یک راهنمای خرید پسته می تواند به شما کمک کند که در وقت و هزنیه خود صرفه جویی کنید. در این مقاله از مغز و پسته می خواهیم نکات کامل خرید پسته را با هم بررسی کرده و ببینیم که چه پسته ای برای چه منظور باید تهیه شود.
همان طور که می دانید پسته یکی از محصولاتی است که در بین آجیل و خشکبار از طرفداران بسیار زیادی برخوردار بود و از گذشته تاکنون توانسته است جایگاه بسیار خوبی نسبت به سایر اعضای آجیل پیدا کند. پسته جزو آن دسته از محصولاتی است که خواص دارویی و درمانی ویژه ای دارد و همین موضوع باعث شده است که افراد زیادی آن را در برنامه روزانه خود قرار دهند. یکی از موضوعات مهمی که باید به آن توحه داشت نکات مربوط به زمان خریداری پسته است که به شما کمک می کند بتوانید پسته با کیفیتی را خریداری نمایید. در واقع همه افراد نیازمند راهنمای خرید پسته هستند تا با استفاده از آن بتوانند بهترین نوع پسته را خریداری کنند.
در این مقاله قصد داریم راهنمای خرید پسته را به صورت کامل در اختیار شما قرار دهیم تا با استفاده از نکات آن بتوانید یک خرید ایده آل را انجام دهید و محصولی با کیفیت را تهیه نمایید که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر کاربرد جوابگوی نیاز شما باشد، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
خرید پسته و اهمیت آن
پسته یکی از آجیل های پرطرفدار و خوشمزه می باشد که در کشور ایران از گذشته تاکنون در بین مردم جایگاه ویژه ای داشته است و از آن در مراسم های خاص مانند عید نوروز و شب یلدا استفاده می کردند. در واقع می توان گفت پسته نسبت به سایر آجیل ها و خشکبار طرفداران بیشتری دارد که علت آن مربوط به خواص بی نظیر پسته می باشد.
به طور کلی پسته به دلیل داشتن خواص دارویی و درمانی ای که دارد توصیه می شود که همه افراد از آن در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند و با کمک آن نیاز های بدن خود را برای سلامتی تامین نمایند. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با خواص های بی نظیر پسته می توانید به مقاله خواص پسته مراجعه نمایید.
همان طور که می دانید پسته هایی که در بازار موجود هستند دارای درجه بندی کیفی متفاوتی می باشند و از تنوع زیادی برخوردار می باشند که همین موضوع سبب شده است خرید پسته یک کار دشوار به نظر برسد.
در واقع پسته ها سرشار از مزایا و خاصیت های بسیار مفیدی هستند که در حالت های بسیار مختلفی به فروش می رسند و هر یک از آنها دارای خواص منحصر به فرد خود هستند. به طور کلی می توان گفت که راهنمای خرید پسته می تواند کمک بسیاری به شما کند که بتوانید آجیل خشکباری مانند پسته را که دارای قیمت نسبتا بالایی نسبت به سایر آجیل ها است را خریداری نمایید.
در کل در بازار آجیل و خشکبار انواع مختلفی از پسته وجود دارد که در صورت نداشتن اطلاعات کافی در رابطه با خرید پسته ممکن است با پرداختن هزینه بسیار زیاد، پسته ای بی کیفیت را خریداری کنید.
اما نیازی به نگرانی نیست چون شما می توانید با استفاده از راهنمای خرید پسته ویژگی های یک محصول خوب و با کیفیت را تشخیص دهید و در نهایت بتوانید یک پسته مرغوب و درجه یک را تهیه کنید.
پسته یکی از آجیل های بسیار خوشمزه ای است که دارای انواع مختلفی می باشد و هر یک از آنها دارای ویژگی هایی هستند که همین ویژگی ها مانند ظاهر و رنگ مغز پسته سبب تمایز آنها از یکدیگر شده است و نداشتن آگاهی در رابطه با این موضوع یکی از مواردی است که می تواند در زمان خرید باعث سردرگمی خریداران شود.
یکی از نکات بسیار مهمی که در رابطه با این آجیل خوشمزه وجود دارد قیمت و مرغوبیت آن می باشد که امروزه این موضوع باعث شده است که فروشنگان به راحتی سر خریداران را کلاه بگذارند و پسته های بی کیفیت و کهنه شده را در غالب پسته مرغوب به خریداران بفروشند.
اما هر شخصی می تواند استفاده از راهنمای خرید پسته را بررسی کند و با توجه به نکات مربوطه در زمان خرید، یک محصول با کیفیت با قیمت مقرون به صرفه و اقتصادی خریداری کند.
بنابراین می توان پسته را یکی از مهمترین اعضای تشکیل دهنده آجیل به شمار آورد که امروزه متخصصان تغذیه استفاده از آن را در برنامه غذایی روزانه برای سلامتی بدن به همه افراد پیشنهاد می کنند، در ادامه این مطلب قصد داریم راهنمای خرید پسته و نکات مربوط به زمان خرید را در اختیار شما قرار دهیم تا با استفاده از آن بتوانید یک محصول مرغوب و با کیفیت را تهیه کنید.
معیار های خرید پسته کدامند
به طور کلی یک سری از معیار ها وجود دارند که می توانند در زمان خرید یک محصول مانند پسته کمک بسیار زیادی به شما بکنند، این موضوع نه تنها در خرید پسته بلکه در خرید هر محصولی بسیار ارزشمند است و می تواند به صورت کامل اطلاعاتی را در رابطه با محصولی که شما قصد خریداری آن را دارید در اختیار شما قرار دهد.
بنابراین استفاده از راهنمای خرید پسته می تواند در زمان خرید به شما کمک کند که ویژگی های هر یک از انواع پسته را به خوبی بررسی کنید و آن را نسبت به سایر محصولات بسنجید و در نهایت با توجه با نکته ای که بیشترین اهمیت را برای شما دارد با کیفیت محصول را انتخاب نمایید.
یکی از موضوعاتی که ممکن است ذهن هر فردی را درگیر کند این است که چگونه می تواند یک پسته مرغوب را تشخیص دهد که در پاسخ به این موضوع باید گفت که از مهمترین ویژگی های یک پسته مرغوب، ظاهر آن می باشد.
خوشبختانه امروزه در بازار پسته های تراریخته وجود ندارد و هر شخصی می تواند با خیالی آسوده و راحت انواع پسته ها را از روی ظاهر آنها تشخیص دهد. در رابطه با انواع پسته ها می توانید به مقاله انواع پسته مراجعه نمایید و با هر یک از آنها و ویژگی هایی که دارند به صورت کامل آشنا شوید.
یکی دیگر از نکاتی که باید به آن در بررسی پسته های خام توجه داشته باشید پوست رویی و استخوانی پسته است که باید فاقد هر گونه لکه و رنگ آن استخوانی باشد. همچنین باید میزان شکاف پسته معمولی باشد چون بیش از حد بسته بودن شکاف پسته به معنای نارس بودن است و بیش از اندازه بودن شکاف پسته در حدی که مغز پسته درون آن لق بخورد به معنای پسته آبخندان می باشد.
در واقع پسته های آبخندان، پسته های دهان بسته ای هستند که معمولا زورکی خندان شده اند، برای آبخندان کردن پسته ها ابتدا پسته هایی را که دهان بسته هستند را از میان پسته های خندان جدا می کنند و سپس آنها را در مخزنی از آب قرار می دهند تا پوسته استخوانی آنها نرم شود و در نهایت با کمک چکش مقداری دهانه آنها را باز می کنند تا پسته ها برای مرحله بعدی که قرار گرفتن درآب و یخ می باشد آماده بشوند.
پس از اینکه پسته ها به خوبی خنک شدند به سرعت آنها را در کوره گرم قرار می دهند، در واقع با وارد کردن شوک به پسته های دهان بسته آنها را خندان می کنند و پسته ها از جایی که قبلا با کمک چکش باز شده اند ترک برداشته و هم مانند پسته های واقعی با استفاده از شوک خندان می شوند.
در کل می توان گفت که فرق بسیار زیادی میان پسته هایی که به صورت طبیعی خندان هستند با پسته های آبخندان وجود دارد و یکی از این تفاوت ها در طعم و مزه آنها است که طعم مزه پسته های آبخندان شده به علت قرار گرفتن های طولانی مدت در آب نسبت به سایر پسته ها متفاوت می باشد و نمی توان آن را به عنوان یک پسته مرغوب معرفی کرد.
یکی دیگر از نکاتی که می توانید در زمان خرید پسته به آن توجه کنید رنگ مغز پسته ها می باشد که هر چقدر رنگ مغز پسته به رنگ زرد یا سبز تیره نزدیک تر باشد به معنای خوشمزه تر بودن آن است، البته لازم به ذکر است که هر یک از انواع پسته ها از لحاظ رنگ مغز با یکدیگر متفاوت هستند. همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع مغز پسته ها به مقاله انواع مغز پسته مراجعه کنید و با انواع مغز این خوراکی خوشمزه آشنا شوید.
به طور کلی موارد زیادی هستند که می توانید از آنها به عنوان راهنمای خرید پسته استفاده کنید و در زمان خرید آنها را الویت خود قرار دهید. در ادامه به صورت کامل راهنمای خرید پسته را در اختیار شما قرار داده ایم تا با استفاده از هر یک از این ترفند ها بتوانید یک خرید عالی را تجربه کنید.
دستور العمل های راهنمای خرید پسته
همان طور که در بخش بالا اشاره کردیم خریدن پسته با کیفیت هم مانند سایر محصولات دارای فوت و فن های مخصوص خودش می باشد که هر شخصی می تواند با استفاده از آنها پسته با کیفیت را تشخیص بدهد و در زمان خرید به آنها توجه کند.
از آنجایی که پسته یکی از محصولاتی است که با درجه بندی های کیفی مختلف و با تنوع بسیار زیاد در بازار به فروش می رسد ممکن در زمان خرید سرتان کلاه برود اما آشنایی با راهنمای خرید پسته می تواند کمک بسیار بزرگی به شما کند و در نهایت بتوانید پسته ای با کیفیت و مرغوب را با خیالی آسوده خریداری نمایید.
بنابراین اگر شما هم قصد خرید پسته را دارید باید یک سری از نکات را در نظر داشته باشید تا با کمک آنها بتوانید با کیفیت ترین و بهترین نوع پسته را با قیمت مقرون به صرفه و اقتصادی خریداری نمایید.
نکات راهنمای خرید پسته عبارتند از موارد زیر:
نوع پسته ای که می خریم چه باید باشد!؟
یکی از مهمترین معیار هایی که در رابطه با خرید پسته وجود دارد، نوع پسته می باشد. به طور کلی در کشور ایران بیش از 90 گونه پسته توسط کشاورزان برداشت می شود اما امروزه فقط چند نمونه از آنها به صورت عمده تولید می شود که می توان از مهمترین ارقام پسته موارد زیر را معرفی کرد:
پسته فندقی
پسته فندقی یکی از انواع پسته است که در کشور ایران بیشترین مناطق پسته کاری به آن اختصاص داده شده است، بهترین نوع پسته فندقی را در ایران می توانید در مناطقی مانند سیرجان و زرند پیدا کنید.
پسته فندقی به دلیل اینکه نسبت به سایر پسته ها ریز می باشد از انس بالایی برخوردار است اما دارای قیمت مقرون به صرفه و اقتصادی است. همچنین می توان گفت که بالاترین حجم صادرات پسته در ایران مربوط به پسته فندقی است که عمده مشتریان آن کشور هایی مانند عراق، چین و ویتانم است.
این نوع پسته دارای ظاهر گرد و فندقی شکل است و در برابر سایر پسته ها نسبتا ریز است به همین دلیل به آن پسته فندقی گفته می شود.
پسته احمد آقایی
اگر بخواهیم یکی از خوشمزه ترین نوع پسته ها را به شما معرفی نماییم باید به سراغ پسته احمد آقایی برویم، در واقع پسته احمد آقایی به دلیل داشتن چربی های مفید نسبت به سایر پسته ها از طعم و مزه بسیار خوبی برخوردار است.
همچنین پسته احمد آقایی بادامی شکل بوده و ظاهری کشیده دارد، این نوع پسته برای افرادی که به دنبال پسته ای با طعم و مزه فوق العاده هستند بسیار مناسب است که امروزه خریداران عمده پسته احمد آقایی مربوط به کشور های پاکستان و هند است که به طعم و مزه اهمیت زیادی می دهند.
بیشترین تولید پسته احمد آقایی در کشور ایران متعلق به رفسنجان است که توانسته است بهترین پسته را از لحاظ طعم و مزه تولید کند.
پسته کله قوچی
یکی دیگر از انواع پسته، پسته کله قوچی است که دارای ظاهر کروی و گرد می باشد و نسبت به سایر پسته ها درشت تر است. پسته کله قوچی به دلیل درشت بودنش دارای انس پایینی است اما لازم به ذکر است که درشتی و خندان بودن پسته کله قوچی می تواند زیبایی خاصی را به ظرف آجیل شما ببخشد.
پسته کله قوچی هم مانند پسته احمد آقایی در ایران، متعلق به رفسنجان است که بهترین مناطق پسته کاری از نوع پسته کله قوچی در رفسنجان قرار گرفته است. اگر سری به مقاله پسته رفسنجان بزنید می توانید در مورد پسته های یکه در این منطقه کشت می شود اطلاعات خوبی را بدست آورید.
پسته اکبری
پسته اکبری یکی از لاکچری ترین پسته ها است که دارای ظاهری کشیده و بادامی شکل است. پسته اکبری تقریبا درشت است که همین موضوع سبب شده که دارای انس پایینی باشد.
لازم به ذکر است که بهترین مناطق پسته کاری مخصوصا پسته اکبری در رفسنجان قرار دارد و بخش عمده آن در آنجا تولید می شود. اما مهمترین خریداران پسته اکبری کشور های عربی هستند که در حوضه خلیج فارس قرار گرفته اند.
پسته ممتاز(بادامی زرندی)
پسته ممتاز بر خلاف سایر پسته هایی که در بخش بالا معرفی کردیم متعلق به شهرستان زرند در کرمان است که بهترین و بیشترین پسته ممتاز در آنجا تولید می شود. امروزه بسیاری از افراد این نوع از پسته را با نام پسته ممتاز زرندی می شناسند.
پسته ممتاز بهترین نوع پسته برای تهیه مغز سبز پسته و خلال پسته است. می توان گفت این نوع از گسته بخاطر سوددهی خوب و همینطور نگهداری کم و باردهی خوب درختان عنوان بهترین پسته برای کاشت را نیز به خود اختصاص داده است. از خریداران عمده مغز سبز پسته ممتاز می توان به کشور آلمان و از عمده خریداران مغز پسته ممتاز می توان به کشور چین اشاره کرد.
انس پسته یا وزن هر دانه
یکی دیگر از مواردی که می توان در راهنمای خرید پسته به آن اشاره کرد انس پسته است، در واقع انس پسته مربوط به ریز و درشتی دانه های پسته است که آن را با یک عدد به نام انس مشخص می نمایند.
برای تعیین کردن انس پسته، مقدار 142 گرم از یک نوع پسته را به دسته های پنج تایی تقسیم می نمایند و در در نهایت تعداد دسته ها را می شمارند تا انس پسته به دست آید.
هر چقدر که انس یک نوع از پسته پایین باشد به معنای این است که آن نوع پسته درشت تر می باشد و قیمت بالاتری دارد و هر چقدر که میزان انس پسته بالا باشد به معنای ریز بودن و قیمت مقرون به صرفه آن است.
لازم به ذکر است که امروزه در زمان خرید پسته به صورت جزئی بیشتر به ظاهر یک دست پسته و میزان خندان بودن توجه می شود تا مقدار انس آن، اما در خرید های عمده که دارای تناژ بالایی هستند علاوه بر ظاهر پسته به انس آن هم توجه می شود.
همان طور که در بخش بالا توضیح دادیم پسته های کله قوچی و اکبری به دلیل درشت بودنشان انس بالاتری نسبت به پسته های احمد آقایی و فندقی دارند.
ظاهر پسته و کشیده یا گرد بودن آن
یکی دیگر از پارامتر های مهمی که در زمان خرید پسته وجود دارد و می توان به آن به عنوان راهنمای خرید پسته اشاره کرد ظاهر پسته است. در واقع آن دسته از پسته هایی که دارای یک رقم مشخص هستند و ظاهر آنها یک دست است و میزان خندان بودن آنها قابل توجه است و پوسته استخوانی آنها نسبت به سایر پسته ها دارای رنگ سفیدی است و مغز درون آنها قابل مشاهده می باشد، نسبت به مابقی انواع پسته ها از ظاهر بهتری برخوردار هستند و می توانند نظر خریداران را بهتر به خود جلب کنند.
به طور کلی آن دسته از پسته هایی که با سایر پسته ها که از رقم های دیگر هستند مخلوط شده اند و پوسته استخوانی آنها دارای رنگ زرد و کدر می باشد و درصد خندانی آنها کمتر است را نمی توان مناسب دانست اما از قیمت کمتری برخوردار هستند. اگر سری به مقاله بهترین پسته مجلسی بزنید می توانید به تصایوری از شکل و شمایل این گسته ها دسترسی داشته باشید.
میزان و اندازه مغز پسته
همان طور که می دانید یکی از با ارزش ترین و مهمترین بخش های پسته، مربو به مغز آن است که در زمان خرید باید به آن توجه داشته باشید و آن را یکی دیگر از موارد راهنمای خرید پسته در نظر بگیرید.
در واقع پیشنهاد می شود که در زمان خرید پسته تعدادی از پسته ها را بشکنید و از سالم بودن مغز ها اطمینان حاصل کنید.
دقت داشته باشید که هر چقدر مغز پسته ها سبز رنگ تر باشد دارای ارزش بالاتری است البته این موضوع ممکن است در هر رقم از پسته متفاوت باشد. دانه های پسته باید در زمان مشخصی برداشت شوند تا رنگ مغز آنها از رنگ سبز برخوردار شود اما بسیاری از کشاورزان از چیدن پسته ها برای اینکه سنگین تر شوند خودداری می کنند و این تعلل کشاورزان سبب کاهش رنگ سبز و زرد رنگ شدن آن می شود.
در واقع هرچقدر که مغز پسته درشت تر باشد از ارزش بالاتری برخوردار است، امروزه بسیاری از فروشندگان پسته های آبخندان را با پسته هایی که به صورت طبیعی خندان هستند مخلوط می کنند اما تشخیص آنها از یکدیگر کار چندان سختی نیست و به راحتی قابل تشخیص است. اگر پسته را برای مغز کردن می خواهید یا کلا به دنبال مغز پسته می گردید، مقاله انواع مغز پسته می تواند به شما کمک کند اطلاعات کافی در این مورد را بدست آورید.
روش تشخیص پسته های خندان طبیعی
پسته های خندان طبیعی، پسته هایی هستند که پوست استخوانی آنها در اثر فشاری که مغز پسته در دوران رشد به آنها وارد کرده است دارای شکاف هایی شده اند که این موضوع سبب نمایان تر شدن مغز پسته می شود و شما می توانید در زمان خرید پسته برای تشخیص طبیعی بودن خندانی آن، از انتهای پسته آن را فشار دهید تا دو لبه پوسته استخوانی بر روی یکدیگر قرار بگیرند که اگر پسته به صورت طبیعی خندان باشد پوسته آن می شکند.
روش تشخیص پسته های آبخندان شده
پسته های خندان غیر طبیعی یا آبخندان شده از پسته های دهان بسته به وجود می آیند که برای تشخیص آنها می توانید پسته را با انگشتان خود فشار دهید تا دو لبه و شکاف پسته ها روی یکدیگر قرار بگیرد. اگر به راحتی لبه پوسته های استخوانی بر روی هم قرار بگیرند به این معنا است که پسته آبخندان شده است.
در واقع چون این نوع پسته از پسته های دهان بسته تولید شده است بستن پوسته استخوانی آن ساده است و با یک فشار کوچک نمی شکند.
تازه بودن مغز پسته
تازه بودن مغز پسته یکی دیگر از مواردی است که در راهنمای خرید پسته قرار گرفته است، در واقع مغز پسته ای که قصد خرید آن را دارید باید از رطوبت کافی ای برخوردار باشد به صورتی که وقتی آن را می جویید به اندازه کافی نرم باشد و بیش از اندازه خشک و ترد نباشد.
در واقع وجود رطوبت در مغز پسته یکی از راه های تشخیص پسته تازه از پسته کهنه است که پسته های تازه نسبت به پسته های کهنه نرم تر هستند و مغز آنها خشک نمی باشد.
بنابراین یکی دیگر از پارامتر های مهمی که در زمان خرید پسته باید به آن توجه کنید میزان تازه بودن مغز پسته است که اگر مغز پسته تازه باشد از مواد مفید و مغذی بیشتری برخوردار است همچنین طعم و مزه آن بهتر هست.
همان طور که در بخش بالا اشاره کردیم مغز پسته باید نرم باشد و رطوبت بیشتری داشته باشد به صورتی که در زمان جویدن به خوبی زیر دندان له شود. لازم به ذکر است که بهترین زمان برای خرید پسته زمانی است که پسته برداشت می شود که معمولا در ماه های مهر و آبان برداشت می شود و در این زمان به دلیل عرضه زیاد پسته به بازار، پسته از قیمت پایین تری برخوردار است.
به طور کلی یکی دیگر از مواردی که با کمک آن می توانید پسته تازه را از پسته کهنه تشخیص دهید میزان رطوبت مغز پسته است اما راه حل دیگری مانند رنگ پوسته استخوانی وجود دارد که هر چقدر از زمان برداشت پسته بگذرد رنگ پوست استخوانی پسته از رنگ سفید به رنگ زرد در می آید که این موضوع یکی دیگر از راه های تشخیص پسته کهنه است.
امروزه بسیاری از کشاورزان پس از انبار کردن محصولات خود در انبار برای جلوگیری از کرم زدن پسته از قرص های مخصوص استفاده می کنند، اما همین قرص ها موجب تغییر رنگ پسته، کاهش رطوبت مغز پسته و کاهش میزان مواد مغذی آنها می شود.
در واقع یکی دیگر از راه های تشخیص پسته تازه از پسته کهنه، وجود بوی نامطلوب در آن است که در اکثر مواقع پسته های کهنه بوی نامطلوبی دارند.
صدای پسته
یکی دیگر از مواردی که می توان از آن به عنوان راهنمای خرید پسته استفاده کرد صدای پسته است، شاید برای شما هم کمی عجیب باشد صدای پسته اما شما می توانید در زمان خرید پسته یک مشت پسته را بر دارید و در کنار گوش خود تکان بدهید.
اگر صدای ایجاد شده توسط پسته ها زیاد باشد به این معنی می باشد که پسته ها به صورت غیر طبیعی خندان شده اند و در اصلاح آبخندان هستند که در بخش های بالا به صورت کامل روند آبخندان کردن پسته های دهان بسته را برای شما توضیح دادیم.
در واقع آبخندان کردن پسته ها سبب جدا شدن مغز های پسته از پوسته استخوانی می شود و زمانی که شما پسته ها را تکان دهید صدای آنها را خواهید شنید اما امروزه بعد از آبخندان کردن پسته ها آنها را با نمک، جوهر لیمو و مقداری نشاسته بو می دهند تا مغز پسته به پوست پسته بچسبد و از ایجاد صدا جلوگیری شود.
در بخش بالا به صورت کامل راهنمای خرید پسته را در اختیار شما گذاشتیم تا با استفاده از آنها بتوانید یک خرید خوب و ایده آل از پسته های با کیفیت داشته باشید. بنابراین توصیه می کنیم که از این موارد در زمان خرید استفاده کنید تا پسته های مرغوب تری داشته باشید.
نتیجه گیری
در این مقاله صورت کامل در رابطه با راهنمای خرید پسته و نکات های مهم در زمان خرید توضیحاتی را برای شما ارائه کردیم، در واقع راهنمای خرید پسته می تواند کمک بزرگی به خریداران این آجیل پر طرفدار بکند. اما در نهایت پیشنهاد می کنیم که در زمان خرید از خریداری پسته هایی که با رنگ های صنعتی رنگی شده اند امتناع کنید اما خرید پسته هایی که به صورت طبیعی و با استفاده از زعفران رنگی شده اند مانعی ندارد. همچنن تا حد امکان سعی کنید که مراکز و فروشگاه های معتبر برای خرید پسته استفاده کنید و ترجیحا پسته هایی را که دارای بسته بندی وکیوم هستند را خریداری کنید.