مرغ یا گوشت گاو | ۲۰۰ گرم (برش های کوچک) |
پیاز | یک عدد متوسط (ریزخرد شده) |
سیر | ۲ حبه (ریزخرد شده) |
زنجبیل تازه | یک قاشق چایخوری (رنده شده) |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن زیتون یا سس سویا | برای ترشی و طعم دلخواه |
طرز تهیه:
- در یک قابلمه، دانه لوتوس را با آب جوش بپزید تا نرم شوند. اگر از دانه لوتوس خشک استفاده می کنید، قبل از پخت، آن ها را حداقل ۴ ساعت بخیسانید. می توانید در زمان پخت کمی نمک و روغن به آن اضفه کنید تا بهتر پخته شود.
- گوشت را در یک ماهیتابه یا قابلمه دیگر پخته و سپس آن را به دانه لوتوس اضافه کنید.
- در یک ماهیتابه، پیاز و سیر را با روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
- زنجبیل را به پیاز و سیر اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- مواد تفت داده شده را به محتویات ماهیتابه اضافه کنید و همگی را با هم مخلوط کنید.
- آب مورد نیاز را اضافه کرده و سوپ را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید.
- با اضافه کردن نمک و فلفل به میزان مورد نظر، طعم سوپ را تنظیم کنید.
- و در آخر، با روغن زیتون یا سس سویا سرو کنید.
سوپ دانه لوتوس یا سوپ پسته دریایی به صورت گرم می تواند به عنوان یک غذای خوشمزه و مغذی مورد استفاده قرار گیرد. البته در صورتی که از طرفداران سوپ های آبکی و آسیایی نیستید، می توانید به روش های دیگری هم این ماده مغذی را مصرف نمایید در ادامه در مورد سایر روش های انجام این کار بیشتر صحبت خواهیم کرد.
پسته دریایی بو داده
کساین که نمی خواهند پسته دریایی را در غذا بریزند، می توانند ان را به صروت بو داده مصرف کننند. بو داده این میوه مانند ذرت بو داده یک میان وعده خوشمزه را درست می کند. این خوراکی بیشتر درهند مصرف می شود و در تمامی دستورات آن می توان ادویه های مختلف و گرم را حس کرد و عموما کمی تند است. در این بخش قرار است با هم آموزش درست کردن یکی از همین خوراکی های مغذی را بررسی کنیم و ببینیم چطور می توان آن را آماده کرد.
مواد لازم | |
پسته دریایی یا دانه لوتوس | 200 گرم |
روغن | دو قاشق غذا خوری |
نمک | به میزان لازم |
زردچوبه | یک قاشق چای خوری |
چای ماسالا | به میزان دلخواه |
طرز تهیه:
- روغن را در یک تابه ریخته و بگذارید تا گرم شود؛
- بعد از گرم شدن پسته دریایی را به آن ریخته و آن را نخلوط کنید تا دانه های پسته کاملا به روعغن آغشته شود؛
- در این حین نمک و زردچوبه را هم اضافه کرده و درب تابه را بگذارید؛
- ده دقیقه صبر کنید تا تمامی پسته ها بو داده شوند؛
- بعد از آن نوبت به اضافه کردن چای ماسالا رسیده است. این کار را باید روی حرارت ملایم انجام دهید؛
- بعد از اینکار و مخلوط کردن پسته ها به صورت کامل پسته ردیایی بو داده شما آماده است؛
می توانید پسته دریایی بو داده را به عنوان یک میان وعده خوشمزه یا افزودنی به غذا های دیگر مصرف کنید. دقت داشته باشید که مواد استفاده شده در این دستور، بر اساس روش سنتی ارائه شده است. شما می توانید بر اساس ضاعقه خود آنها را کم و زیاد کرده و یا از ادویه ها و چاشنی های دیگری مانند فلفل سیاه و سرکه هم برای این کار استفاده نمایید.
نتیجه گیری
در مقاله بالا به صورت کامل در رابطه با اینکه پسته دریایی چیست صحبت کردیم، در واقع پسته دریایی یا همان لوتوس از بذر گل ها نیلوفر آبی و بیشتر در شمال کشور و در تالاب انزلی و رشت رشد می کنند. پسته دریایی در اواخر فصل تابستان در ماه های مرداد و شهریور برداشت می شوند و در بازار های محلی به فروش می روند.
در واقع پسته دریایی خواصی مشابه با پسته معمولی دارد که همه آنها برای سلامت بدن مفید می باشند اما در نظر داشته باشید دکه مصرف بیش از اندازه این خوراکی خوشمزه می تواند عوارضی برای بدن شما داشته باشد که در قسمت عوارض پسته دریایی چیست به صورت کامل آنها را برای شما توضیح دادیم.