چاقاله پسته چیست و چه فوایدی دارد؟ آیا می توان چاقاله پسته را مانند سایر چاقاله ها خورد؟ در این مقاله از مغز و پسته می خواهیم به سراغ این سوالات برویم و ببینم که چاقاله پسته چیست و با آن چه کار هایی می توان اجام داد.
پسته به عنوان یکی از آجیل های پرمصرف و سرشار از مواد مغذی، در بین افراد جایگاه ویژه ای دارد. این محصول با انواع مختلفی که دارد، از جمله محصولات استراتژیک کشور محسوب می شود و در صادرات به کشورهای دیگر نیز نقش بسیار مهمی ایفا می کند. از آنجایی که درختان پسته در مناطق گرم و خشک کاشته می شوند، این محصول با شرایط آب و هوایی این مناطق همخوانی دارد و تولید آن به خصوص در استان های جنوبی کشور، به عنوان یکی از منابع اصلی درآمدزایی برای کشاورزان شناخته می شود. علاوه بر مصرف پسته به صورت آجیل سایر اشکال پسته مانند کره پسته، روغن پسته و چاقاله پسته نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
در این مقاله، ما به معرفی یکی از انواع پسته، یعنی پسته نرسیده یا چاقاله پسته می پردازیم و خواص و کاربردهای آن را بررسی خواهیم کرد. همچنین، اگر شما به دنبال تهیه مربا چاقاله پسته در خانه هستید، ما در این مقاله به شما روش های تهیه این محصول خوشمزه را آموزش خواهیم داد تا بتوانید به راحتی این مربا را در منزل تهیه کرده و از طعم لذت ببرید. با ما همراه باشید تا در این سفر آشنایی با چاقاله پسته و مربای آن همراهی کنید.
پسته تازه و کاربرد های آن
همان طور که می دانید پسته یکی از محصولات پر کاربرد در کشور ما می باشد که در موارد بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. پسته تازه از خواص بسیار زیادی برخور دار می باشد که طعم و مزه بسیار خوبی دارد و معمولا در اواخر تابستان به بازار عرضه می شود. بسیاری از افراد هستند که پسته تازه را تهیه می کنند خودشان در خانه آن را خشک می کنند و برای مصرف نگهداری می کنند. برای اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید به مقاله خشک کردن پسته تازه در خانه مراجعه کنید.
پسته تازه از ارزش غذایی بالایی برخور دار است که حاوی پروتئین های گیاهی می باشد. همچنین پسته یکی از آجیل های خشکبار می باشد که از گذشته تا کنون در کشور ما مورد استفاده بوده است. پسته تازه خواص درمانی بسیاری دارد که از جمله آنها می توان به تقویت بینایی، درمان کم خونی، بهبود رشد مو و استحکام لثه ها و … اشاره کرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد خواص پسته و کاربرد های آن می توانید به مقاله خواص پسته مراجعه کنید.
همچنین پسته تازه علاوه بر خواص های درمانی ای که دارد در بسیاری از موارد هم کاربرد ویژه ای دارد مانند تهیه کیک و شیرینی در قنادی ها، تهیه قاووت، سوهان، دسر و بستنی و تهیه خلال پسته استفاده می شود. علاوه بر کاربرد هایی که پسته تازه در بسیاری از صنعت های غذایی دارد در تهیه مربا هم نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
بسیاری افراد هستند که از پسته تازه و پوست آن برای تهیه مربا استفاده می کنند. مربای پوست پسته و چاقاله پسته از مواردی هستند که به صورت ویژه ای مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته اند و به عنوان خوشمزه ترین مربا ها که خواص بسیار زیادی هم دارند می توان به آنها اشاره کرد. در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد اینکه چاقاله پسته چیست و چه خواصی دارد صحبت کنیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
چغاله یا چاقاله پسته چیست
شاید تا به حال این سوال که چاقاله پسته چیست هم برای شما پیش آمده باشد و یا اینکه قصد تهیه این مربای خوشمزه را داشته باشید. چاقاله پسته یا چغاله پسته در واقع همان پسته ای است که مغز آن نرم بوده و هنوز به صورت کامل سفت نشده اند. دقیقا مانند چاقاله بادام و زردآلو که به صورت نوبرانه همه جا پیدا می شود!
معمولا چاقاله پسته از اوایل فصل تابستان به بازار عرضه می شود که طرفداران بسیاری هم دارد. اما به هر حال یک نوبرانه لاکچری و گران قیمت است و بسیاری از افراد ترجیح می دهند به جای خوردن آن با نمک، از آن یک مربای خوشمزه درست کنند و آن را در مصارف بهترین به کار بگیرند.
در واقع با تهیه مربای چاقاله پسته می توانید در همه فصل های سال از آن استفاده کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید. در بخش های بعدی مقاله به طرز تهیه مربای چاقاله پسته پرداخته ایم تا به راحتی و با استفاده از آن بتوانید این مربای لذیذ را در خانه برای خود تهیه کنید، اما قبل از آن لازم است کمی در مورد خود این مربا و اینکه خواص مربای چاقاله پسته چیست صحبت کنیم.
مربا چاقاله پسته چیست
مربا چاقاله پسته یکی از خوشمزه ترین و خاص ترین مربا ها می باشد که می توانید به سادگی برای پختن آن در خانه اقدام کنید و در یک زمان کوتاه آن را آماده نمایید. مربای چاقاله پسته علاوه بر این که یک مربا به شمار می آید در دسته کمپوت ها هم قرار دارد که می توانید این مربای خوشمزه را در هنگام صبحانه سرو نمایید.
برای تهیه مربای چاقاله پسته هم مانند سایر مربا ها باید یک سری اقدامات انجام دهید تا در نهایت یک مربای خوشمزه داشته باشید. اولین اقدام برای تهیه مربا چاقاله پسته تهیه مواد لازم می باشد سپس لازم است که طبق مراحلی که در ادامه برای شما ارائه می دهیم پیش بروید و این مربای خوشمزه و لذیذ را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه مربا چاقاله پسته چیست
مواد لازم برای تهیه مربا با نیم کیلو چاقاله پسته به شرح زیر می باشد که برای تعداد ده نفر مناسب می باشد اما اگر شما قصد تهیه بیشتر این مربا را دارید باید موارد لازم را نسبت به اندازه چاقاله پسته یا پسته تازه ای که در دسترس دارید افزایش دهید.
مواد لازم مربا چاقاله پسته عبارتند از موارد زیر:
- چاقاله پسته یا پسته تازه(پانصد گرم)
- گلاب ( دو قاشق غذا خوری)
- آبلیمو (دو قاشق غذا خوری)
- شکر ( هفتصد و پنجاه گرم)
- هل (سه عدد)
پس آماده کردن مواد لازم برای تهیه مربا می توانید طبق مراحلی که در ادامه به توضیح آنها پرداخته ایم پیش بروید و مربای خود را آماده نمایید. به طور کلی تهیه مواد اولیه این مربا به زمانی حدود یک ساعت و پختن مربا به زمانی بین چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت نیاز دارد که روی حرارت قرار بگیرد تا به خوبی پخته شود بنابراین دقت داشته باشید که مربا بیشتر از این زمان بر روی حرارت قرار نگیرد.
مراحل تهیه مربا چاقاله پسته چیست
برای تهیه یک مربا خوشمزه طبق مراحل زیر پیش بروید و تمامی دستورالعمل ها را به خوبی اجرا نمایید. مراحل طرز تهیه مربا چاقاله پسته عبارتند از موارد زیر:
مرحله اول – آماده سازی چاقاله پسته
در مرحله اول باید چاقاله های پسته را به خوبی بشورید سپس آنها را در درون یک ظرف بریزید و به آن آب نمک اضافه نمایید و اجازه دهید که به مدت سه تا هشت ساعت چاقاله های پسته درون آب نمک قرار بگیرند همچنین توجه داشته باشید که آب نمک باید تا روی چاقاله های پسته باشد.
قرار دادن چاقاله ها در درون آب نمک باعث می شود که رنگ آنها سبز و روشن باقی بماند. در طی زمانی که چاقاله های پسته را در درون آب نمک قرار داده اید باید چندین مرتبه آب نمک را تعویض کنید.
مرحله دوم – شست و شوی چاقاله پسته
پس از گذشت سه تا هشت ساعت که چاقاله های پسته به خوبی درون آب نمک قرار گرفتند آنها را بشویید و با یک سوزن استریل شده ابتدا و انتهای چاقاله های پسته را سوراخ نمایید تا پسته ها به خوبی حجم بگیرند. پس از سوراخ کردن چاقاله های پسته آنها را درون آب سرد بریزید و سه الی چهار بار آب آن را عوض کنید و در نهایت در درون یک قابلمه دو لیتر آب بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا به خوبی بجوشد.
مرحله سوم – جوشاندن چاقاله های پسته
در این مرحله باید چاقاله های پسته را به آبی که در حال جوشیدن می باشد اضافه کنیدو اجازه دهید که همراه آب چند جوش بخورد. سپس چاقاله های پسته را آبکش نمایید و مجدد داخل قابلمه آب بریزید و بگذارید جوش آید و چاقاله های پسته را که آبکش کردید به آن اضافه نمایید. پس از اینکه چغاله ها همراه آب جوش چندین مرتبه جوشانده شدند آنها را آبکش نمایید. انجام این کار برای از بین بردن تلخی چغاله های پسته ضروری می باشد و با انجام صحیح این کار تلخی آنها به صورت کامل گرفته می شود.
مرحله چهارم – تهیه شربت مربا
پس از اینکه به خوبی تلخی چاقاله های پسته را گرفتید زمان این رسیده که برای تهیه شربت مربا اقدام کنید. برای این مرحله لازم است درون یک قابلمه مقداری آب بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا به خوبی آب بجوشد. پس از اینکه آب جوشید گلاب و شکر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید شکر به خوبی درون آب حل شود.
پس از اینکه شکر کاملا حل شد نوبت آن رسیده است که چاقاله های پسته را که در مرحله قبل آبکش کرده بودید به شربت اضافه کنید و بگذارید چاقاله های پسته به همراه آب و شکر به خوبی بجوشد. پس از اینکه شروع به جوشیدن کرد حرارت را بر روی حالت ملایم قرار دهید تا به آرامی چاقاله های پسته شروع به پختن کنند.
مرحله پنجم – اضافه کردن آبلیمو و هل
پس از اینکه چاقاله های پسته را به شربت مربا اضافه کردید لازم است که در قابلمه را ببندید و اجازه دهید چاقاله ها به خوبی بپزند و شربت مربا کاملا غلیظ بشود. در این مرحله بعد از اینکه مطمئن شدید مربا به خوبی قوام پیدا کرده است می توانید دو قاشق غذا خوری آبلیمو و سه عدد هل به آن اضافه کنید و اجازه دهید که مربا پنج دقیقه دیگر بجوشد و بعد از اینکه جوشید قابلمه را از روی حرارت بردارید.
پس از اینکه قابله را از روی حرارت برداشتید می توانید کف قابلمه را درون آب سرد قرار دهید تا مربا سریع تر خنک شود و به صورت کامل حرارت خود را از دست بدهد. حالا در این مرحله می توانید آن را درون ظرف های در دار بریزید و در یخچال قرار دهید. دقت داشته باشید که باید اجازه دهید مربا کاملا سرد بشود و سپس آن را درون ظرف بریزید و سعی کنید برای نگهداری مربا از ظرف های شیشه ای و خشک استفاده کنید تا مربا خراب نشود و آنها در یخچال و به دور از نور آفتاب قرار بدهید. در این مرحله مربای چاقاله شما آماده می باشد و می توانید از مربای خوشمزه ای که تهیه کرده اید استفاده نمایید و از خوردن آن لذت ببرید.
در مراحل بالا به صورت کامل برای شما طرز تهیه مربا چاقاله یا چغاله پسته را توضیح دادیم تا به راحتی بتوانید یک مربای خانگی و خوشمزه را تهیه کنید. حالا که با مفهموم چاقاله پسته چیست و طرز تهیه مربای چاقاله پسته آشنا شده اید لازم است که با نکات نگهداری و فوت و فن های آن هم آشنا شوید تا بتوانید بهترین مربا را تهیه کنید و از استفاده آن لذت ببرید. در ادامه به بررسی این نکته ها خواهیم پرداخت.
نکات و فوت و فن مربای چاقاله پسته
در بخش بالا ی مقاله طرز تهیه مربای چاقاله پسته را برای شما بیان کردیم و در این بخش قصد داریم برخی از نکات و مواردی که به شما در تهیه یک مربا بهتر کمک می کنند را توضیح دهیم تا با آشنایی کامل با این نکات بتوانید یک مربای خوشمزه و لذیذ تهیه کنید. در ادامه این موارد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
نکات و فوت فن مربا چاقاله پسته عبارتند از موارد زیر:
- برای تهیه مربا چاقاله پسته تا جایی که ممکن است چاقاله هایی را انتخاب نمایید که نرم هستند و مغز درون آنها سفت نشده است.
- گذاشتن چاقاله های پسته درون آب نمک باعث خوش رنگی مربا و سبز ماندن چاقاله ها بعد از پختن می شود که این کار اختیاری می باشد اما انجام آن برای خوش رنگ شدن مربا توصیه می شود.
- برای اینکه تلخی چاقاله های پسته را بگیرید می توانید به جای جوشاندن مکرر آنها از آهک استفاده نمایید. برای انجام این کار یک دوم لیوان آهک را با دو لیتر آب مخلوط نمایید و اجازه دهید چاقاله های پسته به مدت دو ساعت درون آب و آهک قرار بگیرند.
- تا جایی که ممکن است ابتد و انتهای پاقاله های پسته را سوراخ نمایید، اگر چاقاله ها را سوراخ نکنید پسته ها در هنگام پختن حجم نمی گیرند و به عبارتی پف نمی کنند. در واقع سوراخ کردن چاقاله های پسته باعث می شود که مربای شما ظاهر شکیل تری داشته باشد.
- برای خوشمزه تر شدن مربای چاقاله پسته می توانید به جای اینکه در مرحله آخر به آن هل اضافه کنید از وانیل استفاده نمایید و توجه داشته باشید که پس از اضافه کردن هل یا وانیل باید سریعا مربا را از روی حرارت بردارید.
- همچنین می توانید به جای اضافه کردن آبلیمو از آب نارنج یا سرکه استفاده نمایید.
- سعی کنید حتما در مرحله آخر و زمانی که مربا قوام پیدا کرد زمان آن است که چاشنی ها را به مربا اضافه کنید. انجام این کار باعث می شود که مربا شکرک نزند.
- همچنین اگر می خواهید رنگ چاقاله های پسته پس از پختن مربا تغییر نکند در زمان پخت مربا حرارت را بر روی ملای قرار دهید و در قابلمه را باز بگذارید.
در بالا تمام نکاتی را که به شما کمک می کنند یک مربای خوشمزه و خوش رنگ داشته باشید را مورد بررسی قرار دادیم. در صورتی که شما روشی را می شناسید که می توانیم به وسیله آن مربای چاقاله پسته بهتری داشته باشیم، خوشحال می شویم آن را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.
نتیجه گیری
در مقاله بالا به طور کامل درمورد اینکه چاقاله پسته چیست و چه کاربردی دارد صحبت کردیم. در واقع باید گفت این محصول همان پسته نرسیده با مغزی نرم است که می تواند به صورت نوبرانه با نمک مصرف شود و یا از آن یک مربای مجلسی و خوشمزه درست کنید. همینطور طرز تهیه این مربا و روش هایی که برای بهتر شدن آن وجود دارد را هم بررسی کردیم. در صورتی که در خصوص این محصول سوال و یا نظری داشتید، خوشحال می شویم آن را با ما و سایر کاربران مغز و پسته در میان بگذارید.