طبع پسته یک موضوع جذاب برای خیلی از افراد است. در صورتی که این سوال برای شما ایجاد شده است که طبع پسته با شما سازگار است یا نه، در این مقاله از مغز و پسته همراه ما باشید تا با هم جواب تمامی سوال هایی که برای شما ایجاد شده است را بررسی کنیم.
پسته یکی از خوراکی های خوشمزه و پرطرفدار است که کاربردهای زیادی در طب سنتی دارد و از گذشته تاکنون به عنوان آجیل خشکبار توسط مردم استفاده می شود. این محصول ارزشمند دارای انواع مختلفی است که هر یک از آنها از نظر شکل ظاهری و مزه با یکدیگر تفاوت دارند. با این حال، خواص همه انواع پسته، از جمله طبع پسته، یکسان هستند. شناخت طبع پسته و ارتباط آن با مزاج افراد می تواند به ارتقای سلامت کمک کند. در این مقاله قصد داریم به بررسی طبع پسته بپردازیم تا اطلاعات دقیقی در مورد این ماده غذایی ارزشمند ارائه دهیم.
قبل از اینکه به طور خاص درباره طبع پسته صحبت کنیم، ضروری است که مفهوم طبع مواد غذایی را درک کنیم. طبع مواد غذایی به ویژگی های حرارتی و رطوبتی آنها اشاره دارد که بر اساس طب سنتی به چهار دسته گرم، سرد، خشک و مرطوب تقسیم می شوند. هر شخص باید با شناخت مزاج خود، که ترکیبی از این ویژگی هاست، مواد غذایی مناسب را مصرف کند تا به تعادل درونی بدن خود برسد. بنابراین، درک طبع پسته می تواند به افراد کمک کند تا این آجیل مغذی را به درستی در رژیم غذایی خود جای دهند و از خواص بی شمار آن بهره مند شوند.
طبع در خوراکی ها
همان طور که می دانید در حقیقت طبع یک حالت بدنی می باشد که در بدن هر شخص با دیگری متفاوت است و هر شخص از زمان تولد با همان طبع متولد می شود و طبع بدنی قابل تغییر دادن نمی باشد. در واقع در شکل گیری طبع بدنی هر شخص عوامل زیادی موثر هستند که از جمله آنها می توان به وراثت، تغذیه و منطقه جغرافیایی اشاره کرد.
هر شخصی بسته به اینکه در چه اقلیم و خانواده ای به دنیا آمده است می تواند دارای طبع متفاوتی باشد. در واقع طبع ها به سه دسته زیر تقسیم می شوند:
- طبع سرد: طبع سرد به عنوان یکی از طبع های قالب در اکثر نقاط جهان می باشد و همه افرادی که معمولا سرما تا عمق جانشان نفوذ می کند دارای طبع سرد می باشند و اکثر این افراد دارای پوستی با رنگ روشن می باشند. همچنین افرادی که دارای طبع سرد می باشند معمولا افرادی خونسرد هستند و کمتر نسبت به سایر افراد عصبانی می شوند. همچنین این افراد تمایل زیادی به خوابیدن و استراحت دارند و در بیشتر اوقات کرخت و کم انرژی می باشند. افرادی که دارای طبع سرد می باشند نسبت به سایر افراد زودتر موهایشان سفید می شود.
- طبع گرم: طبع گرم معمولا در افراد نسبت به طبع سرد کمتر دیده می شود و اکثر افرادی که برونگرا هستند و زود جوش دارای طبع گرم می باشند. این افراد خیلی سریع با سایر افراد صمیمی می شوند. همچنین این افراد خیلی سریع عصبانی می شوند. در واقع افرادی که طبع گرم دارند علاقه زیادی به شیرینیجات دارند و همین موضوع باعث شده است که مرتب عطش داشته باشند و علائمی مانند جوش، تعریق، شوره سر و خارش پوست دارند.
- طبع معتدل: یکی دیگر از طبع هایی که وجود دارد طبع معتدل می باشد اما تعداد افرادی که طبع معتدل دارند نسبت به افرادی که دارای طبع سرد یا گرم می باشند بسیار کمتر است و این افراد معمولا هیچ گونه حساسیتی نسبت به غذا های مختلف و دمای محیط نشان نمی دهند و بدن آنها با همه شرایط سازگار می باشد. افرادی که طبع معتدل دارند از لحاظ خلق و خو پایدار تر می باشند و همچنین این افراد بیشتر از بقیه درگیر بیماری های بدون علائم و نهفته می شوند که دلیل آن مربوط به بدن آنها هست که نسبت به غذا ها و دما واکنشی نشان نمی دهد.
همان طور که در بخش بالا توضیح دادیم طبع یکی از مواردی می باشد که رعایت کردن آن در زمان مصرف خوراکی ها می تواند کمک زیادی به سلامت بدن شما بکند. امروزه بسیاری از افراد در خوراکی های مختلف ممکن است با پسته مواجه شوند در واقع پسته مشتقات فراوانی دارد که هر شخص به نحوی در یک زمینه از آن استفاده می کند. پسته از خوراکی هایی می باشد که معمولا گرم می باشد و از آن به عنوان یک خوراکی مقوی و انرژی زا استفاده می شود.
طبع پسته به طور کلی گرم و خشک است اما ممکن است طبع پسته تازه و خام، پسته بو داده و شور با یکدیگر کمی متفاوت باشد. بنابراین در این مقاله قصد داریم به بررسی طبع پسته بپردازیم تا هر شخصی بتواند متناسب با طبع بدنی خود از این خوراکی خوشمزه استفاده کند.
طبع پسته چیست و چه ویژگی های دارد
طبع پسته همواره یکی از مهم ترین موضوعات در رابطه با پسته می باشد که پسته یکی از عضو های پر مصرف در آجیل است. به طور کلی پسته آجیلی است که در تمام نقاط جهان با نام ایران شناخته می شود و ایران یکی از بزرگترین تولیدکننده ها و صادر کننده های پسته به سایر کشور های اروپایی می باشد. پسته نه تنها به دلیل طعم خوبی که دارد بلکه به خاطر کاربرد های زیاد و خواصی که دارد در آشپزی برای تهیه انواع کیک ها، دسر ها، شیرینی ها، بستنی و … مورد استفاده قرار می گیرد.
پسته یکی از خوراکی هایی می باشد که از گذشته تا به حال به عنوان یکی از خوراکی های پر طرفدار شناخته شده است. پسته یک منبع غنی از مواد غذایی می باشد که سرشار از ویتامین ها، پروتئین ها و مواد معدنی می باشد. پسته از خوراکی هایی می باشد که دارای خواص بسیار زیادی است و می توان از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده کرد.
امروزه در طب سنتی طبع پسته را گرم و خشک می دانند، در واقع تمامی خوراکی هایی که انرژی زا هستند به عنوان یک خوراکی گرم شناخته می شوند. همچنین پسته یکی از آجیل های مقوی ای می باشد که حاوی ویتامین های B1، B3 و E می باشد و دارای املاحی مانند پتاسیم، فسفر، کلسیم و آهن است.
به طور کلی می توان گفت طبع پسته گرم و خشک است و یک خوراکی بسیار مناسب برای افرادی می باشد که دارای طبع سرد هستند، در واقع پسته سرشار از مواد معدنی، مواد نشاسته ای، پتاسیم و منیزیم می باشد که استفاده از آن را به همه افرادی که دارای طبع سرد می باشند پیشنهاد می کنیم.
اما افرادی که دارای طبع و مزاج گرم می باشند باید در کنار استفاده از پسته از خوراکی هایی که دارای طبع سرد می باشند هم استفاده کنند تا گرمی آن خنثی شود و به یک حالت معتدل در بیاید. می توانید از خوراکی هایی مانند انار ترش، برگه آلو، برگه زرد آلو، سرکه، انار ترش و سایر میوه های ترش در کنار پسته استفاده نمایید تا میزان گرمی به حد معتدل برسد، به خوراکی های ترش مزه که در کنار مصرف پسته مناسب هستند مصلحات پسته یا مصلح پسته می گویند.
اما همیشه هم مصرف پسته برای افراد گرم مزاج مناسب نمی باشد و حتی ممکن است فرد با خوردن پسته دچار دانه های قرمز پوستی و کهیر بشود.
بنابراین به افرادی که دارای طبع و مزاج گرم می باشند توصیه می شود که از خوراکی هایی با طبع سرد استفاده کنند تا گرمی طبع و سردی ای که از طریق خوراکی های مصرف شده جذب بدن شده اند به تعادل برسند و در نهایت یکدیگر را خنثی نمایند.
همچنین لازم به ذکر است که پوست پسته بر خلاف خود پسته که دارای طبع گرم و خشک می باشد دارای طبع سرد و خشک است و می توانید از پوست سبز پسته برای تقویت لثه های خود و خوشبو کردن دهان استفاده نمایید، برای این کار لازم است پوست سبز پسته را بجویید و برای چند دقیقه آن را در دهان خود نگه دارید. همینطور مربای آن یکی از پر مصرف ترین فرآوده های پسته می باشد که در مقاله مربای پوست پسته آن را به صوت کامل بررسی کردیم.
همچنین پوست سبز پسته برای تقویت معده بسیار مفید می باشد و می توانید از دم نوش پوست سبز پسته برای از بین بردن حالت تهوع، قطع شدن سکسکه و رفع اسهال و استفراغ استفاده نمایید. امروزه افراد زیادی از پوست سبز پسته برای تهیه مربای پوست پسته استفاده می کنند که این مربا یکی از خوشمزه ترین مربا ها می باشد که در وعده غذایی صبحانه و یا به عنوان دسر مورد استفاده قرار می گیرد. برای آشنایی بیشتر با خواص های درمانی پسته و این مربای خوشمزه می توانید به مقاله خواص پسته مراجعه کنید.
به طور کلی پسته یک نوع خوراکی و آجیل خشکبار است که مغز آن دارای طبع گرم خشک و پوست سبز آن دارای طبع سرد و خشک است اما ممکن است طبع پسته ها با یکدیگر متفاوت باشد بنابراین در بخش بعدی می خواهیم به بررسی تفاوت های طبع پسته بپردازیم پس با ما همراه باشید.
آیا انواع طبع پسته با هم فرق می کند؟!
شاید تا به حال این سوال سوال که آیا طبع پسته ها با یکدیگر تفاوت دارد هم برای شما پیش آمده باشد در واقع پسته یکی از محصولاتی می باشد که دارای انواع مختلفی است و همین موضوع سبب شده است که برخی از افراد فکر کنند که طبع پسته با یکدیگر متفاوت می باشد. به طور کلی در پاسخ به این سوال باید گفت که طبع پسته گرم و خشک است و انواع پسته ها و طعم آنها تاثیر چندانی بر طبع پسته ندارد. در ادامه به بررسی طبع پسته ها خواهیم پرداخت تا به صورت کامل متوجه این قضیه بشوید.
انواع طبع پسته ها عبارتند از موارد زیر:
طبع پسته خام
همان طور که در بخش قبلی توضیح دادیم پسته از آجیل های خشکباری می باشد که دارای طبع گرم و خشک است بنابراین پسته تازه و خام هم از این قاعده مستثناء نمی باشد و هم مانند سایر پسته ها طبعی گرم دارد. تحقیقات انجام شده توسط محققان نشان داده است که طبع پسته از طبع گردو، گرم تر می باشد.
اما نکته دیگری که در رابطه با طبع پسته وجود دارد این می باشد که قسمت های مختلف پسته دارای طبع یکسانی نیستند و شما هر چه از مغز این آجیل خشکبار مقوی و خوشمزه دور می شوید میزان گرمی آن کاهش می یابد و در نهایت به پوست سبز پسته می رسید که دارای طبع سرد و خشک است.
در کل از دیدگاه طب سنتی، طبع مغز پسته گرم و خشک می باشد و حتی مغز پسته صفرا زا است. همچنین لازم به ذکر است که پوست قرمز رنگ و نازکی که بر روی پسته قرار دارد دارای طبع متعادل می باشد، مغز پسته دارای طبع گرم و خشک و پوست سبز پسته دارای طبع سرد و خشک است.
طبع پسته بو داده و شور
پسته یکی از محصولات ارزشمندی می باشد که در آجیل خشکبار نقش پر رنگی را ایفا می کند، همان طور که می دانید طبع پسته گرم و خشک می باشد و تفاوتی که در طعم و مزه آنها ایجاد شده است نقش چندانی در طبع آنها ندارد.
بنابراین پسته های بو داده و شور هم مانند پسته خام دارای طبع گرم می باشند در واقع بود دادن پسته هیچ تاثیری بر روی طبع آن ندارد بنابراین باید افرادی که دارای طبع و مزاج گرم می باشد از مصرف بیش از حد پسته خودداری کنند. همچنین افرادی که از رژیم های غذایی استفاده می کنند نباید از پسته های بو داده و شور در برنامه غذایی خود استفاده نمایند.
پیشنهاد می کنیم سری به مقاله شور کردن پسته بزنید تا با نواع روش های بو دادن پسته و طعم هایی که می توانیم از آن بگیریم آشنا شوید.
طبع پسته تازه
پسته تازه هم مانند پسته خام و پسته بو داده دارای طبع گرم می باشد. پسته تازه مانند سایر دانه هایی که در آجیل های خشکبار وجود دارد بسیار مفید مفید بوده و برای درمان بیماری های قلبی هم مانند یک دارو عمل می کند.پسته تارزه به دلیل داشتن چربی های غیر اشباع می تواند کلسترول خون را کاهش دهد. در واقع پسته خام می تواند سبب عملکرد بهتر مغز بشود و فرد را آرام کند.
یکی دیگر از انوع گسته تازه چاقاله پسته یا همان چغاله پسته است که در مقاله چاقاله پسته چیست آن را معرفی کرده و در مورد کاربرد های آن توضیح دادیم. این نوع از اشکال پسته نیز دارای طبعی گرم می باشد.
یکی دیگر از خواص های دارویی پسته خام پیشگیری از بیماری های مزمن مانند سرطان می باشد، تحقیقات علمی انجام شده نشان می دهند که مصرف پسته تازه می تواند کلسترول خوب خون را افزایش و میزان کلسترول بد خون را کاهش بدهد.
همچنین پودر پسته تازه می تواند که یک داروی فوق العاده برای درمان درد دندان باشد. اما مصرف پسته تاثیر چندانی در افزایش وزن و فشار خون ندارد ولی کالری بالای موجود در پسته سبب شده است که پسته به عنوان یک خوراکی پر کالری شمرده شود به همین دلیل هم مصرف بیش از اندازه آن توصیه نمی شود.
در بخش بالا به بررسی انواع طبع پسته پرداختیم در واقع همه پسته ها از نظر خواص و طبع با یکدیگر یکسان می باشند و فقط ویژگی های ظاهری و رنگ مغز آنها سبب تفاوت پسته ها با یکدیگر شده است.
بنابراین نتیجه ای که می توان از بررسی های انجام شده بر روی پسته گرفت این است که پسته یک خوراکی با طبع گرم و خشک است و پوست قرمز رنگ و نازکی که بر روی مغز پسته قرار گرفته است دارای طبع معتدل می باشد اما پوست سبز پسته از طبع سرد و خشک برخوردار است. همچنین می توانید برای آشنایی بیشتر با انواع پسته ها به مقاله انواع پسته مراجعه نمایید.
پسته از نگاه طب سنتی
همان طور که می دانید پسته یکی از خوراکی هایی می باشد که سرشار از ویتامین های زیادی است و خوص زیادی برای درمان بیماری ها دارد و استفاده روزانه از پسته می تواند سلامت بدن شما را افزایش دهد اما فراموش نکنید که استفاده بیش از حد از هر چیزی سبب به وجود آمدن مشکلاتی می شود که در ادامه می خواهیم به بررسی خواص و ضرر های پسته از دید طب سنتی بپردازیم.
فواید و ضرر های پسته از نگاه طب سنتی عبارتند از موارد زیر:
فواید پسته از دید طب سنتی
پسته یکی از محصولاتی است که سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی می باشد که هر یک از مواد مغذی موجود در پسته می توانند کمک بسیاری به سلامت بدن کنند، در واقع طبع پسته گرم می باشد که می تواند یک خوراکی مفید برای افرادی که طبع سرد دارند باشد. اما برخی از فواید پسته از دید طب سنتی با خواص های پسته که در مقاله خواص پسته هم به توضیح آنها پرداخته ایم متفاوت می باشد. در واقع این خواص ها عبارتند از موارد زیر:
- مصرف پسته به صورت روزانه به اندازه ده الی بیست گرم برای دمان کمر درد و استخوان درد بسیار مفید می باشد.
- مصرف پسته در طب سنتی، به عنوان یک آرامش بخش برای اعصاب در نظر گرفته شده است.
- استفاده از پسته به دلیل داشتن طبع گرم و خشک می تواند انسداد مجاری کبد را رفع نماید.
- استفاده روزانه ده عدد پسته به همراه سه عدد برگه زرد آلو یک خوراکی مفید برای تقویت بدن بیماران که در دوره نقاهت بیماری قرار دارند می باشد.
- از نظر طب سنتی استفاده از جوشانده پوست سبز پسته به دلیل داشتن طبع سرد و خشک برای تقویت قلب و معده بسیار مفید می باشد.
ضرر های پسته از دید طب سنتی
در بخش قبلی مقاله به توضیح فواید پسته از دید طب سنتی پرداختیم اما همان طور که می دانید مصرف بیش از حد هر چیزی می تواند برای سلامت بدن مضر باشد و سلامتی شما را به خطر بیندازد بنابراین پیشنهاد می کنیم که از استفاده بیش از حد پسته خودداری نمایید. در ادامه شما را با برخی از ضرر هایی که استفاده بیش از حد پسته می تواند برای شما ایجاد کند آشنا خواهیم کرد. در واقع ضرر های استفاده بیش از حد از پسته عبارتند از موارد زیر:
- استفاده بیش از حد پسته برای افرادی که دارای طبع گرم می باشند مضرر است، پسته به دلیل داشتن طبع گرم و خشک باید همراه با مصلحات آن مورد استفاده قرار بگیرد.
- زیاده روی در مصرف پسته توسط خانم های باردار، سبب زردی کودک می شود.
- استفاده از پسته برای افرادی که درگیر بیماری هایی مانند نارسایی و ضعف کبد، ناراحتی کلیه، دیابت و نقرس می باشند بسیار مضر است.
- مصرف زیاد پسته سبب بالا رفتن ازت خون می شود و در نهایت زیاد شدن ازت خون باعث کثیف شدن خون می شود.
- طب سنتی برای جلوگیری از ضرر های پسته توصیه کرده است که پسته همراه با برگه زرد آلو استفاده شود.
در بخش بالا به بررسی فواید و ضرر های پسته در طب سنتی پرداختیم در واقع طبع پسته گرم می باشد و می تواند استفاده بیش از حد از آن علاوه بر خواص هایی که دارد سبب بیماری هایی هم برای سلامت بدن بشود به همین دلیل توصیه می شود که در صورت داشتن بیماری های زمینه ای دیگر در خوردن پسته افراط نکنید و آن را به همراه مصلحات پسته مصرف کنید. دقت داشته باشید که مصرف بیش از حد پسته هم مانند سایر خوراکی ها می تواند عوارضی را مانند افزایش وزن، احساس سنگینی در معده، سندروم روده تحریک پذیر و نفخ شکم را به همراه داشته باشد.
نتیجه گیری
در مقاله بالا در رابطه با طبع پسته توضیحاتی را برای شما بیان کردیم، در حقیقت طبع یکی از حالت های بدنی می باشد که در بدن هر شخصی متفاوت است. طبع های بدن به سه دسته طبع گرم، طبع معتدل و طبع سرد تقسیم می شوند که در ابتدای مقاله به توضیح هر یک از آنها پرداختیم. طبع انواع پسته ها با یکدیگر یکسان می باشد در واقع طبع پسته یک ویژگی ثابت می باشد و فقط شکل ظاهری و مغز پسته ها است که می تواند بر روی متمایز شدن پسته ها از یکدیگر تاثیر بگذارد.
پسته یکی از خوراکی های خوشمزه و مقوی ای می باشد که دارای طبع گرم و خشک می باشد در واقع استفاده از پسته فواید بسیار زیادی دارد اما هما طور که پسته سرار از خوا های متنوعی می باشد استفاده بیش از حد آن نیز می تواند ضرر هایی برای سلامت بدن داشت باشد بنابراین توصیه می شود که در مصرف پسته اعتدال را رعایت کنید.