پسته دو پوست

پسته دو پوست | بررسی پسته GPPK و درجه بندی های آن

مغز پسته با دو پوست، به عنوان یکی از با کیفیت ترین و مورد توجه ترین انواع مغز پسته شناخته می شود. این نوع مغز پسته، علاوه بر جذب مواد مغذی حیاتی، از لحاظ طعم و کیفیت نیز بسیار مطلوب است. در این مقاله از مغز و پسته می خواهیم در مورد این نوع از مغز پسته با هم صحبت کنیم.

امروزه، مغز پسته به دلیل محتوای غنی از مواد مغذی و خواص سلامتی، به یکی از محصولات محبوب در دسترس عموم تبدیل شده است. این مقاله به بررسی و معرفی مغز پسته دو پوست می پردازد و بر طبق توضیحات ارائه شده، مغز پسته دو پوست به عنوان بهترین نوع مغز پسته در نظر گرفته می شود. این نوع مغز پسته، با رنگ سبز خود، نه تنها در بازار داخلی بلکه به عنوان یک گزینه مناسب برای صادرات نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو، مقاله به توضیحات جامع درباره خصوصیات، مزایا و کاربردهای مختلف مغز پسته دو پوست پرداخته و خوانندگان را با این نوع با ارزش مغز پسته آشنا می سازد.

در ادامه قبل از اینکه به سراغ بررسی این موضوع که مغز پسته با دو پوست چیست برویم، لازم است کمی در مورد مغز پسته ها و کاربرد هایی که دارند با هم صحبت کنیم و ببینیم که داستان از چه قرار است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

 

مغز پسته و اهمیت آن

مغز پسته یکی از مهم ترین اقلام آجیل های چهار مغز است که نسبت به سایر مغز ها از محبوبیت بیشتری برخوردار است، مغز پسته سرشار از مواد مغذی است و در بین مواد غذایی از ارزش غذایی بسیار زیادی برخوردار می باشد در واقع مغز پسته را می توان به عنوان یک خوراکی پر طرفدار که خواص دارویی و درمانی بالایی دارد معرفی کرد. در واقع پسته همان بذر درخت پسته است که خاصیت زیادی برای سلامتی بدن دارد و هر شخصی می تواند آن را به عنوان یک میان وعده سالم به برنامه غذایی روزانه خود اضافه نماید.

مغز پسته یکی از خوشمزه ترین اقلام در بین آجیل های خشکبار است که دارای انواع مختلفی می باشد و می توان آن را به دو صورت بو داده و خام تهیه کرد، البته لازم به ذکر است که مغز پسته خام از خواص بیشتری نسبت به پسته بو داده برخوردار است.

مغز پسته و اهمیت آن

در مغز پسته بو داده از نمک و سایر افزودنی های طعم دهنده استفاده می شود که نمک موجود در آن برای افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند بسیار ضرر دارد و استفاده از آن توصیه نمی شود. اما دقت داشته باشید که پس از تهیه پسته خام حتما آن را به صورت جزئی بر روی حرارت کم و در یک زمان کوتاه بو بدهید تا میکروب های موجود در آن از بین بروند.

امروزه مغز پسته به عنوان یکی مهم ترین فرآورده های اصلی پسته شناخته شده است و در بازار صادرتی ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هر یک از انواع مغز های پسته کاربرد های مختلفی دارند و از آنها می توان برای تهیه انواع خوراکی ها مانند تهیه دسر، بستنی، کیک و شیرینی، گز، قاووت، سوهان، پودر سبز پسته، انواع غذا ها، تهیه شکلات، کره پسته و … استفاده کرد اما همیشه برای تهیه خلال پسته که یکی بهترین مشتقات پسته به شمار می رود از بهترین نوع مغز که دارای رنگ سبز می باشد استفاده می کنند، امروزه مغز پسته دو پوست یکی از بهترین ها برای تهیه خلال پسته شناخته شده است.

همان طور که در بخش بالا اشاره کردیم مغز پسته در صنعت غذایی بسیار کاربردی است و بسیاری از افراد برای بهتر شدن طعم و مزه محصولات خود از مغز پسته در تهیه آن استفاده می کنند و با کمک آن طعم بهتری را به خوراکی های خود می بخشند. در واقع پسته را می توان یکی از محصولاتی دانست که کاربرد ها و خواص بسیار زیادی دارد و با کمک آن می توان مشتقات فراوانی را تهیه کرد و از طعم بی نظیر آنها لذت برد.

به طور کلی پسته انواع مختلفی دارد که هر یک دارای کاربرد های مخصوصی می باشند که توضیحات آنها فراتر از چیزی است که بخواهیم در این مقاله به آنها بپردازیم بنابراین می توانید برای اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع مغز و پسته و کاربردهای پسته به مقاله انواع مغز پسته مراجعه کنید.

بنابراین مغز پسته را می توان به عنوان محبوب ترین، پر طرفدار ترین و خاص ترین مغز در بین آجیل های خشکبار معرفی کرد که بهترین نوع آن مغز پسته دو پوست است که در کشور ما از جایگاه بسیار ویژه ای در صادرات برخودار است، در ادامه این مطلب درمورد اینکه پسته دو پوست چیست و چه کاربرد هایی دارد برای شما توضیح خواهیم داد.

مغز پسته دو پوست چیست؟

مغز پسته دو پوست یا همان مغز پسته پوست کنده یکی دیگر از انواع مغز است که بسیاری از افراد آن را با نام کالک می شناسند. مغز پسته دو پوست در بازار های بین الملی با نام Green Peeled Pistachio Kernels شناخته می شود و معمولا آن را با علامت اختصاری GPPK نام می برند.

در واقع مغز پسته دو پوست به مغزی گفته می شود که پوست رویی آن کنده شده باشد که به اصلاح به آن پوست دوم گفته می شود و این کار را با استفاده از روش های خاص انجام می دهند. به عنوان مثال مغز های پسته را برای چند دقیقه درون آب گرم نگه می دارند و سپس به راحتی پوست رویی آن را جدا می کنند و در نهایت مغز را خشک می کنند البته لازم به ذکر است که انجام این کار زمانی مناسب است و جواب می دهد که مقدار پسته ها کم باشد اما زمانی که مقدار پسته ها زیاد باشد این کار را با دستگاه هایی که مخصوص دو پوست کردن هستند و برای این کار ساخته شده اند انجام می دهند.

معمولا پس از پوست گرفتن مغز های پسته مقدار ده الی بیست درصد از وزن کلی مغز پسته به دلیل خشک شدن مغز و جدا سازی پوست آن کم می شود و همین موضوع سبب افزایش قیمت پسته دو پوست شده است.

مغز پسته دو پوست چیست؟

مغز پسته دو پوست معمولا دارای رنگ سبز می باشد که امروزه از آن به دلیل داشتن رنگ زیبا و سبزش برای تزئین شیرینی ها و غذا ها استفاده می کنند و آراستگی دستپخت خود را با مغز پسته دو پوست که یکی از بهترین و گرانبها ترین مشتقات پسته است نشان می دهند. نقطه مقابل این مغز پسته زیبا و خوش رنگ، مغز پسته گندمی است. این مغز یک محصول درجه 2 است که از نظر اقتصادی به صرفه بوده و باید گفت در رده خود طرفداران بسیار زیادی دارد. در صورتی که سری به مقاله مغز پسته گندمی بزنید می توانید به اطلاات خوبی از این محصول دسترسی داشته باشید.

مغز پسته دو پوست یا همان کالک از پسته های کال به دست می آید، در واقع برداشت پسته های کال به دلیل ارزیابی اقتصادی و تقاضای بازار است به صورتی که کشاورزان و تجار وضعیت تقاضا مغز پسته و وضعیت عرضه آن را برای سال پیش رو ارزیابی می کنند و با برآوردی که از بازار به دست می آورند اقدام به برداشت پسته های کال می کنند.

به عنوان مثال کشاورزان در زمان طغیان آفت پسیل پسته و یا زمانی که تولید پسته در آمریکا افزایش می یابد به این نتیجه می رسند که در سال پیش رو میزان پسته خندان نسبت به پسته کال بیشتر است و در نهایت شروع به برداشت پسته کال می کنند که صرفه اقتصادی آن بالاتر است.

هر ساله میزان برداشت پسته کال در استان کرمان نسبت به سال گذشته در حال افزایش می باشد و این برداشت از هشت تا ده درصد محصول پسته و به صورت متغیر است.

انواع پسته دو پوست کدامند؟

به طور کلی می توان نتیجه گرفت که مغز پسته دو پوست یا همان کالک دارای یک پروسه طولانی برای تولید دارد و برای تولید آن لازم است که کشاورزان پسته های خود را به صورت مکال و نرسیده برداشت کنند.

پسته های کال پس از برداشت توسط مجموعه ها یا کارخانه ها فرآوری می شوند و سپس با دستگاه هایی مخصوص شکسته و مغز می شوند که مغز پسته ای که در این روش تولید می شود نباید حالت گلدار به خود بگیرد و باید کاملا سبز رنگ باشد.

پس از شکستن پسته ها و جدا سازی مغز ها، آنها برای مدت کوتاهی درون آب گرم قرار می دهند تا پوست رویی آنها را بتوانند به راحتی جدا نمایند که این کار با کمک دستگاه یا با دست انجام می شود و در آخر با کمک دستگاهی به نام color sorting مغز های پسته را بر اساس رنگ آنها تفکیک می کنند.

در واقع مغز پسته های دو پوست پس از جدا سازی بر اساس تفکیک رنگ به 6 دسته مختلف دسته بندی می شوند. این 7 دسته گرید عبارتند از موارد زیر:

  • گرید S: این گرید گران ترین نوع مغز پسته دو پوست است که دارای رنگ سبزه تیره و یک دست می باشد و در بازار جهانی پسته مشتریان زیادی دارد و با نام Super شناخته می شود.
  • گرید A: این گرید دقیقا هم مانند گرید S است اما با این تفاوت که دارای رنگ سبز روشن است همچنین دارای قیمت بالایی است و جایگاه خوبی در بازار جهانی پسته دارد.
  • گرید B: در گرید B درصد کمی از مغز های پسته دارای رنگ سبز روشن هستند.
  • گرید C: در گرید C درصد بیشتری از مغز های پسته دارای رنگ سبز روشن هستند همچنین از قیمتی خوبی برخوردار است که سبب شده در صادرات جایگاه خوبی داشته باشد.
  • گرید D: در گرید D کل مغز های پسته دو پوست دارای رنگ سبز روشن و مایل به زرد هستند.
  • گرید F: گرید F دارای کیفیت پایینی نسبت به سایر گرید ها است و شامل مغز های دندانه و لپه می باشد و رنگ آن ترکیبی از سبز و زرد است.
  • گرید H: پایین ترین رده کیفی به حساب می آید و در اینجا ما تنها مغز های زرد رنگ را داریم که بعضا از نظر ظاهری نیز دچار آسیب شده اند.

در اینفوگرافیک زیر می توانید به صورت تصویری هر کدام از این گرید ها را مشاهده کنید:

انواع پسته دو پوست کدامند؟

 

همان طور که در بخش بالا توضیح دادیم پسته دو پوست دارای گرید های مختلفی است که هر یک از آنها دارای تفاوت هایی با یکدیگر هستند و کیفیت آنها با یکدیگر فرق دارد. به طور کلی پسته دو پوست یکی از بهترین گزینه ها برای صادرات مغز پسته به سایر کشور ها می باشد.

با توجه به قیمت و کیفیت بسیار بالا مغز پسته دو پوست نسبت به سایر ارقام، بیشتر کشور هایی که کیفیت محور هستند مانند ایتالیا، آلمان، ژاپن، فرانسه و کانادا خریدار این محصول هستند.

کاربرد های مغز پسته دو پوست

در بخش بالا در رابطه با اینکه مغز پسته دو پوست چیست و چگونه آن را تهیه می کنند توضیحاتی را برای شما ارائه دادیم، همان طور که می دانید مغز پسته کال یکی دیگر از فرآورده های بسیار مهم پسته است که دارای رنگ سبز می باشد و به دلیل داشتن طعم درجه یک و روغن کافی به سرار دنیا صادر می شود و یکی از فرآورده های مهم که از آن تهیه می شود خلال پسته است.

خلال پسته یکی از مشتقات پسته است که از قیمت بالایی برخوردار می باشد و جزو یکی از گران ترین مشتقات پسته محسوب می شود. تهیه خلال پسته دو پوست شده در ایران شاید به دلیل داشتن قیمت نسبتا دشوار آن سخت باشد بنابراین لازم است که با کاربرد های مغز پسته دو پوست شده آشنا شوید.

کاربرد های پسته دو پوست شده عبارت است از موارد زیر:

  • تهیه انواع کیک و شیرینی
  • تهیه انواع غذا ها و دسر ها
  • تهیه سوهان، باقلوا، گز
  • تهیه انواع ژامبون و کالباس
  • تهیه برخی از داروهای گیاهی و درمانی
  • تهیه پودر سبز پسته
  • استفاده از مغز پسته در صنعت شکلات سازی
  • استفاده از خلال پسته در تهیه بستنی های سنتی
  • استفاده از روغن پسته برای تولید برخی از لوازم های آرایشی و بهداشتی

به طور کلی مغز پسته به دلیل داشتن مواد معدنی و ویتامین های زیاد دارای کاربرد های بسیاری است اما از آنجایی که در تهیه مغز های پسته دو پوست شده، دو لایه از پوست پسته جدا می شود برخی از خواص های پسته از دست خواهد رفت و بخاطر همین موضوع بیشترین کاربرد های پسته دو پوست مربوط به موارد صنعتی است.

کاربرد های مغز پسته دو پوست

برداشت پسته های کال

در مطالب بالا با مغز پسته دو پوست که آن را از پسته های کال و نرسیده تولید می کنند آشنا شدید اما شاید برای شما هم این سوال که برداشت پسته های کال به چه صورت است پیش آمده باشد که در پاسخ به این سوال باید گفت برداشت پسته های کال و نرسیده تقریبا از بیست مرداد ماه شروع می شود اما لازم به ذکر است که این زمان در مناطق مختلف با یکدیگر متفاوت است اما اگر بخواهیم به صورت کلی بگوییم زمان برداشت زمانی است که مغز درون پوست پسته تقریبا کامل شده باشد و در نهایت تا زمانی می توان برای برداشت پسته های خام اقدام کرد که حداکثر پنج درصد از پسته ها به درصد خندانی رسیده باشند.

همچنین لازم است که برای انتخاب باغ کال چینی پسته به مواردی مانند ارتفاع باغ و منطقه نسبت به سطح دریا توجه داشته باشید به صورتی که هر چه باغ شما دارای ارتفاع بیشتری باشد پسته های کال دارای مغز سبز رنگ تری خواهند بود.

در واقع جهت تولید مغز پسته با رنگ سبز بهترین درختان پسته، درختانی هستند که مانند رقم احمد آقایی و رقم اکبری دارای پیوند کشیده تری هستند و مغز آنها نسبت به سایر پسته ها سبزتر است.

اما عواملی هم وجود دارند که تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت مغز پسته های کال دارند و باید آنها را رعایت کرد که از جمله آنها می توان به مواردی مانند آبیاری به موقع، هرس به موقع درختان، مبارزه با علف های هرز، پیشگیری از آفات و کوددهی به موقع درختان اشاره کرد.

بنابراین تغذیه درختان پسته و عواملی که در رشد درختان پسته تاثیر گذار هستند می توانند به صورت مستقیم بر روی کیفیت مغز پسته تاثیر بگذارند.

زمان برداشت مغز پسته سبز رنگ

زمان برداشت پسته هایی که دارای مغز سبز رنگ هستند را به صورت کلی می توان از دو زاویه مختلف مورد بررسی قرار داد که این دو مورد زاویه دید تاجر ها و زاویه دید کشاورزان است که با یکدیگر متفاوت هستند.

از زاویه دید تاجر ها که قصد خرید پسته با مغز سبز رنگ را دارند مهم ترین معیار و کیفیت رنگ سبز پسته هست و به دنبال پسته ای است که مغز آن سبز رنگ باشد و در واقع میزان رسیدگی مغز پسته برای آن اهمیتی ندارد.

 اما از زاویه دید کشاورزان و افرادی که باغ پسته دارند زود چیدن محصولات درختان پسته ممکن است تلفاتی را به وجود بیاورد و در نهایت خسارت هایی را به کشاورزان وارد نماید. همچنین نکته ای که در رابطه با این موضوع وجود دارد این است که زود چیدن پسته های کال و نرسیده نسبت به دیر برداشت کردن پسته ها بسیار اشتباه است چون دیر چینی پسته ها نهایتا سبب این می شود که پسته از مرحله مغز سبز خارج شود که در این حالت پسته ها دیگر در مرحله دهان بسته، خندانی و پسته کال هستند و از این سه حالت خارج نمی باشد.

اما زود چینی پسته های کال موجب می شود که حدود بیست الی سی درصد محصولات از بین بروند و کشاورزان با خسارات های زیادی مواجه خواهند شد. در واقع بهترین زمان برداشت پسته هایی که مغز سبز رنگ دارند زمانی می باشد که رنگ پوست رویی مغز پسته به سمت رنگ قرمز نرفته باشد.

در کشور ایران بهترین پسته هایی که مغز سبز رنگ دارند در مناطقی مانند قزوین، دامغان و شهرستان زرند قرار گرفته اند و بهترین زمان برداشت پسته در این مناطق با مغز سبز رنگ برای تهیه پسته دو پوست از تاریخ ده الی بیستم مرداد ماه است.

کشاورزان پس از چیدن پسته های کال آنها را برای خشک کردن در نور آفتاب پهن می کنند، پسته های کال را می توان به همراه برگ و خوشه هم خشک کرد. دقت داشته باشید که در زمان خشک کردن پسته ها مرتب آنها را زیر و رو کنید تا به صورت یکنواخت خشک شوند چون اگر در آنها رطوبت باقی بماند باعث سیاه شدن پسته می شود.

زمان برداشت مغز پسته سبز رنگ

پس از خشک شدن پسته ها مهم ترین نکته ای که برای حفظ کیفیت پسته های کال وجود دارد ایجاد یک شرایط مهم و ایده آل در انبار است به شکلی که گونی های پسته در انبار باید به دور از نور خورشید و گرما نگهداری شوند  و همه گونی ها بر روی پالت قرار بگیرند.

همچنین لازم است که انبار دارای یک تهویه هوای مناسب باشد تا دمای داخل انبار هم پایین باشد و میزان رطوبت انبار کاهش پیدا کند. نکته دیگری که در رابطه با پسته های کال وجود دارد این است که پسته های کال و خشک شده هر چه کمتر در انبار قرار بگیرند مغز آنها از کیفیت بهتری برخوردار خواهد بود.

مزایای چیدن پسته ها به صورت کال

همان طور که توضیح دادیم برداشت پسته ها به صورت کال برای تبدیل شدن به پسته دو پوست از نظر کشورزان و تاجر ها متفاوت است اما این نکته را در نظر داشته باشید که چیدن پسته ها به صورت کال هم دارای مزایایی برای درختان پسته است.

مزایای چیدن پسته ها به صورت کال عبارت است از موارد زیر:

  • میزان ریزش جوانه ها و گل های درختان پسته در سال آینده کاهش خواهد یافت.
  • درختان پسته بر های خود را حفظ کرده و برای سال آینده در جوانه های زایشی و رویشی ذخیره مواد غذایی باقی خواهد ماند.
  • یکی از راه های مقاوم شدن درختان پسته در برابر پسیل ها، کال چینی است.
  • کال چینی پسته ها چون در مرداد ماه انجام می شود و هنوز زمان برداشت پسته نرسیده است حمل و نقل آسان تر انجام خواهد شد.
  • یکی دیگر از مزایای کال چینی در مناطق پسته خیز این است که چون زمان برداشت پسته شروع نشده است با کمبود نیروی انسانی برای برداشت مواجه نخواهید شد.

همان طور که اشاره کردیم کال چینی پسته دارای مزایایی است که باز هم انجام آن بستگی به کشاورزان دارد که بخواهند محصولات خود را در چه زمانی و به چه صورتی برداشت کنند.

مزایای چیدن پسته ها به صورت کال

بازار مغز سبز پسته

پسته یکی از خوراکی های خوشمزه می باشد که طرفداران بسیاریس در سراسر دنیا دارد و امروزه بیشتر مغز پسته دو پوست شده که در کشور ایران تولید می شود به بازار های جهانی پسته فروخته می شود در واقع به سایر کشور ها صادر می شود. مغز پسته در کشور های خارجی از اهمیت بالایی برخوردار استه که در ادامه بازار مغز سبز پسته در چند تا از کشور ها را مورد بررسی قرار داده ایم.

بازار مغز سبز پسته در آلمان

کشور آلمان یکی از بزرگترین مصرف کننده های پسته دو پوست شده است که دارای مغز سبز رنگ هستند و با اختلاف جزو اولین مصرف کننده های مغز پسته است. مغز پسته سبزی که در کشور ایران تولید می شود بیشتر به کشور های خارجی صادر می شود که میزان هفتاد درصد آن متعلق به کشور آلمان و میزان بیست درصد متعلق به کشور فرانسه و ده درصد باقی مانده متعلق به سایر کشور های اروپایی می باشد.

آلمان یکی از کشور هایی است که در مصرف مغز پسته دو پوست شده سابقه تاریخی دارد و مصرف مغز سبز به علت لوکس بودن و گران بودنش در کشور آلمان یک امتیاز مثبت محسوب می شود. در واقع آلمانی ها برای یک غذای لوکس ارزش بسیار بالایی قائل می شوند و حاضرند بابت آن به راحتی پول پرداخت کنند.

در کشور آلمان برای تولید کالباس و هر محصول دیگری که نیازمند مغز سبز پسته است به راحتی از آن استفاده می کنند و دلیل استفاده از آن هم فقط بخاطر رنگ سبز مغز پسته است و در کشور آمان به هیچ عنوان هیچ فروشنده ای نمی تواند با بهبود بخشیدن به رنگ یک کالا به صورت شیمیایی آن را بفروشد.

به عنوان مثال در تهیه بستنی فقط از پودر سبز پسته برای ایجاد رنگ سبز استفاده می کنند و فقط در مواد غذایی که خشک هستند اجازه استفاده از رنگ های غیر طبیعی را دارند و به جز رنگ سبز مغز پسته هیچ رنگ سبز دیگری ندارند و در تهیه کالباس هم از آن فقط برای لوکس بودنش استفاده می کنند.

بازار مغز سبز پسته

بازار مغز سبز پسته در امارات

در سال های گذشته میزان صادرات مغز پسته دو پوست به کشور امارات افزایش پیدا کرده است و از میزان سیزده درصد به بیست و چهار درصد رسیده است. اگر به طور کلی بخواهیم در رابطه با بازار مغز پسته دو پوست در کشور امارات صحبت کنیم این کشور مصرف چندان زیادی ندارد اما دارای بازار های صادرات می باشد که مغز سبز پسته را به دبی صادر می کند و سپس از دبی به کشور هند صادر می شوند.

معمولا مردمان کشور هند مغز پسته سبز را همراه با پوست آن خرد می کنند و از آن در تهیه انواع شیرینی جات ها استفاده می کنند.

بازار مغز سبز پسته در فرانسه

مردمان کشور فرانسه بیشتر از آن که به دنبال ظاهر و زیبایی های غذا های خود باشند به دنبال یک طعم و مزه بسیار خوب هستند بنابراین از پسته هم در درون غذا های خود به صورت برشته شده تاستفاده می کنند اما میزان مصرف کشور فرانسه از مغز پسته دو پوست نسبت به سایر کشور ها بسیار کم است.

بازار مغز سبز پسته در ژاپن

یکی دیگر از کشور هایی که از مغز سبز پسته استفاده می کند کشور ژاپن است، ژاپنی ها برای تهیه انواع کیک و شیرینی از مغز سبز پسته به صورت خرد شده استفاده می کنند اما در غذا ها فقط در غذا هلی لوکس که در رستوران ها تهیه می شود برای تزئین از مغز سبز پسته استفاده می کنند. در کشور ژاپن برعکس کشور آلمان برای تهیه کالباس و بستنی از مغز سبز پسته استفاده نمی شود.

بازار مغز سبز پسته در ژاپن

بازار مغز سبز پسته در ترکیه

در کشور ترکیه تمامی امکانات برای تهیه مغز سبز پسته و کارگاه های مربوط به آن وجود دارد اما با این وجود برخی اوقات کشور ترکیه هم یکی از خریداران مغز سبز پسته از ایران می باشد اما در بیشتر سال ها خود کشور ترکیه نیاز به پسته کال را تامین می کند و از بازار های جهانی پسته خریداری نمی کند.

 

مزایای مغز پسته دو پوست چیست

پسته به عنوان یکی از اعضای اصلی و برجسته آجیل های ایرانی شناخته می شود. با اینکه اندازه جثه پسته کوچک است، اما ارزش غذایی بسیار زیادی دارد. مقدار پتاسیم در پسته به اندازه پرتقال است، که این مواد معدنی برای حفظ سلامتی قلب و کنترل فشار خون بسیار حائز اهمیت می باشد. استان کرمان و شهرستان رفسنجان به عنوان مراکز اصلی تولید پسته در ایران شناخته می شوند. این محصول به دلیل دارا بودن مواد مغذی متنوع، از اهمیت بسیاری برخوردار است و به عنوان یک منبع غذایی سالم و مفید برای انسان ها تلقی می شود.

  • کاهش ریسک بیماری های قلبی و فشار خون: مصرف منظم مغز پسته به دلیل حاوی برخی از مواد مغذی مفید، مانند اسیدهای چرب اشباع نشده، به کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و مشکلات فشار خون کمک می کند.
  • کنترل دیابت بارداری: خوردن روزانه پسته، به عنوان یک منبع خوب فیبر و مواد مغذی، برای کنترل دیابت بارداری مفید است. فیبر موجود در پسته می تواند به تعادل قند خون کمک کرده و نحوه جذب قند را تنظیم نماید.
  • حفظ سلامت موها: مغز پسته حاوی مقادیر مناسبی از بیوتین است که به تقویت و پیشگیری از ریزش موها کمک می کند. این ماده به بهبود تغذیه موی خشک نیز کمک می نماید.
  • بهبود گوارش: حضور فیبر در مغز پسته باعث بهبود عملکرد گوارش و هضم بهتر غذا می شود. این امر می تواند به پیشگیری از مشکلات گوارشی کمک کرده و سلامت دستگاه گوارش را ارتقاء دهد.
  • کاهش سطح کلسترول و فشار خون: مصرف پسته می تواند به کاهش سطح کلسترول و فشار خون کمک کند، که این امر اهمیت بسیاری در پیشگیری از بیماری های قلبی دارد.
  • حفاظت از سلامت چشم: آنتی اکسیدان های موجود در پسته، لوتئین و زیگزانتین، به حفاظت از سلامت چشم کمک می کنند و ممکن است از افزایش خطر ابتلا به بیماری های چشمی جلوگیری کنند.
  • پیشگیری از بیماری های مزمن: حضور آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فنولیکی در پسته، به دلیل خصوصیات ضد اکسیدانی، می تواند به پیشگیری از بیماری های مزمن مانند سرطان کمک کند.
  • کمک به درمان فقر آهن: با داشتن مقدار قابل توجهی از آهن، مصرف مغز پسته می تواند به تغذیه مناسب و کمک به درمان فقر آهن کمک نماید.
  • مفید برای رشد عضلات و مغز کودکان: حاوی املاح معدنی و ویتامین ها، پسته به رشد عضلات و مغز کودکان کمک می کند.
  • تنظیم سطح قند خون: آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فنولیکی موجود در پسته، سطح قند خون را تنظیم کرده و در کنترل دیابت نیز موثر می باشد.

 

نتیجه گیری

در مقاله بالا به صورت کامل در رابطه با مغز پسته دو پوست شده توضیحاتی را برای شما بیان کردیم، در واقع مغز پسته یکی از مهم ترین اقلام در پسته های چهار مغز می باشد اما مغز پسته یکی از مغز هایی است که دارای خواص درمانی می باشد و در بین مردم از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. مغز پسته دو پوست یکی دیگر از انواع مغز های پسته محسوب می شود که اصطلاحا به آن کالک هم گفته می شود و آن را از پسته های کال و نرسیده تهیه می کنند. پسته دو پوست دارای انواع مختلفی است و به شش دسته مختلف به نام گرید تقسیم می شود.

پسته دو پوست از کاربرد های بسیار زیادی در کار های صنعتی و لوکس برخوردار است و در بازار های جهانی پسته نقش بسیار مهمی دارد. پسته دو پوست در کشور ایران جزو یکی از فرآورده های مهم و اصلی پسته شناخته می شود و در صادرات به سایر کشور های خارجی نقش مهمی را ایفا می کند. در این مقاله بهترین نوع مغز پسته را بررسی کردیم، شما می توایند برای اطلاع از بهترین نوع پسته آجیلی به مقالات بهترین نوع پسته و بهترین پسته مجلسی هم سری بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *