کاربرد های پسته

کاربرد های پسته در صنعت غذایی چیست

کاربرد های پسته در صنایع غذایی محدود به مغز و پوسته این میوه خوشمزه نمی‌شود. در واقع باید گفت که این محصول می تواند طیف گسترده ای از کاربرد ها را داشته باشد که در این مقاله از مغز و پسته می خواهیم در مورد آنها صحبت کنیم.

پسته کالایی است که ارزش ان بسیار بالا بوده و باید گفت موهبتی است که در اختیار ما قرار گرفته است. از پوسته پسته نیز در صنعت های مختلفی نظیر تولید کاغذ، ایزولاسیون حرارتی، و حتی تولید پوشاک و صنایع چوب استفاده می‌شود. این پوسته به دلیل مقاومت و سبکی مناسب، در تولید مصنوعات مختلف جایگاه خود را دارد. همچنین، روغن پسته نیز به عنوان یک منبع چربی با کیفیت و مفید در صنایع آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در زمینه صنعت غذایی، مغز پسته به عنوان یک ماده افزودنی و تزئینی در تولید شیرینی‌پزی، بستنی، شکلات و انواع دسرها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، خلال پسته نیز به عنوان یک مواد افزودنی در تهیه انواع غذاها و نان مصرفی به کار می‌رود. استفاده گسترده از این محصولات پسته در صنایع مختلف نشان از ارزش بالای این میوه و کاربرد های پسته در تولید مواد غذایی و بهداشتی مختلف دارد.

در این مقاله قصد داریم با هم به بررسی کاربرد های پسته بپردازیم و ببینیم که باید از این ماده غذایی خوشمزه چه انتظاراتی را داشته باشیم. قبل از اینکه به سراغ معرفی موردی این کاربرد ها برویم، لازم است کمی در مورد مغز پسته و ویژگی هایی که دارد صحبت کرده و بیشتر با آن آشنا شویم.

 

آشنایی با پسته و مغز آن

امروزه پسته یکی از محصولاتی می باشد که در مناطق گرم و خشک کشور کاشته می شود و این محصول ارزشمند از خواص دارویی و درمانی زیادی برخور دار می باشد. همچنین پسته و مغز آن از مواردی هستند که نقش پر رنگی را در صادرات به سایر کشور ها ایفا می کنند. به طور کلی پسته انواع مختلفی دارد که هر یک از آنها شامل ویژگی هایی می باشند که این ویژگی ها بر روی ظاهر و طعم و مزه پسته تاثیر زیادی گذاشته است و سبب شده است انواع مختلفی از مغز پسته داشته باشیم.

در واقع هر یک از مغز های پسته در زمینه های مختلفی کار آمد هستند و مورد استفاده قرار می گیرند. برای اطلاعات بیشتر درمورد انواع پسته و مغز آن می توانید به مقاله انواع پسته مراجعه نمایید و با شناخت هر یک از آنها بتوانید راحت تر با کاربردهای پسته در صنعت های غذایی آشنا شوید.

آشنایی با پسته و مغز آن

 

کاربرد های پسته چیست

همان طور که می دانید پسته ها شامل انواع مختلفی می باشند و همچنین انواع مختلفی از مغز پسته وجود دارد به طور مثال مغز پسته اکبری، پسته احمد آقایی، پسته کله قوچی و پسته ممتاز با یکدیگر متفاوت هستند و این تفاوت به صورت واضح در رنگ مغز پسته و ظاهر آن نمایان می باشد. همچنین این پسته ها از نظر طعم و مزه با یکدیگر متفاوت می باشند اما با این وجود هر یک از آنها باز هم طرفداران خودش را دارد.

به طور کلی تا این قسمت از مقاله متوجه شده اید که طعم و ظاهر پسته ها جزو ویژگی هایی آنها می باشد که سبب تمایز آنها از یکدیگر شده است اما این دسته بندی ها به منظور این نیست که سایر پسته ها از کیفیت بدی برخوردار هستند بلکه برای این است که با توجه به ویژگی های منحصر بفرد در یک زمینه مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین کاربرد های پسته بر اساس همین ویژگی ها مورد دسته بندی قرار گرفته است که در مقاله انواع مغز پسته توضیحاتی را راجب هر یک از آنها ارائه دادیم.

امروزه مغز پسته سبز کاربرد های بسیاری در صنعت غذایی دارد که از آن برای تهیه خلال پسته و پودر سبز استفاده می کنند که قیمت نسبتا بالایی هم نسبت به سایر مغز های پسته دارد، در ادامه به توضیح کاربرد های پسته به صورت کامل پرداخته ایم.

شاید تا به حال این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که کاربرد های پسته چیست و در چه زمینه هایی مورد استفاده قرار می گیرد، که در این مقاله قصد داریم درمورد کاربرد های پسته در صنعت های غذایی توضیحاتی را ارائه دهیم. در ادامه این مقاله کاربرد های پسته را برای شما توضیح داده ایم.

کاربرد های پسته چیست

 

معرفی مهم ترین کاربرد های پسته

امروزه از پسته فقط به استفاده در آجیل محدود نمی شود،بلکه پسته مشتقات متنوع و خوشمزه ای هم دارد که همه آنها فواید پسته را در خود حفظ کرده اند. از مهم ترین مشتقات پسته می توان به خلال پسته، قاووت پسته و کره پسته اشاره کرد.

 پسته و مشتقات آن برای درمان بیماری ها و تقویت بدن بسیار مفید می باشند، همچنین می توانید از پسته و مشتقات مفید و خوش طعم آن در تهیه دسر ها و غذا های خود استفاده نمایید که این مورد از کاربرد های پسته می باشد که در بخش بعدی مقاله به صورت کامل به توضیح آن برای شما پرداخته ایم.

 در واقع پسته و مغز آن از محصولات بسیار خوشمزه و مقوی ای می باشند که در کل جهان طرفداران بسیاری دارند. مغز پسته دارای یک طیف رنگی مختلف از رنگ زرد تا سبز می باشد و همچنین از طعم بی نظیری برخور دار است. این محصول ارزشمند دارای کاربرد های زیادی می باشد که در ادامه به بررسی و توضیح هر یک از این کاربرد های پسته خواهیم پرداخت.

معرفی مهم ترین کاربرد های پسته

کاربرد های پسته عبارتند از موارد زیر:

 

کاربرد های پسته در زمینه درمانی

یکی از کاربرد های پسته، خواص دارویی و درمانی آن می باشد، در واقع پسته خواص بسیار زیادی دارد به این صورت که یک منبع غنی از ویتامین های B  و سرشار از مواد معدنی مانند منیزیم و آهن می باشد. پسته و مغز آن دارای یک طیف گسترده از پروتئین ها، مواد معدنی و ویتامین ها می باشد که همین ویژگی های مثبت آن سبب شده است به عنوان یکی از محبوب ترین آجیل ها و خوراکی ها محسوب شود.

در واقع پسته و مغز آن نقش مفیدی در درمان بیماری های قلبی و عروقی دارند که می توان از پسته برای آرامش اعصاب و تنظیم ضربان قلب هم استفاده کرد و با کمک آن کلسترول بد خون را کاهش داد. کاربرد های پسته بسیار زیاد می باشند مخصوصا مغز آن که خواص زیادی دارد و از آن می توان به عنوان یک منبع آهن ساز خون، برای افرادی که دچار کم خونی می باشند استفاده کرد. بنابراین به همه گروه های سنی توصیه می شود که روزانه مقداری پسته مصرف کنند چون این محصول ارزشمند سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی می باشد و به دلیل داشتن کالری بالا استفاده از آن به گروه های سنی توصیه می شود.

توضیحاتی که در بخش بالا بیان کردیم همه از خواص دارویی و درمانی پسته می باشند در کل می توان یکی از کاربرد های پسته را در زمینه دارویی و درمانی دانست.

 

کاربرد پسته در لوازم آرایشی

یکی دیگر از کاربرد های پسته در زمینه آرایشی می باشد که امروزه در تولید بسیاری از لوازم آرایش های طبیعی از روغن پسته استفاده می شود. در واقع استفاده از مغز تازه و خام پسته برای سلامت پوست و مو بسیار مفید می باشد و افرادی که می خواهند پوست و موی زیبایی داشته باشند می توانند از پسته استفاده نمایند.

در بخش بالای مقاله همه کاربرد های پسته را به صورت کامل برای شما بیان کردیم، در کل پسته از خواص زیادی برخور دار می باشد اما امروزه مصرف آن فقط به صورت آجیل خشکبار نمی باشد بلکه مشتقات بسیار زیادی دارد که می توانید از آنها استفاده نمایید و از طعم بی نظیر پسته لذت ببرید.

کاربرد های پسته در زمینه درمانی

 

خلال پسته و کاربرد های آن

یکی دیگر از کاربرد های پسته تهیه خلال پسته می باشد، خلال پسته از مغز پسته به دست می آید که بیشتر از پسته هایی که مغز سبز رنگ دارند برای تهیه خلال پسته استفاده می شود. برای انجام این کار از پسته تازه استفاده می کنند و مغز آن را به خلال های نازکی برش می زنند.

 مهم ترین عاملی که در کیفیت خلال پسته تاثیر گذار می باشد اندازه خلال و رنگ آن است. معمولا از پسته هایی که ظاهری کشیده و بادامی دارند و رنگ آنها سبز می باشد می توان خلال پسته بهتری را تولید کرد که این نوع خلال پسته کیفیت بهتری دارد و از قیمت نسبتا بالایی برخور دار می باشد.

 یکی دیگر از پارامتر های مهمی که در خرید خلال پسته تاثیر گذار است درصد چربی موجود در آن می باشد اما در کل خلال پسته یکی از بهترین محصولات پسته می باشد که قیمت نسبتا گرانی هم نسبت به سایر محصولات دارد.

 در کل می توان گفت خلال پسته به دلیل رنگ بسیار سبز، طعم و مزه درجه یک و روغن کافی به سایر کشور های جهان هم صادر می شود. استان قزوین یکی از تولید کننده های بزرگ خلال پسته در ایران می باشد که حجم زیادی از این محصول را برای بازار های داخلی و خارجی تولید می کند.

همچنین بسیاری از افراد هستند که به خلال پسته سبز رنگ علاقه مند هستند تا خلال پسته ای که دارای رنگ زرد می باشد، که دلیل استفاده از خلال پسته سبز رنگ این است که بهتر می تواند به دسر ها و غذا ها زیبایی ببخشد. برای تهیه خلال پسته از پسته های قزوینی که سبز رنگ هستند استفاده می شود و شما می توانید به صورت آماده آن را تهیه نمایید و یا اینکه خودتان در خانه آن را درست کنید. بنابراین می توان گفت خلال پسته یک جزء جدایی ناپذیر از سفره ایرانی ها می باشد و به همین دلیل می توان خلال پسته را از پر ازش ترین کاربرد های پسته دانست.

خلال پسته و کاربرد های آن

یکی از کاربرد های پسته تهیه خلال پسته می باشد که در زمینه های مختلفی به عنوان یک چاشنی و تزئیین کننده فوق العاده هم مورد استفاده قرار می گیرد که با افزودن آن به مواد غذایی می توان طعم آنها را لذیذ تر کرد.  در ادامه به بررسی کاربرد های خلال پسته پرداخته ایم.

کاربرد های خلال پسته عبارتند از موارد زیر:

  • تزئین انواع کیک و بستنی با خلال پسته
  • استفاده از خلال پسته در فرنی و پودینگ های برنج و شله زرد
  • تزئین انواع شیرینی های مربایی
  • استفاده از خلال پسته برای تزئین برنج و تهیه خورشت آن
  • تهیه بستنی های سنتی و مدرن

مواردی که در بالا بیان کردیم از عمده ترین کاربرد های خلال پسته می باشند که باید همه خلال های پسته ای که در این زمینه ها مورد استفاده قرار می گیرند از کیفیت و ظاهر خوبی برخوردار باشند چون معمولا از آنها برای تزئین کردن یک محصول استفاده می شود و در ظاهر آن تاثیر زیادی دارد.

 در واقع استفاده از خلال پسته با کیفیت می تواند علاوه بر زیبا شدن ظاهر محصول بر میزان فروش آن هم تاثیر بگذارد، بنابراین تولید خلال پسته یکی از کاربرد های پسته می باشد که در موارد زیادی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

پودر پسته و کاربرد های آن

یکی دیگر از کاربرد های پسته که بسیار پر طرفدار می باشد، پودر پسته است. امروزه بیشتر ایرانی ها با پودر پسته آشنا می باشند و در موارد زیادی از آن استفاده می کنند. پودر پسته را می توانید به صورت آماده تهیه نمایید یا اینکه می توانید در خانه اقدام به آسیاب کردن پسته های خشک و سبز رنگ کنید.

در واقع پودر سبز پسته یکی از فرآورده های اصلی و پر فروش می باشد که نقش مهمی در حوزه آجیل های خشکبار دارد، پودر سبز پسته را می توانید از هر نوع مغز پسته ای تهیه کنید اما دقت داشته باشید که کیفیت پودر پسته ارتبا مستقیمی با نوع مغز اولیه دارد و نباید از مغز هایی که زرد رنگ و آفت زده می باشند استفاده کنید چون این کار کیفیت پودر پسته را کاهش می دهد.

پودر سبز پسته از مواردی می باشد که در کنار خلال پسته به عنوان یک فرآورده ایرانی شناخته شده است و این محول بیشترین فروش را دارد که خریداران پر طرفدار آن تولید کننده های بستنی و شیرینی پزی ها می باشند. از پارامتر های مهم این محصول که اهمیت زیادی دارند می توان به کیفیت، قیمت و عدم وجود مواد خارجی در پودر پسته اشاره کرد که از موارد مهم در خرید این محصول می باشند.

پودر پسته و کاربرد های آن

همان طور که می دانید پودر پسته به دلیل داشتن طرفداران زیاد در برخی از صنعت های غذایی از مهم ترین کاربرد های پسته می باشد که علاوه بر خواصی که دارد در موارد بسیاری هم کاربرد دارد که در ادامه به توضیح آنها پرداخته ایم.

کاربرد های پودر پسته عبارتند از موارد زیر:

  • تهیه کیک و شیرینی
  • تهیه سوهان و گز
  • تهیه انواع شکلات
  • تهیه مسقطی و حلوا
  • تهیه انواع بستنی ها و دسر ها

مواردی که در بالا بیان کردیم از کاربرد های پودر پسته می باشند اما بیشترین استفاده از پودر پسته متعلق به تهیه دسر ها می باشد. همچنین برخی از افراد از پودر پسته برای تهیه فرنی هم استفاده می کنند.

در بخش بالا به کاربرد های پودر پسته که یکی از مشتقات مهم پسته می باشد پرداختیم در واقع تهیه پودر پسته یکی دیگر از کاربرد های مهم پسته می باشد.

 

کاربرد های پسته در انواع غذا ها

یکی دیگر از کاربرد هایی که پسته دارد استفاده از آن در برخی از غذا ها می باشد. غذا های خوشمزه و متنوعی وجود دارند که با استفاده از این محصول ارزشمند پخته می شوند. در واقع می توان گفت پسته یا خلال آن در صنعت های غذایی هم مورد استفاده قرار می گیرند که بسیاری از افراد از آن در پخت غذا های خود استفاده می کنند. در ادامه کاربرد های پسته در صنعت غذایی را مورد بررسی قرار داده ایم.

کاربرد های پسته در انواع صنعت غذایی عبارتند از موارد زیر:

  • تهیه فسنجان پسته ای
  • تهیه کشک پسته
  • تهیه شله زرد و فرنی
  • تهیه انواع کالباس
  • تهیه مرصع پلو
  • تهیه پسته پلو
  • تهیه زرشک پلو با خلال پسته

همینطور دسر ها و خوراکی هایی مانند مربای پوست پسته نیز از دیگر مواردی می باشد که می توان به آن اشاره نمود. مواردی که در بخش بالا بیان کردیم از کاربرد های پسته در تهیه انواع غذا ها می باشد که هر یک از آنها طرفداران خود را دارند اما از دیگر کاربرد های آن می توان به تهیه انواع معجون ها و اسموتی ها که از نوشیدنی های خوشمزه و مقوی می باشند اشاره کرد. همچنین برخی از افراد از پسته برای تزئین شیرین پلو استفاده می کنند.

کاربرد های پسته در انواع غذا هاپ

 

کاربرد پسته در تهیه قاووت

یکی دیگر از مواردی که از کاربردهای پسته می باشد، تهیه قاووت است، قاووت یکی از سوغاتی های مهم استان کرمان محسوب می شود که جزو شیرینی های انرژی زا و خوشمزه می باشد. برخی از افراد قاووت پسته را با نام قوتوو می شناسند و در واقع یکی از خوراکی هایی می باشد که در جنوب کشور شناخته شده است.

بنابراین می توان گفت که قاووت یکی از خوراکی های بسیار خوشمزه می باشد که اگر تا به حال آن را امتحان نکرده اید به شما پیشنهاد می کنیم در اولین فرصت آن را امتحان نمایید. قاووت پسته از مقداری پودر پسته، مقداری شکر و هل تشکیل شده است که از انرژی بسیاری بالایی برخور دار است. قاووت پسته کاربرد های بسیاری دارد که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار داده ایم.

کاربرد های قاووت یا همان قوتوو پسته عبارتند از موارد زیر:

  • افزایش انرژی
  • رفع سرگیجه
  • رفع خستگی و بی حالی

موارد بالا از کاربرد های قاووت پسته می باشند، به طور کلی همه خواص پسته در قاووت پسته هم وجود دارد. به همین دلیل می توانید از آن به عنوان میان وعده هم استفاده کنید. همچنین بسیاری از ورزشکاران برای افزایش قدرت و انرژی خود قبل از ورزش کردن از قوتوو استفاده می کنند.

 

کاربرد پسته در تهیه کره

یکی دیگر از کاربرد های پسته، تهیه کره پسته می باشد، کره پسته یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین مشتقات پسته محسوب می شود. این محصول خوشمزه معمولا از پسته خام آسیاب شده  و برشته شده تهیه می شود که معمولا برای طعم دار کردن آن از عسل یا شکر استفاده می کنند، همچنین ممکن است در ترکیب این کره خوشمزه از گل سرخ یا هل هم برای معطر و خوش طعم کردن آن استفاده  می کنند.

حالت خمیری شکل کره پسته به دلیل وجود روغن خود پسته می باشدو در تهیه آن از هیچ روغن دیگری استفاده نمی شود. لازم به ذکر است که چربی کره پسته کلسترول ندارد و استفاده از آن توسط افرادی که کلسترول بالایی دارند هیچ ضرری ندارد. اگر می خواهید از خوردن کره پسته با کیفیت و طبیعی لذت ببرید به شما پیشنهاد می کنیم که آن را از جاهای معتبر خیداری نمایید.

در واقع کره پسته از خواص و کاربرد های بسیاری برخوردار است که در ادامه کاربرد های آن را برای شما توضیح داده ایم.

کاربرد های کره پسته عبارتند از موارد زیر:

  • استفاده به عنوان صبحانه: یکی از کاربرد های کره پسته استفاده از آن به همراه نان تست در صبحانه می باشد که بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد.
  • استفاده در تهیه دسر ها: می توانید از این کره خوشمزه در تهیه دسر های خود استفاده نمایید که کره پسته در خوشمزه کردن دسر های شما نقش بسیار مهمی دارد.
  • استفاده در تهیه بستنی: اگر شما هم جزو افرادی می باشید که در خانه اقدام به تهیه بستنی می کنید به شما پیشنهاد می کنیم که از کره پسته در ترکیب بستنی استفاده نمایید و از طعم بی نظیر آن شگفت زده شوید.
  • استفاده در کیک های شکلاتی: امروزه کیک های شکلاتی از پر طرفدار ترین کیک ها شناخته می شوند که اگر شما هم از طرفداران کیک شکلاتی می باشید توصیه می کنیم برای تزئین آن از کره پسته استفاده کنید تا از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.

همانطور که دیدیم یکی از مهمترین کاربرد های پسته همین کره گسته است که برای اطلاعات بیشتر در مورد ان می توانید سری به مقاله کره پسته چیست بزنید. امروزه کره پسته یکی از خوراکی های خوشمزه و مقوی می باشد که همان خواص پسته را دارد و از کلسترول طبیعی برخور دار می باشد که همین سبب شده است همه افراد بتوانند از این خوراکی خوشمزه استفاده کنند.

 

نتیجه گیری

در مقاله بالا به صورت مفصل برای شما درباره کاربردهای پسته توضیحاتی را بیان کردیم، در واقع امروزه پسته یک محصول پر ارزش می باشد که در کشور ما تولید و به سایر کشور ها صادر می شود. پسته و مغز آن انواع مختلفی دارند که هر یک از آنها شامل یک سری از ویژگی ها از نظر طعم و رنگ می باشند.

به طور کلی از کاربردهای پسته می توان در زمینه های مختلفی مانند تهیه شیرینی جات، غذا ها، انواع دسر ها، بستنی ها، تهیه قاووت و … اشاره کرد که هر یک از این زمینه ها کاربرد های مخصوص خود را دارند که در مقاله بالا به توضیح و بررسی هر یک آنها پرداخته ایم تا بتوانید از این محصول پر ارزش در صنعت غذایی خود استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *