بهترین نوع پسته

بهترین نوع پسته چیست؟ معرفی برترین پسته ها و ویژگی هایشان

بهترین نوع پسته چیست؟ این سوالی است که برای خیلی از کسانی که یک بار به آجیل فروشی رفته باشند و اسامی رنگارنگ پسته ها را دیده باشند پیش خواهد آمد. در این مقاله از مغز و پسته بهترین جواب را برای این سوال خواهیم دید.

در این مقاله، به معرفی بهترین نوع پسته و انواع آن پرداخته می شود. ابتدا باید توجه داشت که پسته در مناطق گرم و خشک کاشته می شود و این شرایط جغرافیایی باعث مقاومت درخت پسته می شود. اما هر منطقه و شرایط محیطی متفاوتی دارد که باعث تنوع در انواع پسته می شود، و برخی از آن ها به دلیل خصوصیات خاص خود به عنوان بهترین نوع پسته شناخته می شوند. گرچه انواع پسته از لحاظ طعم و مزه به نظر مشابه هستند، اما از نظر ویژگی های جزئی می توانند متفاوت باشند. این ویژگی ها می توانند شامل اندازه، رنگ، پوسته، و شیره پسته باشند که به هر کدام از آنها می توان به عنوان یک فاکتور تعیین کننده برای انتخاب بهترین نوع پسته اشاره کرد. انتخاب بهترین نوع پسته نه تنها برای تجربه مصرف بهتر بلکه برای اطمینان از کیفیت و ارزش غذایی مصرفی نیز حائز اهمیت است.

با مطالعه این مقاله، خوانندگان می توانند با ویژگی ها و کاربردهای مختلف انواع پسته آشنا شوند و در زمان خرید، توانایی انتخاب بهترین نوع پسته را داشته باشند. این انتخاب به افزایش لذت و شادابی مصرف پسته ها در مراسم ها و جشن ها کمک خواهد کرد و به عنوان یک خوراکی محبوب و با ارزش، همواره مورد توجه و تقدیر مهمانان خواهند بود.

 

آشنایی با انواع پسته ها

از گذشته تاکنون پسته به عنوان یک آجیل خشکبار مرغوب که از طعم و مزه خوبی برخوردار است در بین مردم شناخته شده است. پسته یکی از آجیل هایی می باشد که دارای خواص و کاربرد هایی زیادی می باشد. معمولا همه برای خرید پسته نیازمند این هستند که انواع پسته را بشناسند تا در زمان خرید بتوانند بهترین نوع پسته را خریداری کنند.

پسته هم مانند سایر محصولات دیگر انواع مختلفی دارد که از لحاظ یک سری ویژگی ها با یکدیگر متفاوت هستند و همین ویژگی ها سبب شده است تا برخی از آنها به عنوان بهترین نوع پسته معرفی شوند. در مقاله های قبلی به بررسی انواع مختلف پسته پرداخته ایم که می توانید برای آشنایی بیشتر با انواع پسته ها سری به صفحه انواع پسته بزنید.

پسته به دلیل داشتن خواص و کاربرد زیادی که دارد توسط همه افراد مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین ایران یکی از بزرگترین صادر کننده های پسته به سایر کشورها می باشد و هر سال بخش زیادی از آن را به سایر کشور ها صادر می کند که گاهی اوقات صادر کردن پسته نقش مهمی در افزایش قیمت پسته دارد.

آشنایی با انواع پسته ها

پسته به عنوان یک میوه مرغوب و با کیفیت شناخته می شود که جزو آجیل های خشکبار هم محسوب می شود و شما می توانید به انواع پسته در ایران دسترسی داشته باشید.

در واقع از انواع پسته به دلیل داشتن پروتئین های گیاهی می توان برای میان وعده استفاده کرد و حتی برخی از افراد گیاه خوار از پسته تازه به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند. پسته ها ویژگی های مختلفی دارند که باعث شده است بعضی از آنها بهترین نوع پسته باشند. پسته یک میوه دوست داشتنی می باشد که کاربردهای زیادی در تهیه شیرینی، بستنی، انواع دسر ها، سوهان و … در کشورهای مختلف دارد، بنابراین با کاربردها و خواص هایی که پسته دارد نباید از استفاده آن غافل باشید. در ادامه این مقاله به بررسی ویژگی های انواع پسته و معرفی بهترین نوع پسته خواهیم پرداخت.

ویژگی های پسته

پسته هم مانند سایر محصولات با یک سری از ویژگی ها شناخته می شود و همین ویژگی ها سبب شده است پسته ها به دسته های مختلفی تقسیم بشوند و برخی به دلیل داشتن همین ویژگی ها به عنوان بهترین نوع پسته معرفی شوند. به طور کلی انواع و تعداد پسته های شناخته شده در جهان بسیار زیاد می باشند و تقریبا چیزی حدود 60 نوع پسته فقط در ایران شناخته شده است. در واقع می توان پسته های ایرانی را به چند دسته پسته احمد آقایی، پسته اکبری، پسته بادامی، پسته کله قوچی و فندقی تقسیم کرد.

پسته ها بر اساس شکل ظاهری که دارند به دو دسته بادامی و فندقی تقسیم شده اند که این یکی از ویژگی های پسته می باشد و آن را از سایر پسته ها جدا می کند.

علاوه بر ظاهر پسته می توان به طعم و مزه پسته هم اشاره کرد. اکثر پسته هایی که به آنها اشاره کردیم از لحاظ طعم و مزه با یکدیگر متفاوت هستند که این تفاوت در مغز آنها هم نمایان است که حتی رنگ مغزهای آنها با یکدیگر فرق دارد.

همان طور که تا اینجا برای شما توضیح دادیم متوجه شدید که ظاهر و طعم پسته جزو ویژگی های پسته به شمار می آیند اما قیمت و کاربرد های پسته از مابقی ویژگی های پسته می باشند که در تعیین بهترین نوع پسته موثر هستند. قطعا هر محصول با کیفیت و مرغوبی از سایر محصولات نسبتا گران تر می باشد و در دسته بهترین نوع پسته قرار می گیرد. کاربرد های انواع پسته ها با یکدیگر متفاوت است به عنوان مثال از مغز پسته سبز برای خلال پسته استفاده می کنند و مغز دندانه پسته که قیمت پایین تری دارد در انواع شیرینی ها در قنادی ها و تهیه قاووت مورد استفاده قرار می گیرد.

در بخش بعدی این مقاله به بررسی بهترین نوع پسته پرداخته ایم تا بتوانید در زمان خرید به راحتی هر یک از آنها را با هم از نظر ویژگی هایی که دارند مقایسه نمایید و پسته ای که متناسب با نیاز شما می باشد را خریداری کنید.

ویژگی های پسته

معرفی بهترین نوع پسته

در بخش قبلی با انواع پسته ها و ویژگی هایی که سبب می شوند یک محصول در دسته بهترین نوع پسته قرار بگیرد و به عنوان یک محصول با کیفیت معرفی شود آشنا شدیم. در این بخش قصد داریم شما را با بهترین نوع پسته آشنا کنیم و ویژگی هایی که سبب این برتری شده اند را مورد بررسی قرار دهیم تا هر وقت قصد خرید پسته را داشتید بتوانید با انتخابی درست بهترین نوع پسته را تهیه نمایید.

بهترین نوع پسته به ترتیب عبارتند از موارد زیر:

بهترین نوع پسته: پسته اکبری

پسته اکبری یکی از بهترین نوع پسته می باشد که نسبت به سایر پسته ها دارای قیمت بالاتری می باشد و دلیل آن این است که پسته اکبری یکی از محصولات صادراتی می باشد. پسته اکبری در شهر رفسنجان کاشته می شود که در آنجا این پسته به نام پسته عبداللهی شناخته می شود.(برای اطلاعات بیشر مقاله پسته اکبری چیست در اختیار شما خواهد بود)

پسته اکبری یکی از لاکچری ترین پسته ها می باشد که نسبت به سایر درختان پسته رشد متوسطی دارد همچنین این نوع پسته پس از کاشت بعد از سه سال شروع به گلدهی و دادن محصول می کند که قیمت پسته اکبری از بقیه پسته ها به دلیل داشتن ظاهر بادامی شکل، صادراتی و خندان بودن بیشتر از مابقی پسته ها می باشد.

بهترین نوع پسته: پسته اکبری

 

پسته اکبری از طعم خوشمزه ای برخوردار است و علاوه بر طعم و سایر ویژگی هایی که دارد یکی از با کیفیت ترین و مرغوب ترین نوع پسته می باشد که نسبت به بقیه پسته ها در جایگاه بالاتری قرار گرفته است و به عنوان بهترین نوع پسته شناخته می شود.

پسته اکبری یکی از معروف ترین پسته ها می باشد و مناسب افرادی می باشد که به دنبال لاکچری ترین نوع پسته می باشند. پسته اکبری اولین بار توسط یک کشاورز به نام اکبر تاج آبادی شناخته شد این کشاورز با پیوند زدن ارقام مختلف پسته به یکدیگر توانست به یک پسته مرغوب و با کیفیت به نام پسته اکبری دست پیدا کند که هم اکنون این نوع پسته در بازار با اسم پسته اکبری خرید و فروش می شود و در حال حاضر ایران و آمریکا از بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنند گان این محصول به سایر کشور ها می باشند.

پسته اکبری به دلیل داشتن شکل ظاهری کشیده و بادامی ای که دارد نسبت به سایر پسته ها لاکچری تر می باشد و معمولا ظاهر پسته اکبری به تنهایی می تواند نشان دهد که بهترین نوع پسته می باشد.

همچنین پوست پسته اکبری نسبت به بقیه پسته ها سریع تر کنده می شود و نیازی نیست که برای پوست کردن آن وقت و انرژی زیادی را صرف کنید.

پسته اکبری یک میوه خندان می باشد که در ایران، اروپا و آمریکا طرفداران بسیار زیادی دارد و مردم این کشور ها به عنوان بهترین نوع پسته آن را می شناسند. پسته اکبری اگر به خوبی بو داده شود مزه و طعم خوبی پیدا می کند و بسیار ترد می شود و همین باعث محبوبیت این نوع پسته شده است.

در ایران شهر های رفسنجان، فیض آباد خراسان و انار سیرجان از مناطقی هستند که پسته اکبری در آنها کشت می شود. البته لازم به ذکر است که درختان پسته اکبری هر چند سال یک بار محصول فراوانی می دهند و به همین دلیل است که میزان آن نسبت به سایر پسته ها در بازار کمتر می باشد و همین امر موجب بالا رفتن قیمت پسته اکبری می شود. در کل پسته اکبری جزو بهترین نوع پسته می باشد و به اسم پسته لاکچری شناخته می شود.

درشت ترین پسته: پسته کله قوچی

یکی دیگر از پسته هایی که بعد از پسته اکبری به عنوان بهترین نوع پسته شناخته می شود پسته کله قوچی می باشد. در واقع پسته کله قوچی نسبت به سایر پسته ها ظاهر درشت تری دارد و همچنین مغز آن درشت تر و خوشمزه تر می باشد. اما برعکس پسته اکبری ظاهر این پسته گرد و فندقی شکل می باشد و جزو محصولات صادراتی به شمار می آید. پسته کله قوچی مانند پسته اکبری خیلی زود شروع به گلدهی می کند که همین امر باعث می شود درختان پسته در معرض سرما زدگی هوای اول بهار قرار بگیرند.(برای اطلاعات تکمیلی به مقاله پسته کله قوچی چیست مراجعه کنید)

پسته کله قوچی اولین بار توسط یک کشاورز به نام حاج علی شریفی در روستایی به اسم دهنو در شهر رفسنجان شناخته شد. پسته کله قوچی بیشتر در شهر کرمان کاشته می شود اما در سایر شهر ها هم به صورت پراکنده وجود دارد و کاشته می شود. در واقع پسته کله قوچی نسبت به سایر پسته ها حساس تر می باشد به همین دلیل هم نیاز به مراقبت های بیشتری دارد.

درشت ترین پسته: پسته کله قوچی

 

پسته کله قوچی را می توان یکی از بهترین نوع پسته ها دانست که قیمت بالاتری نسبت به سایر پسته ها دارد و  پسته اکبری جزو اقتصادی ترین و تجاری ترین نوع پسته محسوب می شود.

پسته کله قوچی از نظر خندان بودن متوسط می باشد اما نسبت به پسته فندقی خندان تر می باشد و حتی گاهی اوقات به شکلی هست که انگار مغز پسته از داخل پوست آن بیرون زده است. پسته کله قوچی از نظر ظاهری شبیه به پسته فندقی می باشد اما ظاهری درشت تر و سنگین تر دارد.

همچنین پسته کله قوچی به دلیل اینکه وزن سنگین تری نسبت به سایر ارقام پسته دارد برای کشاورزان سوددهی بالاتری دارد و کشاورزان با کاشت این نوع پسته می توانند در زمان برداشت، محصول بیشتری را برداشت نمایند و از سود بیشتری بهره مند شوند.

 در واقع می توان گفت زحماتی که کشاورزان برای درختان پسته کله قوچی می کشند بسیار با ارزش است و اگر همین زحمات را برای سایر درختان پسته بکشند به اندازه پسته کله قوچی برای سود نخواهد داشت. بنابراین نتیجه می گیریم که پسته کله قوچی یکی از پسته هایی می باشد که سوددهی بالایی برای کشاورزان و سایر تولید کنندگان آن دارد و به همین دلیل به عنوان بهترین نوع پسته شناخته شده است.

خوش طعم ترین پسته: پسته احمد آقایی

یکی دیگر از پسته هایی که بعد از پسته اکبری و پسته کله قوچی می توان به عنوان بهترین نوع پسته معرفی کرد پسته احمد آقایی می باشد. پسته احمد آقایی بیشتر در توابع شهر رفسنجان کاشته می شود که یکی از بهترین نوع پسته در ایران به شمار می آید و مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. پسته احمد آقایی از طعم و مزه خوبی برخوردار است و این پسته اولین توسط یک کشاورز با نام احمد آقا فروتن در احمدیه نوق مورد شناسایی قرار گرفت و به همین دلیل به آن پسته احمد آقایی گفته می شود. مقاله پسته احمد آقایی چیست می تواند اطلاعات کاملی در مکورد این محصول به شما بدهد.

 پسته احمد آقایی ویژگی های خوب زیادی دارد و زمان برداشت آن کوتاه مدت می باشد و علاوه بر آن رنگ پوسته رویی آن سفید رنگ است و مغز آن قرمز می باشد که همین امر سبب شهرت پسته احمد آقایی و معرفی آن به عنوان بهترین نوع پسته شده است.

خوش طعم ترین پسته: پسته احمد آقایی

 

به طور کلی قیمت پسته مسئله ای می باشد که اکثر افراد در زمان خرید به آن توجه می کنند و برایشان مهم می باشد که پسته احمد آقایی با توجه به طعم بی نظیر و ظاهری که دارد قیمت مقرون به صرفه ای هم دارد و برای افرادی که مصرف زیادی دارند این نوع پسته مناسب می باشد که همین موضوع دلیل خوبی برای معرفی کردن پسته احمد آقایی به عنوان بهترین نوع پسته می باشد. در کل قیمت پسته احمد آقایی نسبت به پسته اکبری و پسته کله قوچی پایین تر است.

بهترین نوع پسته مجلسی: پسته ممتاز

پس از پسته اکبری، پسته کله قوچی و پسته احمد آقایی می توان به پسته ممتاز به عنوان بهترین نوع پسته اشاره کرد. به طور کلی پسته ممتاز یا همان پسته زرندی یکی دیگر از پسته هایی می باشد که به سایر کشور ها صادرات می شود و از نظر کیفیت متنوع می باشد که بیشتر افراد آن را به اسم پسته زرندی می شناسند.

پسته ممتاز توسط یک کشاورز به نام محمد خاندانی در روستای تاج آباد که در اطراف شهر رفسنجان می باشد شناخته شد. بسیاری از کشاورزان و باغداران به پسته ممتاز، پسته اسرائیلی هم می گویند.

در واقع پسته ممتاز از طعم و مزه خوبی برخوردار است که ظاهر آن به صورت کشیده می باشد و جزو پسته های بادامی شکل محسوب می شود. پسته ممتاز به دلیل داشتن سه ویژگی به عنوان پسته ممتاز برای صادرات استفاده می شود که این ویژگی ها عبارتند از:

  • رنگ سرخ مغز پسته
  • رنگ روشن پوست استخوانی آن
  • داشتن طعم و مزه بسیار خوب و ناب آن

پسته ممتاز زرندی نسبت به سایر پسته ها دیر رس تر می باشد و درختان پسته ممتاز از سطح برگ کمتری برخوردار هستند و پوست این نوع پسته به دلیل اینکه استخوانی می باشد از استحکام کمتری برخوردار است. و از نظر  گلدهی و میوه دهی درختان پسته ممتاز جزو پسته هایی هستند که از نظر گلدهی متوسط می باشند و معمولا زمان گلدهی این نوع پسته از پانزده فروردین شروع می شود و بیست  فروردین به اتمام می رسد.

در کل پسته ممتاز را می توان همانند سایر پسته ها جزو بهترین نوع پسته ها معرفی کرد که هم صادراتی می باشد و هم قیمت پایین تری نسبت به سایر پسته ها دارد.

بهترین نوع پسته مجلسی: پسته ممتاز

در بخش بالا برخی از انواع پسته ها که جزو بهترین نوع پسته می باشند را به شما معرفی کردیم. تمامی پسته های معرفی شده از کیفیت خوبی برخوردار هستند و این ویژگی آنها هست که باعث می شود آن نوع پسته، در دسته بندی بهترین نوع پسته قرار بگیرد.

بهترین نوع پسته دامغان

پسته های دامغان به دلیل شرایط اقلیمی و خاک منحصر به فرد منطقه ای که در آن تولید می شوند، از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند. این منطقه با شرایط زمینی و آب و هوایی خاص خود، طعم عالی و مطلوبی را در پسته های تولیدی به وجود می آورد که این ویژگی بی نظیر، پسته های دامغان را به یکی از گزینه های محبوب و مورد توجه در مراسم ها و مجالس مختلف تبدیل کرده است، به خصوص در جشنواره ها و مراسم خاص.

مزیت دیگر این پسته ها، قیمت مقرون به صرفه آنهاست. با وجود کیفیت بالا و طعم فوق العاده، پسته های دامغان با قیمت مناسب و مقرون به صرفه قابل تهیه هستند. این امر امکان می دهد تا افراد بتوانند به راحتی از لذت مصرف این پسته ها در مراسم ها و به عنوان خوراکی محبوب در خانه ها لذت ببرند، بدون اینکه نگرانی مالی داشته باشند. در صورتی که سری به مقاله انواع پسته دامغان بزنید می توانید به صورت مروری بهترین پسته هایی که در این منطقه کشت می شوند را ببینید.

 با توجه به مزایای فراوان و ویژگی های برجسته این پسته ها، می توان آنها را به عنوان یکی از بهترین انواع پسته های مجلسی و محبوب توصیف کرد. استقبال گسترده مردم از این پسته ها و تاثیر مثبت آنها در بهبود ارگان های مختلف بدن، نشان دهنده ارزش بالای آنها در بازار و جامعه است.

بهترین پسته های دامغان که می توانیم انها را هم ردیف پسته های برتر رفسنجان بدانیم از این قرارند:

بهترین نوع پسته دامغان: پسته عباسعلی

پسته عباسعلی دامغان یکی از نوع‌های برتر و معروف پسته‌های ایرانی است که از خانواده پسته احمدآقایی به شمار می‌رود. این نوع پسته به دلیل ویژگی‌های خاص خود از جمله طعم لذیذ، کرمی رنگ مایل به صورتی در پوسته و سفیدی در پوست استخوانی، از سایر ارقام متمایز می‌شود. علاوه بر این، پسته عباسعلی دارای مغزی شیرین و خوشمزه است که به علت چربی بالای آن، طعمی دلنشین و خوشایند به آن می‌بخشد.

درختان پسته عباسعلی دامغان معمولاً دارای تاج متراکم و چوب قوی هستند که باعث می‌شود هرس و مدیریت آنها نسبتاً دشوار باشد. این درختان پس از حدود نه سال از پیوند، شروع به میوه‌دهی می‌کنند و به طور متوسط حدود سه کیلوگرم پسته را در هر درخت تولید می‌کنند.

پسته عباسعلی دامغان به دلیل ویژگی‌های برتر خود از نظر درجه خندانی و قیمت مناسب، یکی از پسته‌های مورد توجه در بازار است و برای مصارف مختلف از جمله تولید آجیل، شیرینی‌پزی و استفاده به عنوان خوراکی میان وعده بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درشت ترین نوع پسته دامغان: پسته خنجری

پسته خنجری دامغان، پسته هایی با شکل بادامی و لبه ی انتهایی شبیه خنجر هستند. پوسته ای که روی پسته خنجری دامغان قرار دارد، رنگ بنفش دارد، در حالی که پوسته استخوانی آن رنگ کرمی دارد و تاریک تر از گونه های دیگر پسته است. مغز داخلی این پسته بسیار خوشمزه است و به رنگ سبز فسفری است. ابعاد این پسته حدود ۲۱ میلیمتر طول و وزن تقریبی ۲.۵ گرم دارد. پسته خنجری در ماه شهریور برداشت می شود و در کل میتوان ان را یکی از بهترین و لوکس ترین پسته های دامغان دانست.

نهال پسته خنجری دامغان یکی از ارقام پیوندی و تجاری است که در شهر دامغان به وجود آمده است. این گونه از پسته بازارپسند و با کیفیت است. این نهال به عنوان یکی از نهال های کوتاه قد شناخته می شود و ارتفاع آن پس از رشد به ۳ متر می رسد. این ویژگی می تواند یک مزیت برای این نهال محسوب شود و به کاهش هزینه های برداشت محصول و همچنین هزینه های هرس آن کمک کند.

بهترین نوع پسته اقتصادی دامغان: پسته شاهپسند

پسته شاه پسند دامغان، یکی از محصولات برتر در زمینه ی پسته های تولیدی در منطقه دامغان است. این نوع پسته از شکل بادامی و کشیده بوده و پوست استخوانی آن رنگ کرم تیره دارد. به عنوان یکی از ارقام ممتاز، حجم قابل توجهی از تولید این نوع پسته برای صادرات به بازارهای بین المللی صادر می شود. پوسته ی مغز این پسته دارای رنگ خوش رنگ و قرمز است و در صورت خشک شدن، بسیار لوکس به نظر می رسد. همچنین، این پسته از نظر میزان خندانی نیز درجه ی مطلوبی دارد.

درخت پسته شاه پسند دامغان دارای مقاومت بالا به کم آبی است و هر درخت تقریباً 9 سال پس از پیوند، در حدود 3 کیلوگرم پسته تولید می کند. برگ های آن عموماً دارای سه برگچه هستند و جزء پسته های زود گل و متوسط رس محسوب می شود، به طوری که گلدهی آن در اوایل فروردین آغاز شده و همینطور از هفته دوم شهریور ماه باردهی آن آغاز می شود. رنگ پوست تازه ی این نوع پسته صورتی و قرمز کم رنگ است و در زمان برداشت نیاز به دقت دارد، زیرا لکه دار شدن پوست استخوانی آن می تواند از ارزش آن کاسته شود. به علت خواص غذایی بالا و طعم بی نظیری که دارد، پسته شاه پسند دامغان جزو پسته های درجه یک ایران محسوب می شود. شکل ظاهری این پسته بادامی و خندان است، که به همین دلیل بسیار مورد توجه مشتریان قرار می گیرد.

با توجه به ارزش غذایی بالای پسته شاهپسند دامغان این ماده غذایی خوشمزه در ظرف های آجیلی شور و شیرین محبوبیت زیادی پیدا کرده است. همچنین، انواع پسته دارای خواص درمانی بسیار زیادی هستند و به دلیل طعم و مزه فوق العاده ای که دارند، بسیار مورد علاقه مردم قرار می گیرند.

 

نتیجه گیری

در مقاله بالابه معرفی بهترین نوع پسته پرداختیم و ویژگی های آنها را مورد بررسی قرار دادیم تا به کار گیری آنها هر زمان که قصد خرید پسته را داشتید بتوانید بهترین نوع پسته را با توجه به نیازی که دارید خریداری کنید. همه پسته ها از نظر کیفیت با یکدیگر برابر می باشند و فقط ویژگی های آنها باعث شده است که آن پسته در دسته بندی بهترین نوع پسته قرار بگیرد و به عنوان یک محصول با کیفیت در بازار عرضه بشود  که در مقاله بالا به صورت کامل این ویژگی ها را برای شما توضیح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *