مربای پوست پسته

مربای پوست پسته | ساده ترین روش تهیه

مربای پوست پسته را می توان یک مربای مجلسی، لاکچری، آبرومندانه و بسیار لذیذ و مقوی دانست که البته درست کردن آن می تواند ترفند های خاص خود را داشته باشد. در این مقاله از مغز و پسته می خواهیم در مورد این موضوع با هم صحبت کنیم.

هرچند که پسته این روزها به یک کالای لوکس تبدیل شده و به دلیل قیمت بالای آن، تهیه اش برای بسیاری مشکل شده است، اما همچنان جایگاه ویژه ای در فرهنگ و سفره های ایرانی دارد. پسته یکی از محصولاتی است که بیشتر به صورت آجیل و خشکبار مصرف می شود، اما باید گفت که تنها این شکل مصرف نیست. پسته به صورت های مختلفی در شیرینی ها، دسرها، بستنی ها و حتی مربا استفاده می شود. در واقع، کمتر گیاهی را می توان یافت که همچون پسته، تمامی اجزای آن مورد استفاده قرار گیرد. پوست پسته های تازه می توانند به یکی از خوشمزه ترین مرباها تبدیل شوند که به جرات می توان گفت یکی از بهترین انواع مربا هاست. در این مقاله قصد داریم به بررسی مربای پوست پسته بپردازیم.

مربای پوست پسته یکی از آن مردهایی است که به راحتی می توان آن را در خانه تهیه کرد. البته، نکات ریزی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید تا مربای شما تلخ نشود و کیفیت مطلوب را داشته باشد. در این مقاله، ما قصد داریم بهترین روش تهیه مربای پوست پسته را به شما آموزش دهیم. بنابراین، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا از جزئیات تهیه این مربای خوشمزه آگاه شوید.

 

مربای پوست پسته یک مربای خوشمزه

همان طور که می دانید مربا ها هم انواع مختلفی دارند که یکی از این مربا ها پوست پسته می باشد این مربای خوشمزه همان گونه که از نامش مشخص است از پوست پسته تهیه می شود. پوست پسته به صورت خام قابل خوردن نمی باشد و مزه تلخی دارد اما با پختن آن و گرفتن تلخی اش می توانید یک مربای خوشمزه بپزید. مربای پوست پسته خواص و قواید بسیاری دارد که در بخش های بعد به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

مربای پوست پسته بیشتر در وعده غذایی صبحانه استفاده می شود و برخی از افراد هم از این مربای لذیذ به عنوان دسر استفاده می کنند در واقع می توانید این مربا را به عنوان دسر می نمایید.

امروزه با فرا رسیدن فصل پاییز پسته تازه در همه شهر ها به بازار عرضه می شود و همچنین افراد زیادی هستند که دوست دارند پسته تازه را تهیه کنند و از خوردن آن لذت ببرند ولی در این میان بیشتر این افراد پوست پسته را دور می ریزند و از خواص جادویی آن بی خبرند. در واقع پوست پسته را نمی توان به صورت خام استفاده کرد چون دارای مزه تلخ می باشد اما از آن می توانید برای تهیه یک مربای خوشمزه استفاده کرد. مربای پوست پسته یکی از مربا هایی می باشد که خواص زیادی دارد و بسیار خوشزه و لذیذ می باشد که می توانید به سادگی خودتان هم آن را در منزل تهیه کنید.

 مربای پوست پسته یک مربای خوشمزه

در واقع شاید شما هم جزو افرادی باشید بعد از تهیه پسته تازه و با دیدن کلی پوست پسته به این فکر افتاده باشید که با استفاده از این پوست ها برای پختن مربای پوست پسته اقدام کنید بنابراین ما در این مقاله قصد داریم شما را با خایت ها و طرز تهیه مربای پوست پسته در منزل آشنا کنیم تا به راحتی بتوانید برای خودتان یک مربای لذیذ تهیه کنید و از آن در وعده های غذایی خود استفاده کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه مربای پوست پسته بسیار ساده و راحت می باشد و همه افراد می توانند با کمترین امکانات در منزل خود این مربا را درست کنند. در بخش بعدی مقاله می خواهیم به آموزش طرز تهیه مربای پوست پسته در منزل بپردازیم تا افرادی که جزو علاقه مندان این مربا هستند به راحتی بتوانند در منزل خود این مربا را تهیه نمایند و از خوردن آن لذت ببرند.

طرز تهیه مربای پوست پسته در منزل

شاید شما هم از آن دسته افراد خوش ذوق باشید که علاقه مند به درست کردن مربا های متنوع و خوشمزه در منزل خود هستید و دوست دارید که به روش بهداشتی و دلخواه خود را برای تهیه این مربا به کار ببرید. بنابراین قصد داریم در این بخش از مقاله طرز تهیه مربای پوست پسته در منزل را برای شما توضیح دهیم تا بتوانید با به کارگیری آن یک مربای خوشمزه و لذیذ را آماده کنید. برای درست کردن مربا یک سری مواد لازم احتیاج می باشد که در ادامه آنها را نام برده ایم، سپس می توانید طبق مراحلی که ذکر کرده ایم برای پخت مربای خود پیش بروید.

مواد لازم برای تهیه مربای پوست پسته، عبارتند از موارد زیر:

  • پوست پسته تازه به مقدار یک کیلوگرم
  • شکر یک کیلوگرم
  • خلال پسته یک فنجان
  • گلاب یک فنجان(اضافه کردن گلاب به صورت دلخواه می باشد)
  • وانیل یا هل به مقدار لازم
  • آبلیمو نصف یک استکان

پس از اینکه مواد لازم بالا را تهیه کردید می توانید طبق مراحل زیر برای پخت مربا اقدام نمایید، که این مراحل عبارتند از موارد زیر:

مرحله اول – گرفتن تلخی پوست پسته

پوست پسته یکی از مواردی می باشد که دارای یک طعم تلخ است و این طعم برای یک مربا خیلی جالب نمی باشد بنابراین باید قبل از شروع پخت مربا تلخی آن گرفته شود. برای گرفتن تلخی پوست پسته می توانید آنها را به مدت بیست دقیقه در آب جوش و چند مرحله بجوشانید و این کار را تا زمانی که آبی که پوست های پسته در آن قرار دارند به رنگ شفاف در بیاید ادامه دهید.

مرحله دوم – آبکش کردن پوست پسته

پس از اینکه به خوبی در طی چندین مرله پوسته های پسته را جوشانید و تلخی آن را گرفتید زمان آن فرا رسیده که پوسته ها را آبکش نمایید و سپس آنها را درون آب سرد قرار بدهید و اجازه بدهید که به مدت یک ساعت در آب سرد قرار بگیرند.

طرز تهیه مربای پوست پسته در منزل

مرحله سوم – درست کردن شربت مربا

در این مرحله لازم است که شما شکر را با سه لیوان آب مخلوط نمایید و آن را بر وی حرارت قرار بدهید تا شکر به خوبی در درون آب حل شود و سپس گلاب را به آن اضافه نمایید و اجازه دهید که این ترکیب به خوبی بجوشد و غلیظ شود و زمانی که به خوبی غلیظ شد آن را از روی حرارت بر دارید و بگذارید تا به خوبی خنک شود.

مرحله چهارم – اضافه کرن پوست پسته

پس از اینکه پوسته های پسته را به مدت یک ساعت طبق مرحله دوم در درون آب سرد قرار دادید آنها را آبکش نمایید و سپس آنها را درون شهدی که با شکر و گلاب درست کرده اید قرار بدهید و در نهایت بر روی حرارت قرار بدهید تا مربا شروع به پختن کند.

مرحله پنجم – اضافه کردن طعم دهنده ها به مربا

در این مرحله که مرحله آخر آماده سازی مربا می باشد باید آبلیمو و خلال پسته را به مربای خود اضافه کنید و اجازه دهید مربا حدود پنج دقیقه به همراه آنها بجوشد. همچنین می توانید در این مرحله پودر هل یا وانیل هم به آن اضافه نمایید تا طعم بهتری بگیرد.

پس از اینکه مربا به همراه طعم دهنده آنها مقداری جوشید می توانید آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که به خوبی خنک شود و پس از اینکه مربا به خوبی سرد شد آن را در ظرف های در دار شیشه ای تمیز بریزید و سپس در یخچال قرار دهید.

در بخش بالا همه مراحل تهیه مربای پوست پسته در منزل را برای شما توضیح دادیم تا با استفاده از آنها به راحتی بتوانید در منزل خود این مربای خوشمزه را به صورت کاملا بهداشتی تهیه کنید. این مربا یکی از خوشمزه ترین و پر خاصیت ترین مربا هایی می باشد که به عنوان دسر هم مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین می توانید به سادگی آن را تهیه نمایید و حتی از پوست پسته خشک شده هم می توانید برای پخت آن استفاده کنید.

در صورتی که خود پسته تازه را خریداری کردید، بعد از تهیه مربا می توانید از همین پسته ها برای داشتن یک آجیل خوب و البته متفاوت استفاده کنید. اگر سری به مقاله شور کردن پسته بنزید می توانید آموزش بو دادن و شور کردن پسته با طعم های مختلف را ببینید.

همینطور این پسته های تازه می توانند یک شیر پسته خوب و مقوی هم به شما بدهند که مقاله شیر پسته به شما در این مورد کمک می کند.

اگر هم قصد دارید آنها را تا شب عید نگه دارید و به آجیل خود اضافه کنید، مقاله جلوگیری از کرم زدن پسته و نگهداری از پسته می توانند راه های خوبی را به شما برای این کار نشان دهند.

مرحله پنجم – اضافه کردن طعم دهنده ها به مربا

خواص مربای پوست پسته

به طور کلی پسته یکی از محصولاتی می باشد که امروزه به صورت پسته تازه و آجیل خشکبار توسط افراد زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. پسته از محصولات ارزشمند کشور ما می باشد که در شهر هایی با آب و هوای گرم و خشک رشد می کند و بخش عمده ای از آن به سایر کشور های اروپایی صادر می شود. در واقع پسته هم مانند سایر محصولات انواع مختلفی دارد که همه آنها از لحاظ خواص با یکدیگر یکسان می باشند و فقط از نظر طعم، رنگ و شکل ظاهری با یکدیگر متفاوت هستند. برای آشنایی بیشتر با انواع پسته ها و خواص آن می توانید به مقاله های انواع پسته و خواص پسته مراجعه نمایید.

مربای پوست پسته هم مانند پسته شامل خواص های بسیاری می باشد که هر یک از آنها در سلامت بدن نقش مفیدی دارند. سلامت بدن برای هر شخص یکی از الویت ها می باشد چون هر شخصی با داشتن بدنی سالم می تواند به همه فعالیت های خود بپردازد. مصرف مربای پوست پسته می تواند نقش مهمی را در سلامت بدن شما ایفا کند بنابراین استفاده از آن را به همه افراد توصیه می کنیم.

در واقع از نظر طب سنتی، طبع پوست پسته تازه سرد و خشک یا همان سوداوی می باشد . پوست پسته تازه به صورت خام سرشار از خواص های زیادی می باشد که در ادامه برخی از آنها را برای شما آورده ایم.

خاصیت های مربای پوست پسته عبارتند از موارد زیر:

 

تسکین دهنده درد معده

بسیاری از افراد هستند که از درد معده رنج می برندو مجبور هستند که از قرص های شیمیایی برای تسکین درد معده خود استفاده کنند که در نهایت همین قرص ها سبب می شوند آسیب های دیگری به بدن برسد. بنابراین اگر معده دارید به شما پیشنهاد می کنیم ازمربای پوست پسته که خاصیت آرام بخش و تسکین دهنده دارد استفاده نمایید چون پوست پسته خاصیت آرام بخشی دارد و می تواند برای کاهش درد معده مفید باشد.

دارای خاصیت ضد اسهال

یکی دیگر از خاصیت هایی که مربای پوست پسته دارد خاصیت ضد اسهال می باشد، امروزه اکثر افراد در فصل های پاییز و زمستان به دلیل وجود ویروس ها با این بیماری مواجه می شوند که می توانند برای درمان آن به جای استفاده از قرص های شیمیایی از مربای پوست پسته استفاده کنند، در واقع پوست پسته خاصیت هایی دارد که در درمان بواسیر و رفع اسهال تاثیر زیادی دارد.

خواص مربای پوست پسته

رفع بوی بد دهان

یکی از خاصیت هایی که پوست پسته دارد رفع بوی بد دهان می باشد که ناشی از مشکلاتی در بدن می باشد، برای رفع آن می توانید پوسته پسته خام را بجویید یا اینکه می توانید از مربای پوست پسته استفاده کنید تا دهان شما خوشبو بشود. در واقع پوست پسته یکی از بهترین درمان های بدون عوارض برای رفع بوی بد دهان می باشد.

تسکین همه درد های بدن

برخی از افراد ممکن درگیر برخی از درد های مزمن باشند که همین درد ها سبب می شوند که افراد احساس خوبی نداشته باشند. بنابراین استفاده از مربای پوست پسته یکی از مواردی می باشد که برای تسکین درد های مزمن بسیار مناسب است و می تواند به مرور زمان آنها را از بین ببرد.

قطع شدن سکسکه

مربای پوست پسته علاوه بر همه خاصیت هایی که دارد به عنوان یکی از مواردی که می تواند سکسکه های طولانی مدت را رفع کند هم مناسب است بنابراین اگر شما هم جزو آن دسته از افراد می باشید که همیشه با سکسکه های طولانی مدت درگیر می شوید می توانید از مربای پوست پسته استفاده کنید این مربا می تواند سکسکه را از بین ببرد و از اتفاق افتادن آن جلوگیری کند.

بهبود و درمان زخم

برخی از افراد هستند که همواره درگیر زخم هایی در داخل دهان یا اطراف دهان خود می باشند، این زخم ها برای همه افراد کاملا آزار دهنده می باشند و همه آنها ناشی از کمبود یک سری از ویتامین ها در بدن شخص می باشد که با مصرف روزانه و منظم مربای پسته می توان این کمبود ویتامین را جبران کرد و به بهبود زخم های به وجود آمده کمک کرد.

کمک به افزایش استحکام لثه ها

امروزه سلامت دهان و زیبایی دندان ها یکی از مواردی می باشد که همه افراد به آن توجه می کنند، همچنین استحکام لثه ها تاثیر به سزایی بر روی این زیبایی دارد بنابراین اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی می باشید که سلامت دهان و استحکام لثه ها برایتان اهمیت ویژه دارد حتما توصیه می کنیم که خوردن مربای پوست پسته را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

مواردی که در بخش بالا ذکر کردیم خواص های پوست پسته به صورت خام می باشند که می توانید از پوست پسته خشک شده برای برخی از آنها استفاده کنید و از معجزه آن شگفت زده شوید. اما این خاصیت ها نیز مربوط به مربای پوست پسته هم می باشند، در کل تمام این خاصیت ها را می توانید با خوردن مربای خوشمزه پوست پسته به بدن خود تقدیم کنید و از داشتن بدنی سالم لذت ببرید.

مضرات مربای پوست پسته

همان طور که در بخش بالا برای شما توضیح دادیم پوست پسته خاصیت هایی فروانی دارد که همه آنها برای تسکین درد های بدن مفید می باشند و می توانید استفاده از مربای پوست پسته را در برنامه روزانه خود قرار بدهید تا از خواص پوست پسته بهره مند شوید.

 اما همیشه این موضوع که استفاده بیش از حد از یک محصول می تواند ضرر هایی را هم به همراه داشته باشد در بین مردم مطرح بوده است که کاملا هم درست می باشد، بنابراین شما هم با خوردن بیش از حد مربای پوست پسته سلامتی بدنتان افزایش نمی یابد و حتی ممکن است که با سایر بیماری ها درگیر شوید و یا اینکه برخی از بیماری های شما افزایش یابد بنابراین به هیچ عنوان استفاده بیش از حد از این محصول را به شما توصیه نمی کنیم.

به طور کلی استفاده از مربای پوست پسته را به یک سری از افراد توصیه نمی کنیم که این افراد عبارتند از موارد زیر:

  • افرادی که دارای مزاج گرم و خشک می باشند از خوردن این مربا خودداری نمایند.
  • افرادی که درگیر بیماری دیابت می باشند از خوردن بیش از اندازه مربا خودداری نمایند.
  • استفاده از مربای پوست پسته را به افرادی که بیماری ناراحتی کلیه دارند توصیه نمی کنیم.
  • استفاده بیش از حد از مربای پوسته پسته سبب افزایش گرمی بدن می شود، بنابراین استفاده بیش از حد آن را توصیه نمی کنیم.

همان طور که با خاصیت های این مربای خوشمزه آشنا شدید لازم بود که با مضرات آن هم آشنا شوید تا با استفاده بیش از حد از این محصول سلامتی بدن خود را به خطر نیندازید.

مضرات مربای پوست پسته

ترفند های مهم مربای پوست پسته

در این بخش از مقاله می خواهیم به سراغ نکات و ترفند هایی برویم که در صورت توجه به آنها مربای پوست پسته شما از آنچه که انتظار دارید، بهتر از کار در خواهد آمد و می توان گفت این نکات فوت های کوزه گری درست کردن مربای پوست پسته می باشند. در ادامه مهمترین موارد از این ترفند ها را با هم بررسی خواهیم کرد:

  • استفاده از پوست تازه و سبز پسته: برای تهیه مربای با کیفیت، باید از پوست های تازه و سبز پسته استفاده کنید. پوست های کهنه و خشک ممکن است طعم و بافت مناسبی نداشته باشند.
  • شستشوی کامل پوست پسته: قبل از استفاده، پوست پسته ها را به خوبی بشویید تا هرگونه آلودگی و خاک از بین برود. این کار به بهبود طعم و کیفیت مربا کمک می کند.
  • جوشاندن اولیه پوست پسته: پوست پسته ها را در آب جوش بریزید و برای حدود 10 دقیقه بجوشانید. این کار به از بین بردن تلخی احتمالی پوست ها کمک می کند. دقت داشته باشید بعد از جوشاندن، پوست ها را آبکش کنید و با آب سرد بشویید.
  • استفاده از شکر با کیفیت: از شکر با کیفیت و خالص برای تهیه شربت استفاده کنید. شکر نامرغوب می تواند طعم و رنگ مربای پوست پسته را تحت تاثیر قرار دهد.
  • نسبت مناسب شکر و پوست پسته: نسبت شکر به پوست پسته باید مناسب باشد تا مربا طعم شیرینی مناسبی داشته باشد و به درستی غلیظ شود. معمولا نسبت یک به یک (1 کیلوگرم شکر به 1 کیلوگرم پوست پسته) مناسب است.
  • اضافه کردن گلاب و هل: برای افزایش عطر و طعم مربا، می توانید از گلاب و هل استفاده کنید. این ترکیبات به مربا عطر و طعم خاصی می بخشند.
  • استفاده از آبلیمو برای جلوگیری از شکرک زدن: افزودن مقداری آبلیمو به مربا در مراحل پایانی پخت، می تواند از شکرک زدن مربا جلوگیری کند و طعم مربا را بهبود بخشد.
  • پختن مربا با حرارت ملایم: مربا باید با حرارت ملایم پخته شود تا به آرامی غلیظ شود و طعم ها به خوبی ترکیب شوند. حرارت زیاد می تواند باعث سوختن شکر و تغییر طعم مربا شود.
  • استفاده از ظروف استریل برای نگهداری: پس از آماده شدن مربا، آن را در شیشه های استریل و خشک بریزید. استفاده از ظروف استریل کمک می کند مربای پوست پسته به مدت طولانی تری نگهداری شود و کیفیت خود را حفظ کند.
  • خنک کردن مربا قبل از بستن درب: قبل از بستن درب شیشه ها، اجازه دهید مربای پوست پسته کاملاً خنک شود. بستن درب شیشه ها در حالی که مربا هنوز گرم است می تواند باعث ایجاد بخار و کپک زدگی شود.

با رعایت این نکات مهم، می توانید مربای پوست پسته ای با کیفیت و خوشمزه تهیه کنید. استفاده از مواد تازه و با کیفیت، رعایت مراحل پخت و استفاده از ظروف مناسب برای نگهداری، به شما کمک می کند تا مربای پوست پسته خانگی خود را با بهترین طعم و بافت تهیه کنید.

 

نتیجه گیری

در مقاله بالا به صورت کامل در رابطه با اینکه مربای پوست پسته چیست توضیحاتی را ارائه دادیم، این مربا یکی از خوشمزه ترین مربا ها می باشد که بسیاری از افراد به عنوان وعده غذایی صبحانه یا دسر از آن استفاده می کنند. مربای پوسته پسته سرشار از خاصیت هایی می باشد که همه آنها برای سلامتی بدن مفید هستند اما همان ور که خواص آن برای سلامتی بدن مفید می باشد استفاده بیش از حد از آن هم برای بدن ضرر دارد و ممکن است برخی از بیماری های بدن را افزایش دهد.

همچنین در مقاله بالا طرز تهیه این مربای خوشمزه و لذیذ در منزل را توضیح دادیم تا افرادی که می خواهند خودشان در منزل و به صورت بهداشتی این مربا را تهیه کنید از این توضیحات ارائه شده بهره مند شوند و بتوانند از پوست پسته های تازه ای که تهیه کرده اند یک استفاده مفید دیگر داشته باشند که آن هم تهیه مربا می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *