تهیه خلال پسته برای کسانی که می خواهند دست به کار شده و یکم خلال پسته درجه یک خانگی و با کیفیت داشته باشند، شاید کمی سختی داشته باشد، اما در این مقاله از مغز و پسته با بررسی روش های انجام آن و نکاتی که باید در نظر بگیرید، این سختی هاغ را ساده خواهیم کرد.
اگر با پسته آشنا باشید، میدانید که این مغز مغذی و خوشمزه در بسیاری از دسرها و شیرینیها نقش اصلی را ایفا میکند و از این حیث به عنوان یک محصول حیاتی تلقی میشود. بدون پسته، بسیاری از شیرینیها و دسرها از طعم و عطر اصلی خود محروم میشوند. کاربرد گسترده پسته و شرایط خاصی که برای رشد و پرورش آن لازم است، این محصول را به یک کالای لوکس و استراتژیک تبدیل کرده که در صادرات و تجارت جهانی ایران نقش مهمی دارد. در این مقاله، قصد داریم به بررسی یکی از فرآوردهها و مشتقات پسته، یعنی خلال پسته بپردازیم و ببینیم چگونه میتوان کار تهیه خلال پسته را انجام داد.
قبل از اینکه به آموزش تهیه خلال پسته بپردازیم، لازم است کمی درباره محصول پایهای که خلال پسته از آن به دست میآید، یعنی پسته تازه، صحبت کنیم. شناخت بهترین نوع پسته برای تهیه خلال پسته اهمیت زیادی دارد، زیرا کیفیت پسته تازه تأثیر مستقیمی بر کیفیت نهایی خلال پسته دارد. پستههایی که برای خلال استفاده میشوند، باید از نظر اندازه، رنگ و طعم در بهترین حالت خود باشند تا خلالهای تولید شده نیز از کیفیت بالایی برخوردار باشند. با این توضیحات، به سراغ روش تهیه خلال پسته میرویم و نکات مهم در انتخاب پسته مناسب را بررسی میکنیم.
پسته تازه
پسته تازه یکی از خوراکی های خوشمزه می باشد که در اواخر فصل تابستان به بازار عرضه می شود. پسته تازه از خواص بسیار زیادی برخوردار است که در زمینه های دارویی و درمانی هم کاربرد دارد.
پسته یکی درختانی است که فقط در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک رشد می کند، همچنین پسته هم مانند سایر محصولات دارای انواع مختلفی می باشد که می توان از جمله آنها به پسته اکبری، پسته احمد آقایی، پسته ممتاز و پسته فندقی اشاره کرد. پسته شامل یک سری ویژگی ها است که هر یک از این ویژگی ها سبب شده اند هر یک از پسته ها در یک دسته بندی جداگانه قرار بگیرند. ویژگی هایی مانند رنگ مغز پسته، ظاهر کشیده یا فندقی شکل، طعم پسته و … سبب شده است که هر یک از پسته ها به یک نام شناخته بشوند و برخی از آنها به عنوان بهترین نوع پسته شناخته بشوند. شاید پسته ها از نظر ویژگی هایی که دارند با یکدیگر متفاوت باشند اما هیچ یک از این ویژگی ها تاثیری در خواص پسته ندارند.
در واقع خواص پسته تازه بسیار زیاد است و به عنوان یکی از آجیل های مقوی و سالم که دارای طعم بسار خوبی می باشد در بین مردم ایران شناخته شده است و از گذشته تا به حال مورد مصرف قرار می گرفته است در کل پسته یکی از مواردی است که در ایران قدمت قدیمی دارد و تاریخچه پسته به گذشته بر می گردد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با خواص پسته می توانید به مقاله خواص پسته مراجعه کنید.
پسته تازه برای سلامت بدن بسیار مفید است همچنین این دانه خوراکی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است که دارای پروتئین، چربی سالم، فیبر و آنتی اکسیدان می باشد.
پسته در صنعت غذایی کاربرد های زیادی دارد که می توانید از پسته در تهیه مواد غذایی مختلف استفاده کنید و به آنها طعم بهتری را ببخشید. امروزه یکی از موارد رایج در بین مردم استفاده از خلال پسته است که در فراورده های غذایی مختلف برای تزئین و بهتر شدن طعم آن از خلا پسته استفاده می کنند. خلال پسته تقریبا از قیمت بالایی برخوردار است اما شما می توانید با تهیه خلال پسته در منزل از پسته تازه یا پسته خشک شده با قیمت پایین تری از حجم بیشتری خلال پسته بهره مند شوید. در ادامه این مقاله در رابطه با روش های تهیه خلال پسته در منزل برای شما بیشتر توضیح خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
برای تهیه خلال پسته از چه پسته ای استفاده کنیم!؟
معمولا برای تهیه خلال پسته که یکی از مشتقات پسته به شمار می رود از مغز پسته استفاده می شود و معمولا از پسته تازه برای انجام این کار استفاده می شود. مغز پسته به دو دسته کال و رسیده تقسیم می شود که برای تهیه خلال پسته از مغز های رسیده و سبز رنگ استفاده می کنند تا خلال پسته دارای ظاهر شکیل تری باشد که در این میان مغز پسته قزوین بهترین نوع پسته از نظر رنگ می باشد.
اما مهم ترین فاکتور ها در تهیه خلال پسته کیفیت آنها است که بر اساس سایز خلال ها و رنگ آنها در نظر گرفته می شود، و خلال پسته ای شامل کیفیت بالا است که دارای رنگ سبز و ظاهری کشیده باشد اما دقت داشته باشید که این نوع خلال از قیمت بالاتری هم برخوردار است.
یکی از پارامتر های مهمی که در خرید خلال پسته به آن توجه می شود درصد چربی موجود در آن و رنگ سبز آن است. در واقع خلال پسته یکی از مشتقات پسته در ایران به شمار می آید و همچنین یکی از بهترین و گران ترین فراورده های پسته در ایران است که به دلیل داشن رنگ سبز، طعم درجه یک و روغن کافی به سراسر کشور های دنیا صادر می شود.
همان طور که می دانید امروزه رنگ و لعاب در خوراکی ها و غذا های ایرانی زبان زد کل دنیا بوده است و این رنگ و لعاب ها معمولا با ادویه هایی مانند زعفران انجام می شود اما همیشه هم به این صورت نیست و در برخی موارد از خلال پسته برای شکل ظاهری استفاده می شود و با کمک آن برخی از فراورده ها را تزئین می کنند. به طور کلی خلال هایی مانند خلال پسته، خلال بادام، خلال فندق و … تاثیر به سزایی در زیبایی غذا ها، شیرینی جات ها و انواع بستنی ها دارند اما در صورتی که خلال هایی که در تهیه آنها استفاده می شود از کیفیت و طعم بسیار خوبی برخوردار باشند و بوی ماندگی ندهند برای این منظور می توانید به راحتی در منزل خود اقدام به تهیه خلال پسته و سایر خلال ها نمایید و به سادگی برای استفاده خانگی خود این خلال خوشمزه را تهیه کنید.
تهیه خلال پسته در منزل از مزیت های زیادی برخوردار است و می توانید مطمئن باشید که دارای کیفیت خوبی می باشد و کهنه نیست در واقع استفاده از خلال پسته ای که تازه است و کیفیت خوبی دارد در ظاهر خوراکی هایی که می خواهید از خلال پسته در آنها استفاده کنید بسیار تاثیر گذار است.
همچنین خلال پسته می تواند در شکیل تر شدن ظاهر خوراکی هایی که تهیه می کنید تاثیر داشته باشد، لازم به ذکر است که از خلال پسته فقط در دسر ها و شیرینی ها استفاده نمی شود بلکه در غذا هایی هم مانند زرشک پلو و مرصع پلو کاربرد دارد که در ادامه این مقاله به بررسی کاربرد های خلال پسته خواهیم پرداخت.
برای تهیه خلال پسته از انواع پسته استفاده می شود که بهترین آنها مغز پسته قزوین است. در واقع خلال پسته قزوین دارای رنگ سبز است و دارای کیفیت بالایی می باشد اما قیمت آن نسبت به پسته رفسنجان تقریبا گرانتر است.
عمده تهیه خلال پسته در ایران در رفسنجان انجام می شود(جهت اطلاعات بیشتر به مقاله پسته رفسنجان مراجعه کنید) که طریقه نگداری و بهداشت آن بسیار مهم تر از نگهداری پسته با پوست است چون در روند تهیه خلال پسته کار هایی مثل جدا سازی پوست از مغز صورت می گیرد و در طی مراحل مختلف برای مصرف آماده می شود که در ادامه برای شما طرز تهیه خلال پسته در منزل را توضیح داده ایم که به راحتی می توانید از پسته تازه یا پسته خشک برای خود خلا پسته درست کنید و دیگر نگران کیفیت آن نباشید و به صورت کاملا بهداشتی آن را تهیه نمایید.
پس از تهیه خلال پسته نگهداری از آن یک امر مهم است که می توانید برای تازه نگه داشتن خلال پسته آن را یخچال فریزر نگهداری کنید اما وقتی که خلال پسته را به صورت انبوه تولید می کنند انجام تست آفلاتوکسین در آنها بسیار مهم است که در کشور های اروپایی در رابطه با آن سخت گیری های بیشتری وجود دارد و مقدار آفلاتوکسین مجاز برای استفاده چیزی بین دو الی پنج درصد است اما در کشور های آسیایی به این صورت نیست و استفاده از آفلاتوکسین تا ده درصد هم مجاز می باشد.
همان طور که در بخش بالا اشاره کردیم برای تهیه خلال پسته از پسته تازه استفاده می شود بنابراین می توانید در اواخر فصل تابستان که پسته تازه به بازار عرضه می شود آن را تهیه نمایید و با استفاده از طرز تهیه خلال پسته ای که ما در این مقاله ارائه داده ایم اقدام به تهیه آن کنید.
طرز تهیه خلال پسته در منزل
تهیه خلال پسته در منزل یک کار بسیار ساده برای داشت خلال پسته با کیفیت می باشد که می توانید به سادگی از پسته های تازه ای که خریداری کرده اید اقدام به تهیه آن بکنید. در ادامه برای شما روش تهیه خلال پسته از پسته تازه و پسته خشک را توضیح داده ایم تا بتوانید با هر کدام که در دسترس دارید اقدام به تهیه خلال پسته بکنید.
تهیه خلال پسته با پسته تازه
برای تهیه خلال پپسته با کمک پسته تازه نیازمند پسته تازه و خام می باشید که معمولا این نوع پسته در اواخر فصل تابستان به بازار عرضه می شود که باید در این فصل برای تهیه آن به مقدار مورد نیاز پسته خام تهیه نمایید و طبق مراحل زیر پیش بروید.
مرحله اول – جدا سازی پوست پسته
در مرحله اول پس از تهیه پسته تازه و خام باید پوسته نازک صورتی رنگ آنها را جدا نمایید و سپس شروع به جدا سازی پوسته های استخوانی پسته ها بکنید. پس از اینکه پوسته صورتی رنگ پسته ها را جدا کردید بگذارید پسته ها چند ساعت در هوای تازه قرار بگیرند تا پوسته استخوانی آنها کمی خشک بشود تا راحت تر بتوانید آنها را از مغز پسته جدا نمایید.
مرحله دوم – قرار دادن مغز پسته ها در آب سرد
پس از اینکه پوسته های استخوانی پسته ها را جدا کردید لازم است که مغز های پسته را در درون یک ظرف که حاوی آب سرد می باشد بریزید و اجازه بدهید که نیم ساعت در درون آب باقی بمانند تا آب به خوبی در بین مغز پسته و پوسته نازکی که بر روی مغز آن قرار دارد برود و به راحتی بتوانید پوسته نازک روی مغز را جدا نمایید که اصطلاحا به این کار سه پوست کردن پسته گفته می شود.
مرحله سوم – پوست گیری پسته ها
پس از اینکه به مدت نیم ساعت مغز های پسته را درون آب سرد قرار دادید آنها را آبکش نمایید و سپس با یک چاقو شروع کنید از بالا و پایین مغز پسته یک برش ایجاد کنید و در نهایت پس از اینکه بر روی مغز ها برش ایجاد کردید شروع کنید پسته ها را به آرامی فشار بدهید تا پوسته رویی نازکی که بر روی آنها قرار دارد جدا بشود. اگر پوسته برخی از پسته ها سخت جدا شدند می توانید دستان خود را خیس کنید تا راحت تر بتوانید پوسته آنها را جدا نمایید.
مرحله چهارم – خلال کردن مغز های پسته
پس از اینکه طبق مرحله قبل پوسته سوم مغز های پسته را جدا کردید زمان آن رسیده است که آنها را با استفاده از چاقو به صورت خلال برش بزنید اما دقت داشته باشید که خلال های پسته نباید خیلی نازک باشند چون پس از خشک شدن درصدی از خلال های پسته تبخیر می شود و همین امر سبب می شود که خلال های پسته کوچک تر و باریک به نظر برسند.
مرحله پنجم – خشک کردن خلال های پسته
در این مرحله که مرحله پایانی است باید برای خشک کردن خلال های پسته از یک پارچه نخی کمک بگیرید و در یک محیط که دارای هوای خنک و خشک می باشد بر روی پارچه نخی بریزید و اجازه دهید که خلال های پسته به مدت چند روز در آنجا قرار بگیرند تا به خوبی خشک بشوند اما در این چند روز خلال های پسته را چند مرتبه زیر و رو کنید تا رطوبت موجود در آنها کامل از بین برود همچنین از قرار دادن خلال های پسته در زیر نور آفتاب خودداری کنید چون نور آفتاب سبب زرد شدن رنگ خلال های پسته می شود.
پس از گذشت چند روز خلال های پسته شما آماده هستند و می توانید برای نگهداری آنها را داخل یک ظرف شیشه ای در دار یا کیسه نخی بریزید و در یخچال قرار بدهید. در واقع تهیه خلال پسته نیاز به کمی حوصله دارد ولی داشتن خلال پسته هایی با کیفیت ارزش تهیه آن را در منزل دارد.
تهیه خلال پسته با پسته خشک
گاهی اوقات ممکن است که شما در فصلی که پسته تازه موجود نمی باشد بخواهید برای تهیه خلال پسته اقدام کنید که در این شرایط می توانید از پسته خشک شده که خام است استفاده کنید و طبق مراحل زیر برای تهیه خلال پسته از پسته خشک شده پیش بروید.
مرحله اول – جدا سازی پوسته های خشک
پس از اینکه به میزان لازم پسته خام خشک شده را تهیه کردید باید همه پوسته های استخوانی آنها را جدا نمایید که اصلاحا به انجام این کار دو پوست کردن پسته گفته می شود.
مرحله دوم – ریختن مغز پسته ها در آب جوش
پس از اینکه پوسته استخوانی پسته ها را جدا کردید نوبت آن رسیده است که مغز های پسته را سه پوست نمایید برای انجام این کار باید مغز های خشک شده را به مدت یک الی دو دقیقه درون آب جوش بریزید تا پوسته رویی آنها از مغز پسته به راحتی جدا بشود. دقت داشته باشد که نباید بگذارید پسته مدت زیاد در آب جوش قرار بگیرد چون این کار سبب زرد شدن خلال های پسته می شود.
مرحله سوم – جدا سازی پوسته مغز های پسته
پس از اینکه تشخیص دادید پوسته رویی پسته به راحتی قابل جدا شدن می باشد آنها را آبکش نمایید و درون یک ظرف که حاوی آب سرد و مقداری یخ است بریزید و سپس شروع کنید به آرامی پسته ها را فشار بدهید تا پوسته رویی آنها جدا بشود.
مرحله چهارم – خلال کردن مغز های پسته
بعد از اینکه پوسته های روی مغز پسته را جدا کردید باید شروع به خلال کردن مغز های پسته بکنید و آنها را با چاقو برش بزنید اما دقت کنید که آنها را خیلی نازک برش نزنید.
مرحله پنجم – خشک کردن خلال های پسته
پس از اینکه مغز های پسته را برش زدید نوبت آن است که خلال های پسته را برای خشک شدن بر روی یک پارچه نخی درون یک محیط خشک و خنک بریزید و بگذارید تا خشک بشوند و اگر نمی خواهید خلال های پسته شما زرد رنگ بشوند از تابش نور خورشید به آنها جلوگیری نمایید، همچنین دقت داشته باشید که خشک شدن خلال های پسته چند روز طول می کشد.
پس از انجام مراحل بالا خلال پسته شما آماده است در واقع تهیه خلال پسته از پسته خشک شده کار بسیار راحتی است که هر شخص می تواند آن را انجام بدهد.
مزایای تهیه خلال پسته در خانه
همانطور که دیدیم برای تهیه خلال گسته در حانه لازم است مراحل زیاید انجام شود و ممکن است این فکر را به9س ر شما بیندازد که این کار به زحمتش نمی ارزد. اما باید گفت به هیچ عنوان اینطور نیست. تهیه خلال پسته در خانه از مزایای زیادی برخوردار است که میتواند تجربه آشپزی شما را بهبود بخشد. یکی از مهمترین مزایای آن تازگی و کیفیت بالاست. با تهیه خلال پسته در خانه، میتوانید از پستههای تازه و مرغوب استفاده کنید که طعم و عطر بهتری دارند. این امر به ویژه در تهیه دسرها و شیرینیهای مختلف اهمیت دارد، زیرا تازگی مواد اولیه به طور مستقیم بر کیفیت نهایی محصول تاثیر میگذارد. همچنین، شما میتوانید از مواد نگهدارنده و رنگهای مصنوعی که ممکن است در خلالهای پسته تجاری وجود داشته باشد، اجتناب کنید و از طبیعی و سالم بودن محصول خود اطمینان حاصل کنید.
علاوه بر این، تهیه خلال پسته در خانه میتواند اقتصادیتر باشد و به شما کمک کند تا هزینهها را کاهش دهید. خرید پسته به صورت عمده و تبدیل آن به خلال در خانه معمولاً ارزانتر از خرید خلال پسته آماده است. همچنین، این کار به شما کنترل بیشتری بر بهداشت و کیفیت محصول میدهد، زیرا میتوانید در محیطی کنترل شده و بهداشتی، خلال پسته را تهیه کنید. این فرآیند نه تنها به شما امکان میدهد تا محصولی با کیفیت بالا داشته باشید، بلکه میتواند به عنوان یک فعالیت آموزشی و سرگرمکننده نیز باشد که مهارتهای آشپزی شما را بهبود میبخشد و خلاقیت شما را در تهیه مواد غذایی افزایش میدهد. اگر بخواهیم این موارد را بهص روت فهرست وار معرفی کنیم، برترین دلایلی که می توانیم بیاوریم، این گزینه ها هستند:
- تازگی و کیفیت بالا: خلال پستهای که در خانه تهیه میشود، به دلیل استفاده از پسته تازه، طعم و عطر بهتری دارد. شما میتوانید بهترین پستههای موجود را انتخاب کرده و مطمئن باشید که محصول نهایی از بالاترین کیفیت برخوردار است.
- بدون افزودنیهای مصنوعی: بسیاری از خلالهای پسته تجاری حاوی مواد نگهدارنده و رنگهای مصنوعی هستند. با تهیه خلال پسته در خانه، میتوانید از طبیعی و سالم بودن محصول خود اطمینان حاصل کنید.
- صرفهجویی در هزینهها: تهیه خلال پسته در خانه میتواند اقتصادیتر باشد. خرید پسته به صورت عمده و تبدیل آن به خلال در خانه معمولاً هزینه کمتری نسبت به خرید خلال پسته آماده دارد.
- کنترل بهداشتی بیشتر: با تهیه خلال پسته در خانه، میتوانید از تمیزی و بهداشت فرآیند تولید اطمینان حاصل کنید. محیط خانه معمولاً کنترل شدهتر و بهداشتیتر از محیطهای تولید صنعتی است.
- انعطافپذیری در اندازه و شکل: شما میتوانید اندازه و شکل خلالهای پسته را بر اساس نیاز و سلیقه خود تنظیم کنید. این امر به خصوص در تهیه دسرها و شیرینیهای خاص مفید است.
- آموزش و تجربه: تهیه خلال پسته در خانه یک فعالیت آموزشی و سرگرمکننده است که میتواند مهارتهای آشپزی شما را بهبود بخشد. این تجربه به شما کمک میکند تا فرآیندهای مختلف آشپزی را بهتر درک کنید.
- کنترل بر طعم و مزه: با تهیه خلال پسته در خانه، میتوانید میزان نمک یا شکر مورد استفاده را بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید. این امر به شما اجازه میدهد تا خلال پستهای با طعم دلخواه خود داشته باشید.
- استفاده از پستههای خانگی: اگر درخت پسته دارید یا به پستههای محلی دسترسی دارید، میتوانید از محصول خود برای تهیه خلال استفاده کنید. این امر ارزش افزوده بیشتری به پستههای شما میدهد.
- کاهش ضایعات: در تهیه خلال پسته در خانه، میتوانید از تمامی قسمتهای پسته بهینه استفاده کنید و ضایعات را به حداقل برسانید. میتوانید پوستهای پسته را به عنوان کود یا در سایر موارد مصرف کنید.
- رضایت شخصی و خلاقیت: تهیه خلال پسته در خانه به شما احساس رضایت و خلاقیت میدهد. میتوانید با ترکیبهای مختلف طعمدهندهها و ادویهها، خلالهای منحصر به فردی بسازید که مخصوص شماست.
با تهیه خلال پسته در خانه، نه تنها از محصولی با کیفیتتر و سالمتر برخوردار میشوید، بلکه از فرایند تهیه آن نیز لذت میبرید و مهارتهای آشپزی خود را ارتقا میدهید.
کاربرد های خلال پسته
خلال پسته یکی از بهترین و گران قیمت ترین مشتقات پسته است که دارای کاربرد های زیادی می باشد. امروزه خلال پسته هم مانند پسته مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است و بیشتر افراد به خلال پسته سبز رنگ بیشتر از خلال پسته زرد رنگ علاقه مند هستند چون خلال پسته هایی که سبز رنگ هستند می توانند زیبایی بیشتری را به دسر ها و غذا ها ببخشند به همین دلیل در تهیه خلا پسته از پسته های قزوینی که دارای رنگ سبز هستند استفاده می شود.
خلال پسته مانند پودر پسته که یکی از مشتقات پسته است در سفره ایرانی ها بسیار آشنا و کاربردی است که بیشترین کاردبر آن در تزئین غذا ها و دسر ها می باشد. شما می توانید خلال پسته را به صورت آماده و بسته بندی شده از بیرون تهیه نمایید یا اینکه با استفاده از پسته تازه در منزل برای تهیه خلال پسته اقدام نمایید. به طور کلی خلال پسته دارای کاربرد های زیادی است که در ادامه به توضیح برخی از آنها پرداخته ایم.
کاربرد های خلال پسته عبارتند از موارد زیر:
تزئین زرشک پلو
یکی از کاربرد های خلال پسته استفاده در تزئین زرشک پلو است که امروزه یکی از معروف ترین روش ها برای تزئین زرشک استفاده از خلال پسته است که می توانید زرشک پلوی خود را با با برنج زعفرانی و زرشک به همراه خلال پسته تزئین کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
تهیه پسته پلو
پسته پلو یکی از غذا هایی می باشد که با استفاده از خلال پسته یا مغز پسته تهیه می شود، پسته پلو یک غذای بسیار خوشمزه و مقوی است که معمولا در فصل پاییز پخته می شود. این غذا با خلال پسته و گوشت تهیه می شود و در بین ایرانیان به عنوان یک غذای رسمی شناخته شده است که برای مهمانی ها بسیار مناسب است.
تهیه مرصع پلو
مرصع پلو یک دیگر از غذا های ایرانی می باشد که بسیار خوشمزه است و طرفداران مخصوص خودش را دارد و به عنوان یکی از خوشمزه ترین غذا های ایرانی شناخته شده است که برای درست کردن آن نیاز به خلال پسته دارید.
تهیه بستنی های سنتی
از کاربرد های دیگر خلال پسته می توان به تهیه بستنی های سنتی اشاره کرد که با اضافه کردن خلال پسته به آنها و تزئین آنها با پودر پسته بسیار خوش طعم می شوند.
تزئین کیک و شیرینی
امروزه داشتن ظاهر شکیل کیک و شیرینی ها سبب شده است که خواهان بسیاری پیدا کنند که یکی از عوامل موثر در ظاهر زیبای آنها استفاده از خلال پسته است که با رنگ سبزش جلوه خاصی به آنها می ببخشد، همچنین از خلال پسته در تهیه بستنی های مکانیزه هم استفاده می شود.
همان طور که در بخش بالا اشاره کردیم خلال پسته کاربرد هایی بسیاری دارد که به برخی از آنها اشاره کردیم اما کاربرد های خلال پسته فراتر از این می باشد و از آن در تهیه شله زرد، تهیه خورشت خلال پسته، تزئین دسر ها، حلوا و قیمه پلو استفاده می کنند. پسته یکی از بهترین های آجیل خشکبار است که دارای طبیعت گرم و خشک می باشد و سرشار از آهن و مواد مقوی برای سلامت بدن است. برخی از افراد از خلال پسته در ماست یخ زده استفاده می کنند یا اینکه آن را به همراه غلات و جو دو سر مصرف می کنند. بنابراین با تهیه خلال پسته می توانید از کاربرد های زیاد آن بهره مند شوید.
خواص خلال پسته
خلال پسته یکی از مشتقات پسته می باشد بنابراین دارای خواصی مشابه با پسته است، یعنی دارای یک منبع غنی از مواد معدنی مانند منیزیم و آهن و سرشار از ویتامین های گروه B است. همچنین پسته یا خلال پسته یکی از خوراکی های مفیدی است که برای درمان سرد مزاجی مفید بوده و می تواند قوای جنسی را افزایش بدهد.
به طور کلی خلال پسته دارای یک مجموعه گسترده از پروتئین ها، مواد معدنی و ویتامین ها است که همین ویژگی ها سبب شده است که خلال پسته طرفداران بسیاری پیدا کند. مصرف پسته یا مشتقات آن در پیشگیری از بیماری هایی مانند قلب و عروق تاثیر بسیار زیادی دارد. همچنین می توانید از پسته یا خلال آن برای تنظیم ضربان قلب، آرامش و آرام کردن اعصاب، کاهش کلسترول بد خون استفاده کنید.
در واقع مغز پسته به علت داشتن آهن بسیار زیاد برای درمان کم خونی مفید بوده و افرادای که دارای کم خونی هستند می توانند روزانه مقداری پسته برای درمان استفاده کنند. پسته و مشتقات آن سرشار از مواد مغذی می باشند که دارای ویتامین های بسیار زیادی است و کالری بالایی هم دارد.
بنابراین می توانید با گنجاندن پسته و سایر مشتقات آن هم مانند خلال پسته در برنامه غذایی روزانه خود از خواص بسیار زیاد آن بهره مند شوید.
مضرات خلال پسته
همان طور که در بخش بالا توضیح دادیم خلال پسته هم مانند پسته دارای خواص بسیار زیادی است، به طور کلی مصرف بیش از اندازه هر چیزی برای سلامت بدن علاوه بر آن که مفید نیست دارای ضرر هایی هم است و باید در مصرف آن زیاده روی نکنید.
پسته یکی از آجیل های خشکبار است که دارای طبیعت گرم و خشک می باشد و استفاده بیش از اندازه آن سبب گرمی بدن، دانه های قرمز و کهیر بر روی پوست می شود بنابراین در از مصرف بیش از اندازه آن خودداری کنید.مصرف بیش از اندازه پسته عوارضی مانند فشار خون، بیماری های روده، چاقی و بیماری های معده برای بدن دارد.
همچنین استفاده روزانه از پسته بو داده و شور می تواند احتمال ابتلا به فشار خون را در بدن افزایش بدهد بنابراین پیشنهاد می کنیم که در مصرف پسته یا مشتقات پسته که یکی از آنها خلال پسته است زیاده روی نکنید تا با عوارض آن مواجه نشوید.
ویژگی های خلال پسته با کیفیت
خلال پسته یکی از مشتقات می باشد که کاربردهای بسیاری دارد و سرشار از خواص هایی مشابه با خواص پسته است.تهیه خلال پسته کار تقریبا راحتی است که می توانید با استفاده از پسته تازه یا پسته خشک که در این مقاله به آموزش آنها پرداختیم برای تهیه خلال پسته اقدام کنید و یک خلال پسته با کیفیت تهیه نمایید.
همان طور که در بخش های بالا اشاره کردیم مواردی مانند رنگ سبز و ظاهری کشیده در کیفیت خلال پسته تاثیر به سزایی دارند اما موارد دیگری هم وجود دارند که می توانند در کیفیت بالای خلال پسته تاثیر بگذارند. بنابراین اگر قصد تهیه خلال پسته به صورت انبوه را دارید لازم است به یک سری از نکات که در ادامه آنها را برای شما آورده ایم توجه کنید.
ویژگی های خلال پسته با کیفیت که در زمان تهیه خلال پسته باید به آنها توجه کنید عبارتند از موارد زیر:
- دقت کنید که خلال های پسته عاری از هرگونه فت زنده باشند.
- خلال پسته ای که تهیه می کنید باید عاری از آفلاتوکسین باشد.
- میزان خاکه موجود در خلال پسته نباید بیشتر از یک درصد باشد.
- دارای رنگ و مزه طبیعی باشد و فاقد هرگونه بو و طعم کهنگی باشد.
- مواد خارجی ای که در خلال پسته قرار دارد نباید بیشتر از نیم درصد باشد.
- در زمان تهیه خلال پسته دقت داشته باشید که رطوبت آن بیش از پنج درصد نباشد.
- خلال پسته ای که تهیه می کنید نباید دارای بیش از بیست درصد خلال شکسته و خرده شده باشد.
- میزان آفت زدگی مغز پسته هایی که برای تهیه خلال پسته استفاده شده اند نباید بیشتر از سه درصد باشد.
همان طور که در بخش بالا اشاره کردیم در تهیه خلال پسته به صورت انبوه باید به نکاتی توجه داشته باشید تا بتوانید یک خلال پسته با کیفیت را تهیه نمایید و با اضافه کردن آن به فراورده های خود از طعم بی نظیرش لذت ببرید.
نتیجه گیری
در مقاله بالا به صورت کامل توضیحاتی را در رابطه با خلال پسته برای شما بیان کردیم، در واقع خلال پسته یکی دیگر از مشتقات پسته است که سرشار از خواص بسیار زیاد و مشابه با پسته است که برای سلامت بدن بسیار مفید است. برای تهیه خلال پسته معولا از پسته های قزوینی که دارای مغزی سبز رنگ هستند استفاده می کنند همچنین خلال پسته ای با کیفیت است که سبز رنگ و ظاهری کشیده باشد.
به طور کلی خلال پسته دارای کاربرد های بسیاری است که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته شد، برای تهیه خلال پسته در منزل می توانید از پسته تازه یا پسته خام خشک شده استفاده نمایید و به راحتی برای مصرف های خانگی خود از آن استفاده نمایید. در صورتی که به آموزش های دیگری در مورد پسته نیاز داشتید، صفحه مقالات آموزشی پسته می تواند به شما در این خصوص کمک کند.