فرق پسته تازه و خشک

فرق پسته تازه و خشک | بررسی ویژگی ها و خواص

فرق پسته تازه و خشک گر چه چندان زیاد به نظر نمی رسد اما باید گفت زوایای پنهان زیادی دارد که لازم است در مورد آنها صحبت شود. در این مقاله از مغز و پسته به سراغ این مووضع رفته و می خواهم تمامی زوایای آن را با هم بررسی نماییم.

پسته به عنوان یک خوراکی محبوب و سالم در دو حالت تازه و خشک تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای مصرف‌کنندگان سوالاتی درباره تفاوت‌های این دو نوع پسته ایجاد می‌کند. هرچند که هر دو حالت پسته مزایا و خواص خاص خود را دارند، اما ویژگی‌ها، طبع و خصوصیات مختلفی دارند. پسته به عنوان یک خوراکی سالم و خوشمزه معروف است که دارای خصوصیات تغذیه‌ای بسیار مثبتی برای سلامت بدن است. این آجیل حاوی چربی‌های سالم، فیبر، پروتئین و آنتی‌اکسیدان‌ها است که هرکدام نقش مهمی در افزایش سلامت بدن دارند. انواع مختلف پسته در کشور ما وجود دارد و هر یک از این انواع خواص منحصر به فرد خود را دارند. این تنوع به افراد امکان می‌دهد تا بر اساس سلیقه و نیازهای خود پسته‌ای را انتخاب کنند که بهترین تجربه ممکن را برای آن‌ها فراهم کند.

تفاوت‌های بین پسته تازه و پسته خشک اگرچه زیاد نیستند، اما هنوز هرکدام ویژگی‌های خود را دارند. لازم به ذکر است که مصرف هر یک از این انواع پسته باید با دقت صورت گیرد، زیرا مصرف بیش از حد ممکن است برای سلامتی مضر باشد. با درک کامل از تفاوت‌های این دو نوع پسته، افراد می‌توانند بهترین گزینه را بر اساس سلیقه شخصی و نیازهای خود انتخاب کنند. قبل از بررسی فرق پسته تازه و خشک لازم است کمی در مورد ویژگی های هر کدام از این انواع پسته کمی صحبت کنیم. در ادامه کار را با معرفی پسته تازه دنبال می کنیم.

 

پسته تازه چه ویژگی هایی دارد

پسته تازه یکی از خوراکی های بسیار خوشمزه است که دارای طرفداران بسیار زیاد و خاص خود است. پسته تازه پسته یکی از محصولاتی است که در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک رشد می کند و معمولا زمان برداشت آن در اواخر فصل تابستان تا اواسط فصل پاییز است و در نهایت به بازار عرضه می شود که همه افراد می توانند برای تهیه کردن آن اقدام نمایند. پسته تازه دارای خواص منحصر به فرد خود می باشد و استفاده آن برای همه سنین مفید است. پسته تازه نسبت به پسته خشک شده دارای طعم بهتر و لذیذی می باشد، همچنین مصرف پسته تازه در درمان بیماری های قلبی و عروقی بسیار تاثیر گذار است و می تواند باعث آرامش، آرام شدن اعصاب و تنظیم ضربان قلب بشود.

در واقع پسته تازه به دلیل داشتن آهن به عنوان یک خوراکی خون ساز شناخته می شود و به افرادی که دارای کم خونی هستند مصرف روزانه پسته تازه را پیشنهاد می کنیم.

بنابراین پسته تازه را می توان یکی از خوراکی های محبوبی دانست که نقش بسیار خوبی را در سلامت بدن به دلیل داشتن مواد مغذی ایفا می کند و می توانید در فصل تابستان پسته را به عنوان یکی از میوه های تابستانه تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

بسیاری از افراد پسته تازه را به مقدار زیاد تهیه می کنند و آن را به صورت تازه در یخچال فریزر نگهداری می کنند تا بتوانند در همه فصل های سال از طعم بی نظیر آن بهره مند شوند، همچنین برخی از افراد پسته تازه را تهیه می کنند و خودشان در منزل اقدام به خشک کردن آن می کنند. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با خشک کردن پسته تازه در منزل می توانید به مقاله خشک کردن پسته تازه مراجعه کنید.

پسته تازه چه ویژگی هایی دارد

پسته خشک چه ویژگی هایی دارد

همان طور که در بخش بالا اشاره کردیم پسته معمولا در اواخر فصل تابستان تا اواسط فصل پاییز برداشت می شود که در این فصل ها بخشی از آن به صورت پسته تازه به بازار عرضه می شود و بخش دیگر آن پس طی کردن مراحلی مانند پوست گیری و خشک کردن راهی انبار های پسته می شوند.

پسته خشک به پسته ای می گویند که پوست سبز رویی آن برداشته شده است و پس از پوست گیری شسته و خشک شده اند. معمولا پسته های خشک دارای رطوبتی به میزان پنج درصد هستند و خشک کردن پسته های تازه به دو صورت انجام می گیرد که این روش ها نور آفتاب یا استفاده از دستگاه های خشک کن می باشد.

امروزه پسته خشک به صورت خام و بو داده در بازار موجود است که هر فردی می تواند متناسب با سلیقه خود برای تهیه آن اقدام کند. پسته های خشک شده و بو داده معمولا حاوی مقداری نمک هستند و با طعم دهنده هایی مانند آبلیمو و زعفران بود داده شده اند و انجام این کار سبب خوشمزه تر شدن پسته ها می شود.

اما به طور کلی طعم پسته برای هر شخصی به صورت سلیقه اس می باشد و می تواند نسبت به سلیقه خود برای تهیه آن اقدام نماید. پسته خشک شده و بو داده معمولا به عنوان یک آجیل خشکبار در بازار وجود دارد و به راحتی می توان آن را در همه فصل های سال تهیه کرد و از طعم خوشمزه و خواص آن بهره مند شد.

کشاورزان باید برای تولید پسته خشک شده مراحل زیادی را نسبت به پسته تازه طی کنند تا بتوانند محصول خود را با همان کیفیت اولیه و عاری از هرگونه آفت راهی بازار بکنند. در واقع پسته های خشک شده باید دارای کیفیتی خوبی باشند و مغز آنها طعم ماندگی ندهد.

پسته خشک چه ویژگی هایی دارد

در بخش بالا به صورت کامل در رابطه با پسته تازه و پسته خشک توضیحاتی را برای شما بیان کردیم اما موضوعی که در این مقاله برای ما حائز اهمیت است و می خواهیم به آن بپردازیم فرق پسته تازه و خشک است در واقع تفاوت هایی میان این دو وجود دارد که توانسته است آنها را در دسته های جداگانه قرار بدهد و باعث تفاوت در آنها بشود. در ادامه در رابطه با فرق پسته تازه و خشک توضیحاتی را بیان خواهیم کرد.

فرق پسته تازه و خشک چیست؟

شاید تا به حال این سوال که فرق پسته تازه با خشک چیست برای شما هم پیش آمده باشد و در زمان تهیه پسته با آن مواجه شده اید که کدام یک را بخرید بهتر است، در واقع نمی توان به این سوال پاسخ قطعی داد چون هر یک از پسته ها دارای ویژگی های منحصر به فرد خود هستند و در جایگاه خود می توانند نیاز همه افراد را برطرف کنند.

همان طور که می دانید پسته خشک شده امروزه به عنوان یک آجیل خشکبار که دارای طرفداران خاص خود است و در بین آجیل های خشکبار از محبوبیت بیشتری برخوردار می باشد. پسته خشک شده و بو داده معمولا در همه فصل های سال در بازار موجود است و به راحتی می توان آن را تهیه کرد اما پسته تازه را فقط می توانید در اواخر فصل تابستان و نهایت تا اواسط فصل پاییز تهیه کنید و اگر همیشه جزو طرفداران پر و پا قرص پسته تازه هستید می توانید آن را در همان فصلی که به بازار عرضه می شود تهیه کنید و از آن در یخچال فریزر نگهداری کنید در واقع به این صورت می توانید در مابقی فصل های سال هم از پسته تازه ای که نگهداری کرده اید استفاده کنید. در ادامه به توضیح مواردی که سبب فرق پسته تازه و خشک شده اند پرداخته ایم.

فرق پسته تازه و خشک چیست؟

فرق پسته تازه و خشک عبارت است از موارد زیر:

تغییر ساختار پسته ها

به طور کلی تحقیقات انجام شده نشان داده است که پسته های خشک و بو داده شده تغییری در میزان چربی موجود در آنها ایجاد نمی شود تنها بو دادن پسته های خشک شده سبب تغییر ساختار آنها می شود و چربی های اشباع نشده ای که در آنها وجود دارد بیشتر مستعد اکسیداسیون قرار می گیرند. همینطور باید گفت که طبع پسته تنازه و خشک نیز تا حدودی متفوات می باشد. جهت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید به مقاله طبع پسته مراجعه کنید.

کاهش حجم و رطوبت

همچنین پسته های خشک شده در زمان بو دادن قسمتی از رطوبت خود را از دست می دهند و وزن آنها کاهش پیدا می کند اما چربی موجود در آنها نسبت به پسته های خام افزایش پیدا می کند. اما میزان کربوهیدرات، چربی و پروتئین در پسته های تازه و خشک با یکدیگر یکسان است و چندان تفاوتی در این زمینه جز اینکه چربی پسته بو داده نسبت به پسته تازه و خام بیشتر است دیده نمی شود.

حتی بو دادن پسته های خشک شده به همراه روغن نمی تواند تغییری در میزان چربی پسته ایجاد کند و آن را افزایش بدهد چون این نوع آجیل خودش دارای چربی بالایی است و همین امر سبب شده است که دیگر توانایی جذب چربی بیشتر را نداشته باشد.

تفاوت در میزان مواد مغذی

فرق پسته تازه و خشک بو داده شده بیشتر در مواد مغذی آنها نمایان است و از آن جایی که پسته یکی از خوراکی هایی هست که سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها می باشد اما ویتامین هایی مانند E،  K، آنتی اکسیدان ها و منیزیم که در پسته وجود دارند نسبت به حرارت حساس هستند و در طی فرآیند بو دادن پسته خشک شده این ویتامین ها از بین می روند.

تفاوت در میزان آنتی اکسیدان

بنابراین می توان نتیجه گرفت که فرق پسته تازه و خشک شده زمانی که پسته ها بو داده می شوند خودش را نشان می دهد و پسته های خشک معمولا از آنتی اکسیدان کمتری برخوردار هستند و آنتی اکسیدان ها جزو مواردی هستند که وجود آنها برای سلامت بدن ضروری است و می توانند از سلول های بدن در برابر آسیب های که از سمت رادیکال های آزاد به بدن وارد می شوند محافظت کند. در واقع بو دادن پسته های خشک شده سبب از بین رفتن همه آنتی اکسیدان ها نمی شود بلکه مقداری از آنها مانند زاگزانتین و آنتی اکسیدان های لوتئین در اثر بو دادن تغییر می کنند.

تفاوت در میزان آنتی اکسیدان

تفاوت در طعم و مزه

همچنین از آن جایی که پسته های خشک شده در مقایسه با پسته های خام و تازه در گرما برای بو داده شدن تفت داده می شوند، در زمان تف دادن به آنها افزودنی هایی اضافه می شود که می تواند تاثیر مستقیمی بر روی طعم و مزه آنها بگذارد و این یکی از تفاوت هایی است که به عنوان فرق پسته تازه و خشک شده از آن یاد می شود.

معمولا برای خوشمزه تر شدن پسته های خشک شده و طعم بهتر آنها در زمان تفت دادن به آنها افزودنی هایی مانند آبلیمو، گلپر، نمک و زعفران اضافه می کنند اما به صورت کلی فرق پسته تازه و خشک آن چنان زیاد نیست و تف دادن پسته های خشک شده تاثیر مخربی بر روی مغز های پسته نمی تواند ایجاد کند همچنین یکی دیگر از فرق های پسته تازه و خشک این است که حجم پسته های خشک شده و بو داده شده نسبت به پسته تازه کمتر است و این موضوع سبب افزایش تراکم مواد مغذی داخل پوست پسته می شود.

 

جلوگیری از رشد باکتری ها

بو دادن پسته های خشک شده باعث جلوگیری از رشد باکتری های موجود در آنها می شود و در نهایت میزان ماندگاری مغز پسته افزایش پیدا می کند اما نکته ای که در زمان بو دادن پسته ها وجود دارد این است که گرمای بیش از حد می تواند ویتامین های گروه B را که در مغز پسته موجود هستند را از بین ببرد و روی آنها تاثیر منفی بگذارد.

در واقع اگر تف دادن پسته های خشک با استفاده از گرمای زیاد و روش های غیر اصولی صورت بگیرد می تواند بر روی طعم پسته، ظاهر و مغز آن تاثیر منفی بگذارد، همچنین گرمای زیاد سبب کاهش خاصیت پسته و اکسید شدن چربی ها می شود و ارزش های پروتئینی، اسید های آمینه و ترکیبات قندی تا حدی کاهش پیدا می کنند.

تفاوت قیمت پسته تازه و خشک

یکی دیگر از نکاتی که در رابطه با فرق پسته تازه و خشک وجود دارد تفاوت قیمت آنها است که پسته تازه دارای قیمت پایین تری نسبت به پسته های خشک شده و بو داده است در واقع خرید پسته تازه اقتصادی تر است و حتی با تهیه پسته تازه می توانید از پوسته های آن برای تهیه مربای پوست پسته استفاده کنید، برای اطلاعات بیشتر در رابطه با مربای پوست پسته و خواص بی نظیر آن می توانید به مقاله مربای پوست پسته مراجعه کنید.

تفاوت قیمت پسته تازه و خشک

تفاوت در کاربرد ها

یکی دیگر از مواردی که سبب فرق پسته تازه و خشک شده است کاربرد آنها است در واقع از مغز پسته های خشک شده در موارد بسیار زیادی مانند تهیه قاووت، کره پسته، بستنی، انواع دسر ها و تزئین غذا ها و … استفاده می شود اما از پسته تازه برای تهیه خلال پسته، شیر پسته، دسر ها و … استفاده می کنند.

بنابراین با توجه به توضیحاتی که در بخش بالا به آنها اشاره کردیم و متوجه فرق پسته تازه و خشک شده اید به شما پیشنهاد می کنیم برای بهره مند شدن از خاصیت درمانی و تغذیه ای پسته تا حد ممکن از پسته تازه و خام استفاده نمایید و از مصرف پسته های بو داده به دلیل کاهش خواص آنها بر اثر گرما تا حد امکان خودداری کنید و پسته تازه و خام را جایگزین آن بکنید.

پسته تازه مصرف کنیم یا پسته خشک و بو داده؟

به طور کلی پسته ها را برای داشتن مزه و طعم بهتر و ترد شدن مغز آنها بو می دهند، ممکن است برای افراد زیادی این سوال که پسته تازه مصرف کنند بهتر است یا پسته بو داده شده در زمان خرید پسته پیش آمده باشد که در پاسخ به این سوال می توان گفت که استفاده از پسته خام و بو داده هر دو برای سلامت بدن ضروری هستند اما پسته تازه و خام برای سلامتی و تندرستی بدن بسیار مفید است اما این امکان وجود دارد که پسته های تازه و خام دارای باکتری های مضر باشند، اما نیازی به نگرانی نیست چون چون باکتری هایی که درون پسته تازه و خام هستند امکان بیمار شدن با آنها بسیار کم می باشد.

پسته های بو داده ای که درون آجیل وجود دارند در مقایسه با پسته های خام از ویتامین ها و آنتی اکسیدان های کمتری برخوردا هستند و چربی مفید خود را از دست داده اند، به طور کلی زمان بو دادن پسته های خشک شده در خاصیت این آجیل خشکبار تاثیر به سزایی دارد.

بنابراین اگر پسته های خشک شده را در زمان و دمای کمتری تف بدهند به چربی مفید آنها آسیبی نخواهد رسید و ویتامین های کمتری را از دست خواهند داد، اگر قصد دارید که برای مصرف خانگی خود پسته بو داده تهیه کنید پیشنهاد می کنیم پسته خشک شده و خام را تهیه نمایید و خودتان در منزل اقدام به بو دادن آنها در زمان و دمای کمتر بکنید تا از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید همچنین پسته های بو داده ای که در بازار هستند حاوی مقدار زیادی نمک می باشند که برای سلامتی بدن خوب نیست و شما در زمان بو دادن پسته در خانه می توانید میزان نمک آن را کنترل کنید.

پسته تازه مصرف کنیم یا پسته خشک و بو داده؟

 

خواص پسته تازه بیشتره یا پسته خشک؟!

پسته تازه معمولا فقط در زمان فصل برداشت آن در دسترس است در واقع پسته تازه سرشار از مواد مغذی طبیعی و ویتامین های زیادی است اما این آجیل پر خاصیت پس از آن که فصلش تمام می شود به صورت آجیل خشکبار وارد بازار می شود.

انواع پسته های خشک شده و بو داده معمولا بخشی از خواص خود را از دست می دهند و حتی ممکن است اگر در شرایط مناسب نگهداری نشوند درگیر آفات و سم آفلاتوکسین که یک سم قارچی و طبیعی است بشوند که این سم برای سلامت بدن بسیار خطرناک است.

به طور کلی هیچ آجیلی به صورت تازه بیشتر از دو ماه در دسترس نیست اما خوشبختانه امروزه همه آجیل ها به صورت خشکبار در بازار موجود هستند و می توان آنها را در شرایط مناسب برای مدت طولانی نگهداری کرد.

شما می توانید هر آجیلی را مانند پسته به هر صورتی که دوست دارید در فصل خودش مصرف کنید اما نیازی به نگرانی هم برای مصرف آنها در فصل های دیگر نداشته باشید چون پسته تازه را می توانید در یخچال فریزر و ظرف های در دار نگهداری کنید و پسته خشک شده هم همیشه در بازار وجود دارد اما باز هم می توانید پسته تازه را خودتان در خانه خشک کنید و در زمان مصرف آنها را در زمان و دمای کمتری بو بدهید.

بنابراین می توان گفت که آجیل ها دارای مواد مغذی بسیاری هستند و مصرف آنها برای سلامت بدن خواص درمانی دارد و فرق پسته تازه و خشک آنچنان زیاد نیست و این موضوع که پسته را به صورت تازه مصرف کنید یا خشک شده اهمیت چندان زیادی ندارد و اینکه کدام را استفاده کنید بستگی به ذائقه شما دارد.

 

عوارض مصرف پسته خام

همان طور که در بخش بالا به فرق پسته تازه و خشک اشاره کردیم و خواص و ضرر های هر یک را بیان کردیم لازم است که با عوارض مصرف پسته خام هم آشنا بشوید. در واقع توجه به این موضوع که پسته ها باید در چه شرایطی نگهداری بشوند یک نکته ضروری و مهم است چون آجیل ها مخصوصا پسته اگر در شرایط مناسب نگهداری نشوند در معرض عوامل بیماری زا قرار می گیرند.

یکی از باکتری های مضری که ممکن است در پسته های خام وجود داشته باشد باکتری سالمونلا می باشد که برای انسان ها بسیار خطرناک است و معمولا باکتری سالمونلا در پسته های خام و بو نداده دیده می شود.

باکتری سالمونلا می تواند تاثیر نا مطلبوعی بر روی بدن نوزادان و افراد مسن به دلیل داشتن سیستم ایمنی ضعیف بگذارد و در نهایت خودش را با علائمی مانند تب و اسهال نشان بدهد. بو دادن پسته های خام یک روش بسیار مناسب برای مقابله با باکتری سالمونلا است اما نباید پسته ها را به مدت طولانی و در گرمای زیاد تف بدهید چون در این صورت باکتری های سالمونلا تبدیل به اکریل آمید می شود که می توانند سبب رشد کردن سلول های سرطانی در بدن انسان بشوند.

در واقع همان طور که همه محصولات دارای خواصی هستند عوارضی هم دارند که باید همه افراد به آنها توجه کنند تا سلامت بدن آنها به خطر نیفتد، پسته تازه و خام هم از این قاعده مستثنی نمی باشد.

امروزه فروش پسته و نحوه مصرف آن در کشور ما دارای روش مناسبی نیست و مصرف آن سرطان زا است چون پسته هایی که از درخت چیده می شوند باید تا بیست و چهار ساعت بعد پوست های آنها جدا بشود در غیر این صورت پوسته رویی آنها به عنوان یک منبع برای پرورش قارچ های سرطان زا مورد استفاده قرار می گیرد.

متاسفانه امروزه پوست گیری پسته های تازه بیشتر از یک روز زمان می برد به همین دلیل توصیه شده است که اگر پسته تازه را تهیه می کنید فورا پوست رویی آنها را جدا کنید و پسته ها را بشورید و بر روی یک دستمال خشک بریزید و سپس آنها را مصرف کنید، در واقع توصیه می شود که همه افراد در مصرف پسته تازه دقت کنند تا درگیر مشکلات جبران ناپذیر نشوند.

 

نتیجه گیری

در مقاله بالا به صورت کامل در رابطه با فرق پسته تازه و خشک شده توضیحاتی را برای شما ارائه دادیم، به طور کلی پسته تازه که در اواخر فصل تابستان و تا اواسط پاییز وارد بازار می شود و از فواید و خواص بسیار زیادی سرشار است و پسته های خشک شده همان پسته های تازه ای هستند که طی فرآیند هایی پس از برداشت مانند پوست گیری  خشک کردن به بازار عرضه می شوند و سپس به صورت بو داده و خام می توان آن را به عنوان یک آجیل خشکبار از آجیل فروشی ها و فروشگاه های معتبر تهیه کرد.

فرق پسته تازه و خشک شده با یکدیگر چندان زیاد نیست و مواردی که وجود دارد معمولا به علت بو دادن پسته در دما و گرمای زیاد است. به طور کلی پسته تازه و خشک تقریبا دارای خواص یکسانی هستند و نمی توان گفت که کدام یک بهتر است چون هر شخصی با توجه به ذائقه خود می تواند از پسته تازه یا خشک شده استفاده کند. همچنین پسته های خام هم دارای عوارضی هستند که مصرف بیش از اندازه آنها توصیه نمی شود، در مقاله بالا دلایل آن را به صورت کامل همراه  با فرق پسته تازه و خشک شده برای شما توضیح داده ایم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *